tisdag 1 februari 2011

Gröna fingrar?Detta inlägg är tillägnat alla er som likt mig, har allt annat än gröna fingrar. Ett litet tips helt enkelt :).

Jag har läst någon gång att man ska doppa ner orkidéer i vatten och låta dem stå där ett tag och inte bara vattna uppifrån. Funkar inte för mig (å inte på blommorna heller, tydligen)!!! Alla mina orkidéer har alltid fått skrumpna, hängiga blad när jag gjort så. Men not any more!! Nu för tiden ser jag till att plastkrukan (som blomman står i) står i kallt färskt vatten (häll vattnet i ytterkrukan eller ställ den i en plastbunke) så att den kan slurpa i sig det bäst den vill. Vattnet byter jag sedan ut en gång i veckan mot nytt fräscht. Å vips så blommar orkidéerna om och bladen står gröna, glansiga och i givakt! Tjohooooo!!

Tipset fick min käre mor från någon thailändska som alltid gör så. Bör jag tillägga att min mors orkidéer heller aldrig har varit finare än de är nu?

Att ta emot blom-tips från mig gör Ni ju så klart på egen risk, men har ni provat allt med era orkidéer och inget funkar, prova då detta!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst....... Orkidén på bilden är en sådan där billig från Ikea som jag fått och blomma om med "stå-i-vatten-tricket".

8 kommentarer :

Vackra Vita Ting sa...

Tack för tipset!
Får se om jag vågar prova detta ;)
Kram
Paula

Anonym sa...

Hej Alltså den står ALLTID i färskt kallt vatten?

Camilla sa...

Jag håller alltid mina orkidéer under vatten kranen så det får rinna igenom ordentligt med vatten. Sen får blomman stå och rinna av lite på diskbänken innan jag sätter tillbaka den i krukan igen. Min har okcså börjat blomma om nu:) Men jag ska lägga tipset på minnet, kan vara bra att ha!!! Vissa blommor är svårare än andra! Kramar till er på Öland.

Anonym sa...

Har du mycket vatten i ytterkrukan eller bara några cm på botten?

Ljusa vardag sa...

Tack för tipset! Jag brukar faktiskt lyckas med min orkideér men har jag otur ngn gång så ska jag testa detta. Ha en fortsatt trevlig dag! Mvh Anna

piffia sa...

tack för en underbar blogg.....har lusläst den de senaste dagarna.Brukar ofta åka förbi ditt hus och har varje gång sagt till min man att det är ett så vackert hus...döm så om min förvåning när jag fick se det i halv åtta hos mig.Det var så kul att få se det invändigt..Kan säga att du nu har en trogen bloggläsare =)

Anonym sa...

Bra tips, det ska jag prova. Hittills har jag lyssnat på min sambo som hävdar att man ska ställa dem bakom en gardin i ett fönster och glömma bort dem och så vips, blommar de igen. Behöver jag säga att det ALDRIG har funkat!

Tack för en trevlig blogg.

/Ulva

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Jag håller med dig! :) Jag har också fått till mig att man ska doppa dom i vatten och med ca 10 dagars mellanrum. Det har INTE funkat för mig. Men när jag började vattna uppifrån och en slurk då och då, så börjar den ta sig och kommer nog snart att blomma. :))