tisdag 24 maj 2011

Tankeställare!



Sötaste lilla pepparkaret kommer från Mittbrodts Möbleri.


Idag fick jag mig en tankeställare. Å jag kom fram till följande;

1. Livet är för kort för att hålla på att klaga på volangerna kring magen (Jag börjar nog fästa mig vid dem nu. Det är ju faktiskt ett minne från när jag hade Lillebror i magen.)
2. Livet är för kort för att inte äta riktigt god mat varje dag.

Så. Idag har jag lagat god middag och svängt mina volanger (= det härliga mjuka kring magen som ligger som "blir över" när man varit gravid) till sköna låtar på radion. Härligt!

Å vad var det jag åt till middag?? Jo..... här kommer receptet;

Pasta med färsk tomatsås

1 frp pasta

Färsk tomatsås:
4 tomater (jag rev ner en stor morot också)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk flytande honung
1-2 salladslökar
1 msk basilika (jag tog lite mer)
Salt & svartpeppar (mycket svartpeppar + lite italiensk salladskrydda)
1 dl crème fraiche
1 msk tomatpuré (la jag också till)

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skölj och skär tomaterna i bitar. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skiva salladslöken. Fräs löken i olivolja i en kastrull. Rör i tomater (ev. morot), vatten, buljongtärning, honung och svartpeppar. Låt såsen koka utan lock ca 10 min. Krydda med basilika. Smaka av med salt. Blanda ner crème fraiche. Servera tomatsåsen till den nykokta pastan och toppa med riven ost. KLART!

Perfekt och lätt recept när man har mycket att göra så här i veckan. Men till helgen (om det inte är grillväder förstås) så kommer jag att göra om detta men då kommer jag att ta färsk pasta, slänga ner lite färska räkor och toppa med MYCKET färsk parmesan också. Det kommer att bli kanon.

Nu ska jag sova.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst....... Receptet kommer från Middagskorgen.

4 kommentarer :

Anonym sa...

Guuud så gott (och relativt enkelt) det såg ut! måste testa redan imorgon.
Håller med dig om det där med mat och volanger (el min badring som jag kallar det) min yngsta dotter blev ett år och tre månader i söndags och den där badringen sitter som gjuten men vad gör det om hundra år?? Man måste väl få njuta av livets allt goda och som du säger man har burit inte bara en utan två små skatter där inne oxå.

Ha en fortsatt härlig vecka.
Kram Jenny

Matilda sa...

verkar passa super till kyckling också :-) måste prova detta TACK

White sa...

Skönt att du har kommit till insikt. Det finns så mycket underbart här i vår värld. Vad gör några kilon för mycket om det är en relativ trivselvikt vi pratar om.
Det finns så många olyckligt sjuka människor som bara önskar att det var några kilon som var deras största fel.
Att leva här och nu är det viktigaste att lära sig. Att vara lycklig för det "lilla" är också är konst att förstå.
Den friska har så många önskningar, den sjuke bara en. Det tål att tänka på.
Vad är välfärd? Kan vara så oändligt mycket. För mig är det att vara frisk, att mina anhöriga (alla) får vara detsamma. Djupa tankar idag/kram

StrandviksVillan sa...

Du har så rätt så: man måste få unna sig att njuta av varje dag, på vilket sätt det då än må vara :) Det är ju sååå gott med mat! Men det är klart, man ska ju inte frossa heller.
Oroa dig inte för volangerna, dom drar nog ihop sig så småningom ändå. Det har bara inte gått så lång tid ännu ;)

Jättegillar din blogg och bilder och framför allt HUMOR!! kram, Ann-Christine