fredag 6 maj 2011

Veckans sista!


Mumsig dragonpotatis....
.... å hemmagjord bea är aldrig fel!
Gurkvatten är alltid fräscht!



Tittar in och önskar er en fortsatt mysig fredagskväll. Själv ska jag snart hångla med kudden men innan dess ska jag bara dela med mig av veckans sista recept från Middagskorgen. Det skulle sitta fin fint med ett glas rött till detta, men för mig som agerar mjölkcentral får det lov att bli liter fräscht iskallt gurkvatten istället. Funkar faktiskt lika bra det. Iallafall. Här kommer receptet på lättlagat fredagsmums. Håll tillgodo;

Dragonpotatis med kycklingfiléer och egen bearnaisesås
Dragonpotatis:
Ca 1 kg potatis
2 msk smält smör (jag tog hälften smör och hälften olivolja)
1 tsk dragon
Salt
Ströbröd
Kycklingfiléer:
1 frp kycklingfiléer ca 700 g
Salt och svartpeppar
Bearnaisesås:
50 g smör (å som vanligt tog jag liiiiite extra)
2½ msk vetemjöl
2 dl vatten
2 tsk vitvinsvinäger
½ tsk dragon (jag tog ca en tsk + lite hackad färsk persilja också)
1 krm vitlökspulver
1 krm svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl crème fraiche
1 äggula
Tillbehör:
½ broccolihuvud
½ blomkålshuvud
½ frp cocktailtomater
½ påse salladsmix

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skala och dela potatisen, stora potatisar delas i fyra bitar. Lägg den med den delade sidan upp i en ugnssäker form. Blanda smör, dragon och salt och pensla potatisen med blandningen och stek den i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut potatisen och strö på ströbröd och stek ytterligare 10 minuter.
Bryn kycklingfiléerna i smör, salta och peppra.
Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in i ugnen och tillaga i ytterligare 15 min.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och rör om. Späd med vatten och crème fraiche under vispning.
Tillsätt kryddor, buljongtärning och vinäger. Sjud under vispning ca 3 minuter.
Ta såsen från plattan och låt svalna någon minut och tillsätt sedan äggulan under kraftig vispning. OBS! När äggulan är tillsatt får såsen inte koka mer.
Skölj och dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Koka upp vatten till grönsakerna och låt dem sedan koka i 1 minut. Blanda broccoli-och blomkålsbuketter med tomater och sallad. Vill du så stänk lite balsamicovinäger över salladen.
Serverakycklingfiléerna med dragonpotatis, bearnaisesås och sallad.
Ät och njuuuuuut!

Imorgon ska det bli strålande som å då jäklar ska grillen fram. Å där med basta!

KRAM

// Inredningsfrun

1 kommentar :

Anonym sa...

Verkar gott! Var har du köpt dina underbara skålar?