torsdag 2 september 2010

And here we go again!!Efter ett låååååååååångt sommaruppehåll från förskolan, har nu Bebis åkt på första omgången av höstens sjukdomar (som tyvärr aldrig går att bärga sig emot, å fler lär det ju bli!). Stackars liten, helt utslagen, prickig och febrig (femte sjukan, vad tusan är det liksom!?!?). Dessutom har jag nog, som dålig grädde på moset, smittat honom med min envisa förkylning!! Så här hemma är det rena rama sjukstugan för tillfället. Men, men. Solen lyser i alla fall på oss och september visar sig från sin allra bästa sida. Å det är ju inte det sämsta :)!!!

Imorgon är det redan fredag. Tjohoooooooooooo!!!! Å då ska vi vakna upp friska, utvilade och pigga här på the Island. Det har jag bestämt :)!!!

KRAM

// Inredningsfrun å lite atjoooooooooooooprooosit

Psssssssssssst..... Till er som mailat och lämnat kommentarer angående graviditet och femte sjukan, TACK!! Jag vet om riskerna och ska till MVC i morgon på inskrivningssamtal. Tar upp detta med barnmorskan då!!

4 kommentarer :

Det Ljuvliga i Livet sa...

Gumman, nu vill inte jag skrämma dig eller så men om Bebis har femte sjukan så kan det bli allvarliga händelseförlopp ifall du blir smittad som är gravid. Min kompis var på väg att förlora sitt ofödda barn förra året för att hon hade just femte sjukan som hennes son kom hem med från skolan! Så jag tycker du skall vända dig till MVC och höra vad dem säger!
Jag vill absolut inte skrämmas eller så, men jag vill bara att du tänker dig för och tar reda på allt du kan få reda på när det gäller graviditet och femte sjukan!
Många kramar

Anonym sa...

Håller med föregående,du bör ta kontakt med din barnmorska för råd eftersom du har utsatts för smitta genom din son. Ett blodprov kan visa om du redan haft sjukdomen och därmed är immun
Om du är gravid och smittas av femte sjukan kan smittan i enstaka fall föras över till fostret. Det kan i mycket sällsynta fall leda till att fostret blir allvarligt sjukt.
Ta det säkra före osäkra. Lycka till
/sjuksköterskan

Nattmia sa...

KRYA PÅ ER!!!!!

Kram Mia

Helena sa...

Fantastiskt fint hem ni har!!