söndag 31 oktober 2010

Lite avundsjuk på mig själv!?








Idag tror jag bestämt att jag minsann är lite avundsjuk på mig själv!! För nu har vi äntligen bokat den där "jul-mys-pys-shop-´til-you-drop-å-glögga-järnet-å-bara-strosa-med-mina-älsklingar-på-Tivolis-julmarknad"-resan till Köpenhamn över första advent. Jag menar, är inte det helt ljuvligt, så säg!?! Typ som en liten julklapp i förväg, till oss själva!! Detta har jag och käre Inredningsnörd pratat om att göra, innan vi ens blev ett par och nuuuuuuuuu äntligen har vi fått tummen ur och bokat.

Så nu får faderullan i mig november-månad försvinna som en avlöning så att vi snart sitter på "jag-mår-illa-tågen" ner till Köpenhamn. Tjohoooooooo vad jag längtar!!!

Någon som varit i Köpenhamn och på Tivolis julmarknad, som kan tipsa om mysiga ställen/affärer som jag bara MÅSTE besöka?? Ja, ni vet ju vad jag gillar för typ av lull-lull :)

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst........ Idag visar jag lite bilder från dopet vi var på idag. Så vackert dukat att vi nästan trodde att det skulle vankas bröllop!!! Eller vad säger Ni??

Dop-söndag!





Sååååå skönt att få en extra timmes sömn idag. Det var välbehövligt!!

Idag har jag varit iväg och sjungit när våra goda vänners lilla underverk döptes. Å efter dopet blev det ljuvligt god mat och tårta i låååång banor (hade jag inte varit preggers hade jag garanterat ändå sett preggo ut för oj vad mat det blev!!). Så nu är man mätt å belåten, tjock å förlåten som vi säger här på the Island!! Iallafall.

Denna veckan kommer jag att vara begravd med plugg eftersom jag har en hemtenta som ska vara klar. Å eftersom jag varit superduktig (snarare expert) på att förtränga den in i det sista, har jag nu bara ett par dagar på mig att bli klar. Fast jag kan ändå inte skriva om inte paniken infunnit sig. Så jag hoppas att han kommer på besök snart. Det måste han...... "Herr Panik, komsi komsi, komsi!!!"......

En fortsatt mysig söndag önskar jag er!!

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssssss........ Idag får ni se presenten som vi gav till den nydöpta lille killen. Det var ett sött album (från Åhléns) som vi fyllt med bilder som jag tagit från det han var ett par dagar gammal tills nu. En massa mysiga bilder på far och son, mor och son, farmor och barnbarn, söta små fossingar och händer etc, etc (ca 150 bilder). Å fotoalbum på sitt barn kan man ju aldrig få för många av, tycker jag! Eller vad säger Ni?

lördag 30 oktober 2010

Inredningsfrun gillar stakar!!




Hört någonstans på the Island ungefär samtidigt som någon tar fram en stake;

"- Aaaaaaameeeeeeen, älskling! Vi har inte plats med fler adventsstakar nu. Vart ska vi ha alla!?! Det här var absolut sista, lova det nu!! ......... Fast den här var riktigt fin, väldigt fin till och med!! Så kan man lägga något trevligt där i också - så praktikskt!"


Ja, han är en man av många sidor, min käre Inredningsnörd. Å han slutar aldrig att förvåna.....

KRAM

// Inredningsfrun som gillar advents-stakar

Psssssssssst........ Vår nya söta staken kommer från Miljögården och är köpt på Topiary! Jag tänkte fylla den med röda små juläpplen och clementiner. Eller kanske grönmossa och små mini-cyklamen, eller kanske nötter, eller kanske.............

fredag 29 oktober 2010

Johooodå....




.... gräset ÄR alltid grönare hos grannen!!! För grannen har alltid liiiite finare gräsmatta, liiiite mer nytvättad bil, liiiite mysigare i fönsterna när man går förbi och kikar in å framför allt liiiiiiiiite finare julpyntat. Japp, så är det!!! Man ska vara nöjd och tacksam med det man har och bla bla bla och det är ju klart att man ÄR det också. Fast är det så farligt med "gräset-är-mycket-grönare"-syndromet, egentligen?!? Jag menar, är det inte det som driver en framåt att få en att tänka steget längre bortom sitt egna och våga prova något nytt?!? Längtan efter att också få en fluffig gräsmatta eller ett magiskt julpyntat drömhem a la Fanny och Alexander?

