måndag 7 november 2011

Supermumma-recept!



Förra veckan (eller det var nog för, förra.. hm... tiden går så fort!!!) när vi hade Middagskorgen här hemma så var det ett supermumma-recept på lax. Enkelt, lätt, nyttigt och klart på 30 minuter passar mig perfekt. Igår lagade vi detta recept igen men vi bytte dock ut äpplecrémen mot turkisk yoghurt som jag blandade ner lite majonnäs i, lite pressad vitlök, italiensk salladskrydda och svartpeppar. Det blev super! Iallafall. Här kommer receptet på lax med en lite orientalisk twist och fräscht grönsaksris (vi tog även lite avokado och gulpaprika också). Varsågoda;

Ingefärslax med grönsaksris och äpplecréme

1 frp tinade laxfiléer 500 g
Olivolja
Kryddblandning till laxen: 1/2 tsk salt (jag tog flingsalt)
1 tsk ingefära
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen koriander (jag tog persilja istället eftersom koriander inte min grej)
1/2 tsk farinsocker (jag tog mörkt muscovadosocker istället)
(å så tog jag paprikapulver också)
Grönsaksris:
Ris
1 gul lök
2 stora tomater (jag tog även röd och grön paprika)
1 tsk persiljade
Olivolja
Salt & svartpeppar
Äppelcréme:
1½ dl gräddfil
1 äpple
1 tsk flytande honung
(jag tog även lite svartpeppar och en nypa salt)
How to do it;
Sätt ugnen på 200º.
Blanda ingredienserna till kryddblandningen och gnid in laxen med den. Lägg laxen i en oljad ugnsfastform (jag ringlade även olja över laxen). Sätt in formen i mitten av ugnen ca 20 min.
Koka ris. Skala och strimla löken fint och stek den lätt. Skölj och skär tomaterna i tärningar. Blanda lök, tomater och persiljade i det nykokta riset och smaka av med salt och peppar.
Skölj, kärna ur och grovriv äpplet. Blanda äpplerivet med gräddfilen och rör ner honungen (och krydda med salt och peppar).
Klart. Ät och njuuuut!

Nu ska jag hångla kudden.

KRAM

// Inredningsfrun

3 kommentarer :

*Veilchengarten* sa...

yummie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Shopstop-Ann sa...

Du, det där lät som mumse 2.0!! :-D

Mys och hemtrevnad sa...

ser ut, och låter helsmarrigt...här blir det med lax till middag idag. Jag smular sönder fetaost och blandar med strimlade soltorkade tomater i olja och häller över laxen samt saltar och pepprar och in i ugnen. Till det blir det pressad potatis och vitlökscremefraich och grönsaker...det är mumma med! Kramis semlan