fredag 28 januari 2011

Säg cheeeeeese!





Oj, oj, oj vilken dag! Är heeeeelt slut i både kropp och knopp. Dagens examination gick som smort och det är alltid skönt när den tid man lagt ner är väl investerade timmar.

Idag har vi haft goda vänner över på lite fredagsmiddag och som avslutning på en härlig vecka bjöd vi på cheesecake. Lätt att göra och räcker för många (eller för få som äter som många :))!

Här kommer receptet:

Inredningsfruns jordgubbs-cheesecake
med jordgubbssås

Sätt ugnen på 200 grader.

Botten:
* 15 st Digestive-kex
* 125 gram smör (ej margarin)

Fyllning:
* 2 ägg
* 1 dl socker
* 3 tsk vanlijsocker
* 2 pkt Philadelphiaost (400 gr och EJ light)
* Rivet skal från en citron
* Frysta jordgubbar (ca 0,5 l + socker efter smak), mixade

Börja med att smälta smör och bryt sedan ner Digestivekexen i en bunke tillsammans med smöret. Mixa med en stavmixet. Tryck ut "Digistive-bottnen" i en springform och grädda i ca 8-10 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.
Mixa jordgubbar (frysta) och smaksätt med socker/vanlijsocker/florsocker efter smak. Vispa ägg, socker vaniljsocker fluffigt. Rör osten mjuk och blanda ner skalet från citronen och de mixade jordgubbarna. Tillsätt äggblandningen och rör ihop. Lägg fyllningen i formen och kasta in i ugnen ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande dallra lite i mitten när du tar ut den!! Låt kakan svalna innan du ställer in den i kylen.

Jag serverar gärna något "såsigt" till cheesecaken och idag blev det jordgubbssås (ännu mer jordgubbar, dock ej frysta, som jag mixade tillsammans med florsocker). Det blev mumma vill jag lova!

Å som vanligt, när jag bakar, så är det alltid noll kalorier i kakan och bara den är bara fylld med en massa kärlek!!

Trevlig helg på er!!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssssst..... Vi hade ingen citronmeliss hemma, så jag tog lite basilika och dekorerade med istället. Man tager vad man haver :)!

4 kommentarer :

Hille sa...

Mums vad gott det ser ut! Vilka fina skålar, vad är det för märke?

Kram Hille

Brunkullan sa...

Mums! Den ska jag prova någon gång framöver:)

Helena sa...

Den här måste ju jag testa, älskar ju all cheesecake! Och jag håller med dig, det ska vara fet-Philadelphia! Light är trams!

Anonym sa...

Hej Fröken!
Ska det vara totalt 400g eller 2pkt á 400g Philadelphiaost? Jag är fenomenalt bra på att feltolka recept så det mesta av min bakning brukar hamna i soporna men det här låter ju gott så jag vill gärna lyckas.....
CyberKram! // Gisela