Så är det iallafall för mig! För varje år när jag sitter med Drömhem & Trädgårds Julspecial så trånar jag, drömmer jag och ÖNSKAR att jag också kan det lika fint som julhemmen i tidningen. Maken himlar med ögonen när jag för femtioelfte gången trycker upp tidningen i ansiktet på honom och med längtan i rösten säger "åååååå det är så hääääääääär jag vill ha det. PRECIS så!! Å kolla här,,,,, så vill jag oxå ha det...... du MÅSTE se det här..... så kan vi oxå göra... blablablabla.... å kolla på det här huset..... jag bara döööööör så fiiiiiiint....."!

Å så börjar jag fixa, pilla, dona och fejja så svetten lackar. "Grannen" å hans julpynt är för länge sedan glömd, men det är tack vare "honom-och-hans-gröna-gräs" som gör mig fullproppad av idéer och supermotiverad att skapa vårt dröm-julhem. För det där glittriga, drömlika julhemmet som jag trånar och suktar efter i tidningen finns där som en motor i mitt eget julpiffande!!!

Idéer föder nya idéer och vårt julhem blir aldrig riktigt som i tidningarna. Men vad tusan,,, det är VÅRT hem!! Å dessutom kan jag ju alltid skapa det där dröm-julhemmet, som ser EXAKT ut som i tidningen, nästa år. Ja,,,,,, så får det bli........

// Inredningsfrun å ständig drömmare

Pssssssst....... By the way så heter vår granne Stig, är över 60 bast, kör traktor, har panelgardiner från Ö&B, adventsljusstaken framme året om och skiter fullständigt i sin gräsmatta. Men you got the point....... :)
Alla bilder har jag fotat på Sigfrid Rudbergs diversehandel i Gårdby.

torsdag 28 oktober 2010

Å så en present till....







.... till mig!!! Så klart!!! Presenter till sig själv är så underskattat!!! Idag fick jag sötaste, söta och vitaste vita urnan (från Dommo by Gawor) av mig själv!! Oj, vad jag är snäll :)!! Å som grädde på moset fick jag några nya vita cyklamen oxå. En får tacka!!!

Idag har jag varit hos barnmorskan som kollat och klämt lite på mig. De senaste dagarnas vila har gjort att min lilla lifemother (ja, ni fattar,,, livmoder!!) inte varit lika träningssugen och har gett mig lite lugn och ro. Skönt!! Iallafall var allt bra med både mig och maggen och en liten tår trillade ner från min trinda kind när jag fick höra vår lilla bebis små hjärtljud slå stadigt och fint. Härlig känsla!!

Inte undra på att jag var värd lite extra presenter idag. Eller vad säger Ni???

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst...... Runt plastkrukan till min lilla mini-myrten har jag tagit lite vackert omslagspapper och knutit ett grovt snöre. Ser lite hemtrevligt ut, tycker jag, och så slipper man se den fula bruna plastkrukan. Det får bli "Dagens tips" å det var minsann inte igår jag bjöd på ett sådant. Dra på trissor vad jag är givmild idag :D!!

Present!




Häromdagen fick jag sötaste lilla jul/ljus-ängeln av min käre mor. Man skulle kunna kalla det en sådan där "krya-på-dig-å-LOVA-nu-att-ta-det-lugnt-för-annars-j***lar-å-detta-är-egentligen-en-muta-för-att-du-ska-VILA-å-inte-flänga-runt-så-mycket"-present. Alltså en sådan där present som bara en orolig mor kan ge till sin dotter......

Vacker är den iallafall min nya söta lilla ljusängel. Än så länge får den ligga nedpackad i min lilla "jul-påse" (där allt nyinköpt julpynt bara ligger och väntar) som snart, ack så snart, ska plockas fram. För snart ska julpyntet upp!! Tjohooooooo!!!!

KRAM

// Inredningsfrun

onsdag 27 oktober 2010

Inte en dag för tidigt!!







Jag tillhör den lilla skaran människor som börjar titta runt efter julsaker i butikerna i början av oktober månad. Hua så tidigt, tycker de flesta, men jag kan knappt vänta tills pyntet är fram plockat. Å nu när butikerna ÄNTLIGEN har börjat få fram allt jul-lull-lull, är jag den första att instämma att det inte är en daaaaag för tidigt!!!

Apropå jul-lull-lull, ska jag spendera eftermiddagen/kvällen på Mormors Fönster. Det är nämligen kundkväll och 20% på allt man köper i HELA butiken!! Tjohoooooooooo!!!! Å självklart är butiken jul-lull-lullad från topp till tå :)!!

Å by the way var det besöksrekord på bloggen, igen!! Över 65o unika beökare, minsann!! Jo, man tackar ja. Ni gillar alltså mig lite ufo?? ;)

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssss...... Idag visar jag bilder, från en annan jul-lull-lullad butik, som jag var och fotade i här om dagen ( Sigfrid Rudbergs Diversehandel i Gårdby). Håll tillgodo!