torsdag 22 september 2011

Date med min käre make!


Imorgon kväll ska jag och min käre make ha en liten date. Ni vet en sådan där "mysa-lite-extra-och-äta-något-extra-gott-till-middag"-date. Dessutom ska Bebis sova hos sin mormor och morfar så det vankas nog lite välbehövlig sovmorgon också. Ljuuuvligt!

Så nu sitter jag och klurar på vad jag ska hitta på för mumsigt att äta, som är lätt att göra och inte kräver en massa förberedelser. Jag tror nog att jag kör en favorit i repris från förra veckans Middagskorgen. Det var fläskfilé i ljuvligt god senapssås med rostad potatis. Å till er som inte heller vet vad ni ska hitta på till fredagsmyset imorgon så prova detta. Det var löööjligt gott! Här kommer receptet;

Fläskfilé i len senapssås och rostade potatisklyftor

Rostade potatisklyftor:
Ca 1 kg potatis
Olivolja
Salt (jag tog även lite timjan och pressade ner en stor klyfta med vitlök)

1 frp fläskfilé ca 450-500 g
Salt & svartpeppar
Smör
Senapssås:
1 gul lök
Smör
1 msk senap, gärna fransk (jag tog 2 msk Dijon-senap och en matsked vanlig senap)
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
Salt + peppar (jag tog även lite grönsaksbuljong)

How to do it:
Sätt ugnen på 225°.
Skrubba och skär potatisen i klyftor (med skalet kvar). Stänk (eller dränk dem. Det tycker jag är knepet för att få goda rostade potatisar) olivolja över. Sätt in i ugnen ca 20 minuter, ta ut efter halva tiden och rör om. Ta ut potatisen och salta (strö ev över timjan och pressa lite vitlök över).

Putsa fläskfilén och skär den i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet hastigt runt om.
Salta och peppra under tiden du steker, lägg upp köttet efter hand på ett fat. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i stekpannan, tillsätt senap crème fraiche, vatten och salt, rör om.
Lägg tillbaka fläskfiléskivorna och låt dem sjuda med i såsen i 5 minuter.

Servera fläskfilén och senapssåsen tillsammans med den rostade potatisen och gärna en god tomatsallad till. MUMMA!

Ikväll myser vi i soffan med en kopp kardemummakaffe (jag brukar ta lite kardemumma tillsammans med kaffet innan jag brygger det) och mjölk och kollar på Robinson. Life is goooood! Vad hittar Ni på goa, goa läsare?

KRAM

// Inredningsfrun

4 kommentarer :

Frusol sa...

Sitter också och tittar på Robinson med datorn i knät dock. Surfar bloggar och julinspiration (jag vet är lite tidig...)
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Anonym sa...

Hoppas du och maken får en riktigt trevlig date, njuuuut!
/Nina

Praliner sa...

Mysigt! Njut daten!
Och supertack för middagstips, rätten kommer att stå på på vårt bord idag.

Susanna sa...

Hejsan

Men va härligt!!!!
Näe så härligt kommer inte vi att ha det, de blir de vanliga: se på tv:e äta slask(popcorn m.m) barnen runtomkring en till de en efter en går och sover. & själv sitt man & halv slumrar :( En vanlig fredagskväll för oss. Man Hade verkligen önskat att man kunde få en egen tid & njuta. Och de var länge sedan vi hade en egen tid.
Men passa på nu och njut.
Ha de så gott
Krammiz
Sussi