måndag 31 januari 2011

Glömsk!







Jag kommer ärligt talat inte ihåg om jag ens visat er hur Bebis rum blev när vi tapetserat klart det. Snacka om glömsk. Nu för tiden ska jag vara glad om jag ens kommer ihåg att ta med mig själv när jag ska åka någonstans. Å som vanligt skyller jag aaaaallt på mina preggo-hormoner :).

Iallafall. Vi håller på att byta ut lite "baby-blått" i rummet och det kommer snart upp lite marinblåa vimplar i olika mönster och de små babynallarna ska få flytta in till det andra bebisrummet. Ja, lite omflyttning helt enkelt. Detta innebär att Bebis får lite nytt och mer pojk-aktigt i sitt rum och bebis i magen får Bebis hand-me-downs i sitt. Alla glada, alla nöjda. Speciellt jag som får lull-lulla :)!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssss....... Idag har jag haft en härlig dag hos goaste, mysigaste andra-kluddarna. Tänk att jag ska få vara där i fem veckor!! I löööööööve my job :)! Tjohoooooooooo!!!

Det bästa i livet är gratis!





Det bästa i livet är gratis, sägs det. Å visst är det så!!

Promenad i vinterväder, strålande sol från en klarblå himmel, en ljuvligt underbar son, natur och djur alldeles runt hörnet. Vad kan man mer begära! Gratis är det dessutom och samtidigt gör det mig rikast i världen :)!

Nu ska jag snart iväg på första dagen på min fem-veckors-praktik. Härliga andraklassare, here I come - tjohooooooo!!

KRAM

// Inredningsfrun

söndag 30 januari 2011

Söndag = vilodag?!?






Eftersom söndagar är vilodag har vi bara tagit det lugnt och vilat idag. Å detta har inneburit lång söndagspromenad i det strålande solskenet, åkt till andra sidan ön och och njutit av mysig fika på Gårdby Kafé & Lanthandel, varit på loppis och fyndat två små pallar, handlat lite, städat lite, slipat skrivbord, målat skrivbord, haft päronen på besök, lagat söndagsmiddag, fikat lite till och tonat håret.

Ja, precis så lugn och vilsam en mys-söndag ska vara :). Vad har Ni hittat på idag, söta bloggläsare??

KRAM

// Inredningsfrun

Som ljuvlig musik!




Hört någonstans på the Island igår kväll;

" - Ska vi inte ta och åka å fika lite på Gårdby Kafé imorgon?? Det vore väl mysigt......".

Kanske var det makens feberfrossa (han är lite förkyld, stackaren) som spökade när han yttrade detta igår, men det spelar ingen roll. Det låter sannerligen som ljuv musik i mina öron ändå :).

KRAM

// Inredningsfrun som ska proppa maken full av Alvedon så att vi kan åka och fika/mysa :D

Pssssssssst..... Vackra tulpaner i blandade färger, fick vi av middagsgästerna i fredags. Man kan aldrig få för många av dessa härliga vårblommor. Eller vad säger Ni, kära bloggläsare?

lördag 29 januari 2011

Preggo-craving!




Så där lite lagom äppelkäck, rund och go (som bara en preggo kan vara) var jag i den lokala dagstidningens lilla side-kick "Mera Öland" häromdagen. Med semlorna i högsta hugg och med köket i bakgrunden fick reportern till ett trevlig reportage kring mina 15 (??) minuter på TV i höstas :). Jättekul, tycker ju jag så klart å alltid retar det någon :D!!

Idag har jag laddat kylen full med nygjord jordgubbs(ja, vi har haft mycket jordgubbar i frysen sedan i somras. Tur för mig eftersom det är typ skitdyrt att köpa)-apelsin-banan-smoothie som är min nya preggo-craving. Mumma!

Så nu ska jag bara sitta och slurpa vitaminer i soffan och få min dagliga fotmassage. Härliga lördagskväll, välkommen!!

KRAM

// Inredningsfrun

Preggo-glam och tapeter!




