torsdag 4 mars 2010

Om Ni någon gång undrar....





... hur himmelriket smakar så tror jag att denna chokladtårta är det närmaste man kan komma!!

Å dessutom är den easy peasy att göra och räcker för mins 14 personer eftersom den är mäktig! Så här mina kära bloggläsare kommer receptet på denna ljuvliga chokladdröm. Varsågoda!


Inredningsfruns chokladdröm


Botten:
  • 200 gr smält smör
  • 200 gr mörk choklad (å om du har hemma, en liten bit Toblerone)
  • 2,5 dl florsocker
  • 3 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • lite vaniljsocker, om du vill
Fyllning:
  • 3 st äggulor
  • 1 msk ljus muscovadosocker (funkar så klart med vanligt strösocker, så ta vad du har hemma)
  • 1,5 msk kallt starkt kaffe
  • 150 gr mjölkchoklad ( jag brukar ta hälften Marabou mjölkchoklad och hälften Marabous Mintcrisp, men daim är oxå supergott!!)
  • 3 dl vispgrädde (försök inte ens med någon annan grädde. Det ska vara fetgrädde!!
Garnering:
  • 50 gr vit choklad till garnering
  • färska eller frysta hallon
Börja med att smälta smör och bruten choklad på svag värme. Ta av kastrullen och sikta ner florsockret. Knäck ner äggen, ett i taget och rör runt under tiden. Sikta till sist ner mjölet. Häll ner smeten i en smord och bröad springform (om du vill så ta lite mörk choklad eller Toblerone och bryt ner lite lagom bitar och tryck ner i kakan). Vips in i ugnen 175 grader i ca en kvart. Kakan ska vara lite kladdig i mitten, då blir den godast. Låt svalna i formen och ta sedan bort formen och diska bort "kladdet" som blivit av ströbrödet. Sätt tillbaka formen igen. Den blir till stöd åt moussen när den ska på.

Vispa grädden till fyllningen (ganska hårt, så att den är "fast") i en bunke. I en annan bunke vispar du äggulor och socker poröst. Smält chokladen i vattenbad eller i micron (se bara till så att du inte bränner chokladen utan rör om under tiden). Häll i kaffet och rör om så att krämen blir slät och fin. Vänd ner chokladkrämen i de vispade äggen och vänd till sist ner den hårt vispade grädden. Jag brukar använda en slickepott och vänder bara försiktig runt grädden med lätta tag. Alltså inget vevande!!! Bred ut moussen på den kalla kakan och stå kallt i tre timmar. KLART!!!

Jag brukar plocka fram tårtan en stund innan den ska ätas så att den får "stå till sig" lite. Hyvla den vita chokladen över tårtan och garnera med hallon. Ät och njut!!!!

KRAM

// Inredningsfrun

3 kommentarer :

hemma hos lilla mej sa...

1000tack vad skoj älskar att testa nya recept.Ser himmelsk ut och är nog det oxå.Ha en skön kväll varmkram Rita ♥

Anonym sa...

TOPPEN,,,,TACK mannen i huset fyller år i morgon så denna tårtan får det bli!!! Kanonas! /// Glad Lotta

Photo by Maria sa...

Shit vad gott det där lät och ser ut.. Börjar rinna i munnen :-P

Kram Mia