torsdag 14 oktober 2010

Öländsk pytt-i-panna


Jag är ju en riktig sucker för mat. Ja, i princip all mat, men om jag själv ska göra den ska det gå snabbt och lätt och utan krångel. Går det att fuska och ta genvägar i matlagningen så gör jag alltid det!! Huvudsaken är att det smakar mycket och gott!! Å dessutom är jag en sucker för att kylskåps-rensa och göra mumsig mat på leftovers.

Å igår fick det bli "Öländsk-pytt-i-panna" (ja, vi bor på Öland och det är en massa mumsiga rotfrukter från Öland i pytten). I den slängde jag ner potatis, vitkål, kålrot, palsternacka,morötter, purjolök, lite gul lök, zucchini, en liten bit kassler (som jag hittade i frysen) och ett mager fetaost. Lite hackelihack senare (bara på med olivlja, örtsalt, chilisalt, svartpepper och min egna kryddblandning av körvel, timjan, dragon, mejram, oregano mm) och 40 minuter i ugn, stod mumsig och supernyttig mat på bordet. Till det gjorde jag en kall sås med lite vitlök, dragon och kryddor. I like!! Dessutom blev det en stor plåt så att det finns mat till nästkommande dag oxå!!. Big like!!

Så idag slår jag ett slag för kylskåps-rensning och leftovers!!!

Tur att det fanns lite äppelkaka kvar från igår också. Nu när vi ändå pratar leftovers :).....

KRAM

// Inredningsfrun

1 kommentar :

cat sa...

Mmmmm gott, bortsett från kasslern då, älskar rotfrukter.
Ha de gott. Catarina