torsdag 18 augusti 2011

Klassiker i ny outfit och accessoarer.





Ikväll har vi ätit en klassiker inlindad i en ny outfit och med lite nya accessoarer här hemma. Väldigt gott!! Små pizzabiffar (typ hamburgare) som, istället för bröd, lades i tortillabröd som fylldes med kokt skivad potatis, rödlök, tomater och matyoghurt. Å så klart så slängde jag så klart i lite grillad zucchini (som jag marinerad i olivolja, vitlök, salt och peppar) eftersom vi hade det ute i landet. Iallafall. Middag på bordet fick vi på ca 20 minuter. Perfekt. Här får ni receptet;

Pizzabiffar i tortillabröd

Pizzabiffar:

1 frp nötfärs ca 500 g
½ gullök
1 ägg
Salt & svartpeppar (jag tog en nypa socker också. Tycker att det förhöjer smaken)
2 tsk oregano ( jag tog säkert tre + basilika)
Ev. vatten
Smör
Tillbehör:
kokt, skivad tomater, sallad, tortillabröd, matyoghurt (jag pressade i vitlök, svartpeppar+salt och en liten klick chilisås i yoghurten också)

Blanda alla ingredienserna till pizzabiffarna och stek dem i smör. Lägg biffarna i tortillabrödet tillsammans med den kokta, skivade potatisen, sallad, tomat, rödlök och matyoghurt. Klart! Mumma för magen!

Nu ska jag hångla kudden eftersom det blir en fullspäckad dag imorgon. Både Gårdby Kafé & Lanthandel och stadens nya fotbollsarena ska få sig ett besök. Trevligt!

Natti natti!

KRAM

// Inredningsfrun

3 kommentarer :

Anonym sa...

Så himla gott det såg ut! Får vi nog testa i familjen...Ha en underbar tripp i morgon...natti natti kramis semlan(mys och hemtrevnad)

Allis sa...

Vilket spännande recept och vilket underbart joller! Den killen kommer att bli en stor talare. ;-) Gårdby på en fredag och Kyckling arenan samma dag ......nu längtar jag till ön. Det är onödigt långt från mig (57 mil). Ser fram mot Skördefesten.

Kram från en Dalkulla med hus på paradisön :-)

Anonym sa...

Mums! Detta älskar mina ungar... ett tips är att ta i lite fransk senap och kapris i köttfärsen...
Tack för en urmysig blogg!!