fredag 27 maj 2011

Wild and crazy!

Aaaaaningen brända hamburgare är resultatet
av amning mitt i matlagningen :)





Ljuvlig vas från Nordljus.
Å all mat smakar ju så klart bäst när
man äter den utomhus!

Don´t even ask me hur det gick med min to-do-list (Vilken lista? Vilken lista? Vilken lista?) idag. Det enda jag säger är att vi hade mysig dag och jag har köpt godis. Så. Nu släpper vi det och går vidare.

Idag var vi lite wild and crazy här hemma och tog Middagskorgen till lunch istället. Som sagt wild and crazy var det ja :). Idag stod det hamburgare på menyn och hade vi haft gasol kvar i grillen så hade vi lagt dem där. Det måste jag ju skriva upp på morgon dagens to-do-list: Köp gasol!

Här kommer iallafall receptet;

Tacoburgare med med tomatsalsa (ger åtta hamburgare)

Tacoburgare:
1 frp nötfärs ca 500 g
1 dl mjölk
¾ dl ströbröd
1 gul lök
1 ägg
1 påse tacokrydda
Ev ½ dl vatten
Smör
(Jag tog även och rev ner en morot i eftersom jag tycker att det blir saftigare burgare av det)

Tomatsalsa:
2 tomater
2-3 salladslökar
¼ röd lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
Salt & svartpeppar
1 tsk basilika
(jag drog i lite sambal oelek i eftersom jag vill ha lite hetta och även en matsked tomatpuré)
Tillbehör:
1 frp hamburgerbröd
3 dl gräddfil
sallad
Gör så här:
Blanda mjölken med ströbrödet och låt det svälla några minuter. Skala och finhacka löken.
Blanda nötfärsen med det ströbrödet, lök, ägg och tacokryddan (och eventuellt riven morot). Tycker du att smeten känns torra så späd med lite vatten. Forma till 8 hamburgare.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek dem gyllenbruna i några minuter på varje sida.
(Vill du grilla dem istället så pensla varje hamburgare med olivolja innan).
Skölj och tärna tomaterna fint. Skala och finhacka den röda löken och vitlöken. Skiva salladslöken fint. Blanda olivolja, vitvinsvinäger, honung, salt och svartpeppar i en skål.
Vänd ner tomat-och lökhacket samt basilikan.
Servera tacoburgarna med bröd, tomatsalsa, gräddfil och sallad. Ät och njut!!

Vet Ni vad jag såg nu när jag läste igenom receptet en gång till?!? Att man ju inte alls skulle koka tomatsalsan. Men det gjorde tydligen jag. Jag slängde ner lök, vitlök och brynte det i olivolja. Sedan slängde jag ner tomaterna, kryddorna och allt det där andra som stod i receptet och lät det småputtra ett par minuter.

Ja, ja. Så går det när man har fokus på både mat och barn samtidigt :). Men den varma heta tomatsalsan var iallafall jättegod till hamburgarna. Så det gjorde inget att jag inte gjorde som jag skulle :).

Nu ska det fikas här på the Island, vill jag lova. Vaniljhjärtan och kaffe. Mums!

KRAM

// Inredningsfrun

3 kommentarer :

Therese Wahlström sa...

Ååh, vilken orättvisa! Ni har strålande sol och vi har regn, en bit inåt fastlandet... :( Men jaja, ni bor ju på solsäkraste platsen i landet!

Trevlig helg!

Johanna Stålros sa...

Så goda humburgarna ser ut, måste nog ta det receptet! Fina bilder, fint porslin/ dukning. Kram Johanna

Kristina sa...

Det e inte så lätt att hinna med allt, speciellt då man ammar på samma gång, amningen skall också få sin tid!
Gott ser det iaf ut- ska testa här i min familj också!