torsdag 5 maj 2011

Nämen hoppsan!




Nämen hoppsan! Tänk att en liten tiny idé kan få så mycket känslor att svalla :)! Iallafall.

Någon sa att det skulle bli lite varmare till helgen. Man kan ju alltid hoppas för denna veckan har det varit skitkallt här på the Island. Brrrrrr..... Så idag har vi värmt oss med en mumsig och het gryta med asiatisk touch. Här får Ni receptet från dagens Middagskorg;

Asiatiska spättafiléer med rädis-och broccolisallad:
Spättafiléer ca 600 g
Salt
1 burk kokosmjölk
½ röd paprika (jag tog en hel röd + lite orange oxå)
1 bit färsk ingefära
½ tsk sambal oelek (jag tog lite extra så att den blev lite hetare)
1 fiskbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta (Jag tog två stooooora. I löööööööv vitlök)
½ frp hackad fryst persilja
Tillbehör:
½ broccoli
1 knippa rädisor
½ dl gräddfil
Salt & svartpeppar (jag tog även italiensk salladskrydda. Go figure :D!)
Gör så här:
Koka äggnudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Salta spättafiléerna. Koka upp kokosmjölken i en vid panna. Skölj, dela, kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och riv ingefära fint ca 1 msk. Lägg paprika, ingefära, sambal oelek, smulad fiskbuljongtärning och vitlök i pannan. Låt koka ett par minuter så att det tjocknar något. Vik ihop filéerna och lägg ner dem i pannan. Låt den sjuda på svag värme under lock tills den precis är genomkokt, 5-7 minuter. Strö över persilja.
Till rädis/broccoli-salladen; Skölj och skär broccolin i mindre buketter. Koka upp vatten och låt dem doppa sig i max 1 minut. Skölj och skiva rädisorna i klyftor. Blanda gräddfilen med salt och svartpeppar.
Lägg ner grönsakerna och blanda väl. Servera spättafiléerna med äggnudlar och rädis- och broccolisallad.

När vi ätit klart detta sa min käre; "Hälsa dina läsare att "Inredningsnörden" ger detta högsta betyg". Så nu vet ni det :). Å ja, det var supergott!

Dagens tips: Till er som ni vill göra gårdagens Ängamats-soppa lite mer festlig; Ta hälften grädde och hälften mjölk så blir den lite rundare i smaken.

KRAM

// Inredningsfrun

4 kommentarer :

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Så mycket gott ni äter. :) Var det också från matkassen? :)) Många bra tips du delar med dig av. Kram

Anonym sa...

Sååå fina matbilder!Börja fotografera för mattidningar(om du inte redan gör det!?)du har mkt stor talang!

Kram "Nilla"

Anonym sa...

Tack för alla mattips man blir verkligen hungrig o sugen trevlig helg på er kramelikram från mig till dig

Anonym sa...

Jag tyckte din idé om lusthusen var jättekul! Varje dag ser jag framemot att läsa din inspirerande blogg och kolla på dina fina foton :) Anonym som klankade ned på gårdagens inlägg verkar inte kunna läsa ordentligt, och är antagligen bara avundsjuk...
Jag tycker ni har ett fantastiskt vackert hem, oavsett om det är inne el inte så är det ju faktiskt skitsamma, huvudsaken är ju att man har det så som man själv tycker är fint och trivs med! Keep up the good work :) Kramar Josefin