lördag 13 augusti 2011

Fram-och-tillbaka-kaka




Igår bakades det en fram-och-tillbaka-kaka här på the Island. Snabbt, lätt och inte en massa tjafs. Just the way I like it! Den tar lika lång tid att baka (från det du plockar fram tills den står på bordet) som det gör att åka fram och tillbaka till affären och köpa vaniljsås (som ska serveras till). Alltså tio-minuter-en-kvart. Så om de sista oväntade sommargästerna helt plötsligt ringer på dörren och gör ett "SUPRIIIIISE" så behöver du inte ens bli svettig för att du inte har något att bjuda på. Skicka bara iväg dem att köpa vaniljsås så hinner du fixa hembakat på ett kick. Perfekt!

Grundreceptet är samma som jag använder när jag bakar rulltårta och sedan lägger jag bara lite godsaker ovan på. Här kommer receptet;

Inredningsfruns fram-och-tillbaka-kaka (en hel plåt)
Sätt ugnen på 250 grader

* plåt+smörpapper
* 3 ägg
* 1 1/2 dl socker
* 2 msk vaniljsocker
* 2 msk mjölk
* 2 dl vetemjöl
* 1 1/2 tsk bakpulver
* ett gäng med syrliga äpplen
* kanel
* flagad mandel + pärlsocker
* smör (jag tog äkta extrasaltat eftersom det ger en liten extra schvung mot den söta/syrliga/nötiga/kaneliga kakan)

Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Häll i mjölken. Blanda mjöl med bakpulvret och häll i smeten och rör runt försiktigt. Stjälp upp smeten på plåten med smörpapper. Skär äppelskivor och bred ut på plåten. Ta kanel, flagad mandel, pärlsocker (+ lite vanligt socker om det är riktigt syrliga äpplen. Det gjorde jag) och strö ut över kakan. Klicka till slut på smör (ungefär en liten klick per färdig ruta) och grädda i mitten av ugnen i 8 minuter eller till kakan fått färg. Skär kakan i rutor. Serveras med marsan-sås. KLART!!

En härlig lördag önskar jag Er, goa bloggläsare!

KRAM

// Inredningsfrun

7 kommentarer :

Anonym sa...

Vart hittar jag receptet på din kantarellpaj? tycker jätte mycket om att läsa din blogg!!!

Anonym sa...

Hej Marika!
Hur ska det här gå?
Du bakar såååå mycket gott och min man bantar.
Idag grillar vi och sedan blir det din panacotta med vit choklad och Toblerone. Mmmm
Kanske måste jag dela allt med en av mina söner. Eller bjuder jag in några vänner.Stackars mig ;-). Vilket i-landsproblem. Önskar dig en fortsatt skön lördag.
Kram Lena

Anonym sa...

Detta recept måste provas! Ser ju otroligt smarrigt ut. Härlig blogg och härliga bilder!
Kram MiaF

MÅ Gott sa...

Hej!

Nu har jag gjort dina enkelt as hell-burgare och de blev supergoda!

Fram-och-tillbaka-kakan lär nog också kunna bli ett recept för mig att testa. :)

/Åsa

Barfotaflickan sa...

Oj så gott, kanske tom så att man hinner med trots att man lever i flyttkaos ;-)
Ha en skön lördag!!!
(Var nog också att det var min dotter som fick låna stolen på IKEA av din lille son ;-) Skulle ju ha sagt att jag följer din blogg slaviskt och diggar den skarpt ;-))

Anonym sa...

hej tjejen. skulle precis baka din kaka här som ser sååå god ut. upptäcker då att mängden bakpulver inte finns med tjejen:) jag får väl ta två tsk eller något? ingen aning. hihi. vi provar!! tack för en söt blogg. kram från eleonor www.villavitadrommar.blogspot.com

Lena sa...

Hej hej!

Igår bakade jag denna kakan, supergod!
Min son tyckte att vi skulle baka något av de äpplen som fallit ner från våra träd. Jag tänkte att du gör ju så mycket som verkar smarrigt och skulle leta rätt på något. Det var inte så lätt. Hur hittar man alla recept du lagt ut? Detta recept hittade jag till höger bland populära inlägg.
Jag vet ju att du gjort en massa smarrigt som jag vill hitta till ibland :)