onsdag 21 december 2011

Skulle du köpa mig?



Nu när jag snart säger detta till er, så finns det ju ingen återvändo. Detta är liksom en stor spark i min tiny tiny rumpa för att verkligen göra detta. Inte bara drömma om det. Så.

Jag ska göra en bok. Japp. En bok. Om bak, mat och allehanda små inredningstips om hur man sätter guldkant på vardagen. "Ljuvlig -Året om med Inredningsfrun" hade jag tänkt mig som titel och ni kommer att få följa mat, bak(ning) och hem från januari till december. Det blir en liten nätt bunden bok med inspirerande bilder och tips (diverse lull-lull-tips) skrivet i samma stil och bloggformat som här på bloggen. Ni som läser mig här kommer att känna er som hemma :). Ni kommer att hitta recept som min "Hitte-på-kaka", "Fram-å-tillbaka-kaka", "Pytt-i-paj" och fler gamla godingar.

Så. Titeln är klar. Layouten till omslaget är klart (i mitt huvud iallafall). Recepten finns ju redan eftersom jag redan kommit på dem en gång och skrivit ner dem här på bloggen. Så det enda jag behöver göra nu är att komma igång. På riktigt. Inte bara drömma.

Så. Skulle du köpa mig? Å hur tusan gör jag nu för att gå vidare. Jag har aldrig gjort sådant här. Hjäääääääälp mig :).

Pheeeew..... Skönt att få det här ur systemet. Har redan luftat mina planer för nära och kära men nu var det dax att släppa bomben här. För nu när jag berättat för er så får ni uppdraget att ligga på med blåslampa i röva så att jag verkligen gör detta nu. Är det en deal, goa läsare:)!?

Drömma, drömma, drömma runt i ring. Drömma kostar ingenting..........

Nä.

Våga, våga, våga runt i ring. Nu ska jag, ta mig tusan, se till att göra någonting :)!

Tjohoooooo!!

KRAM

// Inredningsfrun

38 kommentarer :

Sarah sa...

Tycker att du är cool Marika som vågar, det är klart att jag skulle köpa dig och många fler med mig vågar jag lova. Go-go-go!!

Anna sa...

Klart jag skulle köpa dig;-) Har länge själv tänkt göra samma sak, fast min skulle handla mer om vad jag gått igenom och kommit så HEL ur allt, till slut.
Så jag förstår vad du känner, i 5 år har jag ruvat på det men inte kommit till skott. Kanske om jag peppar dig tillräckligt så får jag själv lite eld i baka och sätter fart.
Såå. försök göra så mycket som möjligt klart från pärm till pärm.
Sedan finns det jätte bra tips vid lite snabbt googlande:
http://www.bokutgivning.se/
http://www.minbok.nu/bok.asp
http://www.gml.se/Sidor/ge_ut_bok.php
http://www.bod.se/hem.html
http://www.bokmania.net/2007/11/egenhndig-bokutgivning.html
http://www.atremi.se/

Såååå, nu har du massor av tips och inga ursäkter för att inte ge dig i akt med vad du tänker på!! Förutom att du kan ta och fira lite jul först då ;-)
Stort Lycka Till önskar jag dig!
Kram Anna

Elin sa...

Jag skulle absolut köpa boken! :) Vilken härlig dröm du har. Heja, heja.

Lina sa...

Jag skulle lätt köpa dig!!

Hem och Lycka sa...

Men gud vad kul, grattis!! Den boken måste ju jag ha såklart!

Varifrån kommer den fina stjärnan längst fram? Kram Mia

Elvor sa...

Jag skulle köpa boken! Och gör nu detta till verklighet, och dröm inte bara! Önskar dig lycka till och en riktigt God Jul!!!
Kramar

Anonym sa...

