tisdag 12 april 2011

Å vad hittar jag på om dagarna då?





Det blir inte så jättemycket lull-lullande här hemma om dagarna nu när Lillebror är precis nykläckt. Dels för att jag inte springer runt i en massa affärer (Bebisar behöver lugn och ro. Affärer hinner de se när de blir större) och hittar en massa nytt att lull-lulla med, dels för att jag just nu inte hinner med mycket annat än att amma och äta. Mycket trevliga sysselsättningar måste jag ju säga :).

Eftersom jag besparar er bilder på mig som mjölkossa så blir det istället mycket bilder på vad jag trycker in i ansiktet om dagarna istället (mat är ta mig tusan livet och precis ALLT smakar gott när man ammar för man är konstant hungrig). Idag åt vi supersmarrig kyckling som uppskattades av både Bebis, make och goda vänner som var över på besök. Här kommer receptet på kycklingen som är såååååå mycket godare än vad den gör sig på bild;

Citronkyckling med dillslungade morötter

Citronkyckling
1 morot
½ purjolök
1 krm vitpeppar
¾ citron, skalet (spar saften till såsen)
1 l vatten
3 hönsbuljongtärningar
1 frp kycklingfiléer ca 700 g
2 krm socker

Sås
6 dl hönsbuljong
3½ msk vetemjöl
2 msk smör
¾ citron, saften
½ dl mjölk
1 förpackning matlagningsyoghurt
1 äggula
Salt, vitpeppar
Socker efter smak

Dillslungade morötter:
3 morötter
½ frp fryst dill
Smör

Ris

Gör så här:
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Skölj, skala och skär moroten i mindre bitar. Strimla och skölj purjolöken. Koka upp grönsakerna i 1 l vatten med hönsbuljongtärningarna. Blanda ner citronskalet, vitpeppar och socker i vattnet och koka ca 10 minuter.
Dela kycklingfiléerna i 3-4 bitar per filé. Lägg ner dem i grönsaksbuljongen och låt det koka i max 10 minuter, inte för länge för då blir kycklingen seg. Plocka upp kycklingen med en hålslev och lägg den åt sidan.
Koka ner buljongen till cirka 6 dl utan lock. Sila buljongen så den är klar, alla grönsaker och skal ska bort (jag sparade dock grönsakerna eftersom det är så mycket smak i dem och la ner dem i såsen mot slutet).
Smält smör i en kastrull och rör ner mjölet och späd med buljongen. Pressa i citron och smaka av med salt, vitpeppar och socker. Rör ner matlagningsyoghurt och mjölk. Ta kastrullen från plattan och vispa ner en äggula. Lägg tillbaka kycklingbitarna i såsen (och grönsakerna som silades bort om du nu vill det).

Dillslungade morötter:
Skölj, skala och skär morötterna till stavar.
Koka upp vatten och låt morotsstavarna koka i 2 minuter, det ska vara tuggmotstånd på dem.
Slå av vattnet och lägg i en klick smör samt dill ( å jag tog en nypa italiensk salladskrydda oxå för att få lite schwuuuung) och rör runt.
Servera citronkycklingen med ris och dillslungade morotspinnar.
ÄT och NJUT!!

Nu är jag mätt å belåten. För en liten stund iallfall :)!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst....... Receptet kommer från Middagskorgen. Imorgon står det att jag ska göra raggmunkar! MUMS!

4 kommentarer :

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Ser väldigt gott ut. :) Ska ta och skriva ner receptet. Ha det så gott. Kram

Johanna sa...

Ser smarrigt ut:) Skall skriva ner receptet och testa det snarast:)

Ha en fin dag!!

Anna sa...

Mums vad gott det såg ut.
Jag måste fråga dig en sak. Vad är det för tapet ni har i vardagsrummet, den ljusrandiga? Är sugen på en sån i vårt vardagsrum som vi fortfarande inte fixat. Hoppas du vill svara på vad den heter :)
Kramar Anna

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Jag måste säga att det är så underhållande att läsa det du skriver! Fnissigt!