lördag 7 maj 2011

Solskensfika!








Goooooood moooooooooooorgon!

Vilken härlig lördagsmorgon att vakna till. Utanför fönstret har fåglarna konferens och tjattrar, kvittrar och sjunger som om detta vore sista morgonen någonsin. Inte en vind blåser och solen strålar från en klarblå himmel. Idag är "Sköna maj" äntligen här! Tjohooooooooooo!

Det är alltså en perfekt dag för lite solskensfika ute på altanen. Så passande efter som huset invaderas av vänner och leksugna barn om ett par timmar. Bäst att börja med äppelpajerna....

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst....... Idag bjuder jag på ljuvligt vackert porslin i härliga pastellfärger som jag gärna skulle lägga rabarber på! Ni hittar det på Mormors Fönster där jag var och fotade i veckan. Håll tillgodo!

5 kommentarer :

Jeanette S sa...

Hej Härliga Marika!
Eftersom du delar med dig av så mycket gott , så kommer här ett litet recept tillbaka:) Perfekt på kvällen när man vill mumsa på nåt gott som ändå är liite nyttigt.Idag ska jag gjuta i betong, må så gott i solen!

Smält rabarber i Yoghurt med mandelfras 2 port:
1 rabarberstjälk
2 msk råsocker
Mandelfras:
2 msk smör
0,5 dl havregryn
0,5 dl sötmandel
1 msk farin eller råsocker
0,5 tsk kanel
Yoghurt 2 dl
Gör så här:
Skala 1 stjälk rabarber och skär i bitar ca 1 cm tjocka. Lägg i kastrull och häll på sockret.Sätt plattan på svag värme och låt rabarbern smälta i sockret ca 10 min, den ska vara mjuk men inte sönderkokad.Låt svalna.
Hacka mandeln i mindre bitar, smält smöret i en stekpanna och häll på mandel och havregryn.Stek på medelhög värme tills de blivit gyllengula i färgen. Ta av stekpannan från värmen och strö på farinsockret och kanel och blanda runt. Varva smält rabarber, yoghurt och mandelfras i portionsglas eller fina skålar , Njut!!

Kramar från Jeanette i Örebro

Mittvitahem-Gottoblandat sa...

Härliga bilder med pastelligt porslin mkt sommarfint.
Ha en bra lördag.
kram Victoria

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Älskar det ljuva rosa porslinet!! :)) Här blir det shopping med sonen och sen blir det garanterat en fika på altanen. :) Ha det så mysigt. Kram

jenny sa...

härligt med fika ute i solen:) jag älskar mormors fönster. finns en annan affär inne i stan vid "mamas och papas tapas" som är helt underbar med, tror den heter tiopary.

Anonym sa...

Läckra färger.

nettan