torsdag 26 maj 2011

To-do-list!







Imorgon ska jag beta av följande;

* Städa (Bara lite lagom sådär å absolut inget svabbande och putsande utan mer lite en sväng om med dammsugaren.)
* Ge alla blommor lite kärlek (Tur att vi har tåliga blommor här hemma!)
* Sortera ut Lillebrors stl. 50-56 som han vuxit ur (Snyft, snyft. Tänk att han växer så fort.)
* Rensa ut min egen sorgliga garderob.
* Laga mat (och samtidigt dansa och sjunga så tapeterna krullar sig till den HÄR låten)
* Se till att adressera och skicka iväg alla inbjudningskort till Lillebrors dop.
* Köpa godis

Så. Hinner jag inte med allt så finns det en dag efter morgondagen också. Viktigast är iallafall att jag hinner med sista punkten......

Sist men inte minst kommer här torsdagens Middagskorgs-recept. Dra mig sidledes och runt ett varv, så gott det var! Dessutom tog det ingen tid alls att göra eftersom jag använde den kokta potatisen som jag fick över från gårdagen. Perfekt med middag som är klar på en kvart och dessutom löjligt gott. Iallafall. Här kommer receptet;

Laxfrittata med citronslungade sockerärtor
Ca ½ kg potatis
1 gul lök
Smör
5 ägg ( jag tog 6 st)
1½ dl mjölk
Salt & svartpeppar
1 frp kallrökt lax c 200 gr (jag tog färsk grön sparris också eftersom vi hade det hemma)

Tillbehör:
50 g smör (jag tog bara en matsked)
½ frp fryst hackad dill
1 frp sockerärtor/salladsärtor
½ citron, skal och saft
1 msk olivolja
Salt
1 dl matyoghurt (som jag glömde bort men det blev mumma ändå)

Gör så här:
Koka potatisen om den inte redan är kokt (jag tog av den som jag kokade igår så jag slapp koka ny). Skiva den. Skala, finhacka och fräs löken i smör i en inte allt för het stekpanna. Vänd ner potatisen i stekpannan. Vispa ihop mjölk, ägg salt och svartpeppar. Häll äggsmeten i pannan och låt den stelna. Lyft lite här och där med stekspaden så smeten rinner ner mellan potatisskivorna. Lägg i sparrisen om du nu vill ha de. Fördela laxskivorna fint över äggsmeten i stekpannan. Ta laxfrittatan från spisen.
Koka upp vattnet till sockerärtorna och låt dem "doppa sig" i 1 minut. Spola av dem i kallt vatten. Riv citronskal och blanda ner det i citronsaft och olivolja, blanda väl. Vänd ner sockerärtorna i citronoljan och strö över lite salt.
Smält smör och blanda det med dillen, häll över laxfrittatan. Servera laxfrittatan med citronslungade sockerärtor och en klick matyoghurt.

Så. Nu har jag redan glömt bort vad det var jag hade på min to-do-list till imorgon. Det var något med godis har jag för mig...... hmm.... tur att jag ammar (man kan glömma bort i princip allt då) och kan skylla på det. För då slipper (glömmer) jag gör en massa tråkiga saker som till exempel att städa - perfekt :)!

KRAM

// Inredningsfrun

4 kommentarer :

LyckligaPraliner sa...

Men oj så underbart gott det ser ut ! :)

Johanna Stålros sa...

Mumsigt recept. Jag brukar oxå göra to-do listor;) Kram Johanna

Therese Wahlström sa...

Haha, du är för go du! Blir alltid lika glad (och lite avis på ditt fina hem) när jag läst dina inlägg! :)

Ha en fin helg och ät lite godis åt mig med!
kramar

Anonym sa...

Tack för att du delar med dig av alla trevliga recept, har provat flera stycken av dem o är lika nöjd varje gång...faktum är att jag sedan får dela med mig utav dem till mina arbetskamrater efter att de har gjort ett dyk i min matlåda ;) Å det är alltid lika skoj att kika in på din fina blogg!! Kram