onsdag 26 oktober 2011

Perfect timing!




I måndags blev jag lite fundersam när en budbil stannade till utanför oss (har jag beställt något nu igen?!?!). Till min stooooora glädje var det mat från Middagskorgen som vi beställde för ett par veckor sedan och det hade jag precis glömt bort mitt i allt snor-elände. Kunde ju inte bli mer perfect timing eftersom vi varken hunnit/orkat handla och inte hade något roligt att laga till hemma heller. Så. Ca 30 minuter senare stod maten på bordet. Jag nöjd. Maken nöjd. Bebis nöjd. Å Lillebror nöjd (eller ja.... inte på en gång då eftersom det liksom tar en liten stund för min mat att komma ut i systääämet liksom). Det blev cannelloni med rotfruktsfräs, ricotta och choritzo. Ljuvligt gott! Det här kommer jag garanterat laga igen. Banne mig. Här kommer receptet. Only for you;

Cannelloni med rotfruktsfräs under tomattäcke (4 portioner)
1 frp färska lasagneplattor
½ purjolök, den vita delen
2 palsternackor
Ca 500 g morötter
Olivolja
1 frp chorizokorvar
1 burk ricottaost
Salt & svartpeppar
1 burk körsbärstomater (japp, det finns på burk. Mycket godare än tex. krossade tomater)
1 dl mjölk (jag tog 3 dl fetgrädde istället. Dels för att vi hade det hemma och dels för att jag inte ätit riktig mat på ett par dagar. I neeeed som fat!)
½ dl vatten (samma här - fetgrädde)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225º.
Finhacka och skölj purjolöken. Skala och riv palsternackor och morötter grovt. Fräs dem i olivolja i en stekpanna, salta och peppra. Dela korvarna och skiva dem. Låt dem fräsa med i grönsaksfräset. Vänd ner ricottaosten och ta av stekpanna från plattan.
Lägg en klick av röran på en lasagneplatta, rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form.
Blanda körsbärstomaterna med mjölk och vatten (eller 3 dl grädde som jag gjorde), häll det över lasagneplattorna och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
Servera Cannelloni med en krispig sallad med majs och lite dressing. MUMMA!

Är det redan onsdag idag? Lill-lördag alltså. Ska nog baka något gott med kidsen idag. Det är vi sannerligen värda.

En härlig dag önskar jag Er, goa läsare!

KRAM

// Inredningsfrun

5 kommentarer :

Suz sa...

Ohh, låter underbart gott, måste provas! Skriver upp ingredienserna på veckans inköpslista direkt :)
Hoppas du känner dig piggare nu! Inget kul med höstförkylningar, de blir ofta så segdragna. Jag fick t o m bli sjukskriven en vecka förra hösten, på grund av en förkylning som mynnade ut i öroninflammation!!! Har aldrig hänt att jag behövt vara hemma från jobbet i två veckor för en simpel förkylning, men det är väl åldern - jag är ju 40+ ;)
Ha en bra dag! Kram Suzann

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Herre, vad gott det både ser ut och låter!!! Måste prova!
Krya på er och tack för en urmysig blogg!!

Annelie

Vita Hemligheter sa...

Så gott å vad himla smidigt:)
Ha det gotteligottgott!!
Kram Emma

Helen sa...

MUMS! Tack för att du lägger ut alla goda recept, och tack för en underbar blogg framför allt !!

/ Helen

Anonym sa...

Supergod fredagsmiddag det var inte sista gången som den står på bordet,Tack för att du delar med dig av allt gott du gör och visar en super mysig blogg och inrednings"fru.
kram från Norrland.