OM jag skulle köpa dig!! jag skulle helst ha dig i en låda under sängen så jag kan ta fram dig när som helst för du verkar vara en genomgo människa:-) å sånna är ganska ovanliga! Jag skulle definitivt köpa boken - jag har läst om bloggen (från början till slut) ca 10 ggr så gissar att boken skulle bli vältummad.

Stort Lycka Till! Blir så inspirerad av dig - hur tusan hinner du med allt? :-)

God Jul!
/Matilda

Lotta sa...

Shit så galet spännande! Kommer garanterat vara en som kommer ha din bok hemma i köket längtar tills den släpps :) go fore it!! / Lotta

Camilla sa...

Heja Marika!

Anonym sa...

Lycka till! Perfekt julklapp nästa år!! Så klart du kommer att lyckas. Du har många kul idéer och en otroligt god smak! Jag väntar......
Kram Christina

Therése S sa...

Jag skulle lätt köpa dig ;)

Elin sa...

Go ahead! Jag är en sucker för sådana böcker så jag skulle köpa en direkt!

Jenny i Växjö sa...

Jag skulle definitivt köpa din bok Marika! Och jag skulle ge bort den i present så fort jag fick tillfälle :)
Det är bara att köra! Tveka inte!
Ha en underbar jul!
Kramar från Jenny i Växjö

AnnCatrin sa...

Hand upp!! Jag kommer löpa och köpa så fort den finns ute i handeln :) Kan du inte slänga ut någon ny videoblogg, tyckte du var så härlig i den förra när du dansade i köket med lillebror i hans matstol :D
GOD JUL KRAM BÄSTA INREDNINGSFRUN!

Anna i Hallsberg sa...

Självklart skulle boken finnas i mitt hem!! Go girl - du är sååå cool!! God-Jul!!

Vardaxlyx sa...

Skulle ABOLUT köpa den =)
Kramkram

Anonym sa...

Åh va roligt! Skulle givet köpa själv och köpa för att ge i present till andra :) Skrattar varje gång du skriver och känner igen mig, du är helt underbar! Har en daglig spinn på "hitta på grejer" fixa runt, köpa, ändra om - affärsideér och..jaja du fattar ju redan här. :D GO FOR IT! KRAM O LYCKA TILL TA MIG TUSAN! /Frisören

Marielle sa...

jag skulle absolut köpa din bok, ingen tvekan!du är bäst! god jul och gott nytt år!

Linda sa...

Självklart skulle jag köpa dig!=)

Therese Sagstedt sa...

Ja men självklart skall du satsa på din stora dröm om man inte vågar så kommer det ju aldrig att hända något. Jag ska kasta mig ut i en ny värld i januari så jag ska med pröva mina vingar ordentligt.
jag önskar dig all lycka du behöver och en puff i baken :D

Julkramar Therese

Pssssst får man fråga var den ljuvligt söta stjärnan är köpt? ;)

Mys och hemtrevnad sa...

Här sitter jag och arbetar med samma ide. Jag gjorde en till mig själv på printlife.se för att visa upp för bekanta för att se om det fanns intresse och än är det bara positivt. Får se om jag går längre i detta, eller hur det blir...jag kommer definitivt köpa din bok...go for it!! kramis semlan

Anonym sa...

Klart som tusan att jag skulle köpa dig! =)
Följer din blogg och har gjort länge, flera gånger om dagen. Tycker du är fantastisk som hinner med allt :) Och massa ideér och inspiration har du gett mig! Så hejar på och väntar på att den kommer ut.

En puff i rumpan och lycka till!

Önskar dig en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År!

Kram Sandra från säffle

Anonym sa...

Jaaaa!!! Detta blir en bok i min smak!! Innehållet blir ju kanon, säkert omslaget oxå! Tänk på att det ska matcha fint i våra vita hem... ;) Ha en riktigt godjul och ett gott nytt år!

Lotta sa...

Kontakta nåt förlag och hör dig för om idén. Kanske de som gav ut halv-åtta hos mig? Spännande!
Själv har jag just skickat bokmanus i ämne ungefär så långt från din idé man kan komma, som jag hoppas ska bli antaget..

Unknown sa...

Absolut skulle jag köpa din bok,för den blir nog lite annorlunda skulle jag tro...;))) So go for it,girl...Japp,nu har du släppt bomben så nu finns det ingen återvändo...;))
KRAAAAM och GOD JUL!!

Anonym sa...

Självklart skulle jag köpa boken!! Jag skulle köa utanför bokhandeln och slita åt mig första exemplaret ;-) Så sätt igång NU för jag vill köpa boken NUUUU!!!!! Puff puff!!
Blir sååå inspirerad av dig, dina idéer, dina recept osv, och jag håller med ovanstående, fler videoinlägg tack!! Filmen där du dansar för lillebror och bilderna på Jule-Fia är riktiga höjdpunkter!!
Ha nu en härlig jul!!
Kram från Bodenfrun Mia :-)

Heléns Gott o Blandat sa...

heja, heja, självklart ska du göra detta!! Man säger ju att man bara ångrar sånt som man inte har gjort!! Man måste testa!! Annars undrar man bara hur det hade blivit!

Håller tummarna för dej!!

Önskar dej en underbar JUL o ETT GOTT NYTT ÅR!!

MiaC sa...

Ååå vad roligt, jag skulle absolut köpa ett ex eller två =) Gillar det du gör väldigt mycket så kör på vetja...
Kram på dig.

Anonym sa...

Ojojoj vad är det jag läser för underbart?! Hade verkligen köpt den boken! Så se nu till och förverkliga din dröm så att man inom en snar framtid får njuta av det kommande underverket ;) haha Har inte följt dig så länge men efter bara fem minuter så hamnade din blog på min favo lista på datorn! Lycka till och God jul! // Sara

Anonym sa...

Åhhh, såklart att vi skulle köpa din bok!!!!! Du skriver så härligt och med glimten i ögat :)

Kram Åsa i Jönköping

Emelie - Jul i Tomteverkstan sa...

Jag skulle absolut köpa din bok! Jag fullkomligt älskar din blogg och ert hem och det är alla små detaljer som gör skillnaden och du lyckas alltid med det och det är så himla inspirerande! Att du dessutom skriver på ett roligt sätt som alltid får mig att skratta är ju bara ett stort plus! Så kom igen nu, gör din dröm till verklighet! :) You go girl!

Ia sa...

Absolut. Är inte förvånad utan tänkte mer: Ja, där kom den ju! Det känns som ett naturligt nästa steg. Så man kan få "dela med sig av dig" till lilla mamma tex, som vägrar facebook och bloggar och allt som är "farligt" med internet. (suck)
Lycka till! Med sjuka barn, julstök, och en och annan bok (:

Helena sa...

SJÄLVKLART!!!

Jag ser verkligen fram emot den oxå! Jag älskar inspirationsböcker och du har verkligen material för en alldeles underbar sådan.

GO GIRL!
(Man ångrar bara det man inte gjorde)

Lycka till!!

//Helena

Lena A sa...

JAAA vad kul!!! Jag skulle absolut köpa dig både till mig och ge bort i present.

Photo by Maria sa...

Lätt att jag hade köpt dig =) Följ din dröm..
Kontakta några förlag och lägg fram din idé..

Kram Mia

Krickelina sa...

Såklart jag kommer köpa din kommande bok! Älskar ditt lull lullande och dina recept. Det kommer bli en toppenbok! Kör hårt!
Kram

Maggi sa...

Utan tvekan JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA självklart skulle jag köpa din bok =)
Så nu hoppas jag du gör slag i saken!!!

Önskar dig en fortsatt mysig julhelg med gofika, tända ljus och en massa mys för det ska jag ha =)
//Maggi
http://norrlandkarlekinredning.blogspot.com/

Att vara någons fru sa...

Oj coolt! Håll det bästa för dig själv! Skicka mig nåt stulet skit :)