Ja, verkligheten är ibland inte så vacker och här på the Island är den som följer; 69 kg vätskefylld Inredningsfru med en rygg som lämnar annat att önska och diverse andra glammiga preggo-känningar. För tillfället känner jag mig törstig som en kamel och lika smidig som en flodhäst i tvångströja. Rena djurparken här hemma alltså. Men, men nu är det bara 7 veckor kvar av denna glammiga tid. Bäst att passa på att njuta. Å det gör jag som bäst i mina "very-sexy-indeed-preggo"-tights. Det är preggo-glam när den är som bäst, det :)!!

Nu ska jag in och beställa tapeter till barnrummet. Mysigt!!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst..... Igår gick vi in i vecka 33!! Härligt!!

fredag 28 januari 2011

Säg cheeeeeese!





Oj, oj, oj vilken dag! Är heeeeelt slut i både kropp och knopp. Dagens examination gick som smort och det är alltid skönt när den tid man lagt ner är väl investerade timmar.

Idag har vi haft goda vänner över på lite fredagsmiddag och som avslutning på en härlig vecka bjöd vi på cheesecake. Lätt att göra och räcker för många (eller för få som äter som många :))!

Här kommer receptet:

Inredningsfruns jordgubbs-cheesecake
med jordgubbssås

Sätt ugnen på 200 grader.

Botten:
* 15 st Digestive-kex
* 125 gram smör (ej margarin)

Fyllning:
* 2 ägg
* 1 dl socker
* 3 tsk vanlijsocker
* 2 pkt Philadelphiaost (400 gr och EJ light)
* Rivet skal från en citron
* Frysta jordgubbar (ca 0,5 l + socker efter smak), mixade

Börja med att smälta smör och bryt sedan ner Digestivekexen i en bunke tillsammans med smöret. Mixa med en stavmixet. Tryck ut "Digistive-bottnen" i en springform och grädda i ca 8-10 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.
Mixa jordgubbar (frysta) och smaksätt med socker/vanlijsocker/florsocker efter smak. Vispa ägg, socker vaniljsocker fluffigt. Rör osten mjuk och blanda ner skalet från citronen och de mixade jordgubbarna. Tillsätt äggblandningen och rör ihop. Lägg fyllningen i formen och kasta in i ugnen ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande dallra lite i mitten när du tar ut den!! Låt kakan svalna innan du ställer in den i kylen.

Jag serverar gärna något "såsigt" till cheesecaken och idag blev det jordgubbssås (ännu mer jordgubbar, dock ej frysta, som jag mixade tillsammans med florsocker). Det blev mumma vill jag lova!

Å som vanligt, när jag bakar, så är det alltid noll kalorier i kakan och bara den är bara fylld med en massa kärlek!!

Trevlig helg på er!!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssssst..... Vi hade ingen citronmeliss hemma, så jag tog lite basilika och dekorerade med istället. Man tager vad man haver :)!

Trångt men mysigt!





Nu när vi går i väntans tider passar vi på att omorganisera (I löööööve det ordet!! Maken är inte lika begeistrade över min obsession av detta ljuvliga ord) så mycket som möjlig här hemma. ALLT ska organiseras så att var sak har sin plats och makens kontor (som nu blir baby-rum) håller sakta men säkert på att att flytta en trappa ner.

Det vackra skrivbordet (som jag fortfarande inte har börjat måla!!) har iallafall intagit sin plats vid fönstret och det gamla linneskåpet (där allt kontorsmaterial och sooooo very important andra saker huserar) har nu gjort sig hemma stadda i det nya kontoret.

Maken har konstaterat att rummet är "Vääldigt trångt,,,,, men också mysigt" och det kan jag faktiskt hålla med honom om. Men om jag bara får omorganiera lite så ska vi nog få fason på det :)!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst...... Nu drar jag iväg till skolan och till min sista examination/seminarium innan min praktik börjar nästa vecka! Härligt!!

torsdag 27 januari 2011

Fejk it, you might like it!!

I skålen på vardagsrumsbordet står levande härligt blå blommor....
...... men även fejk-murgröna som jag lagt runt om
för att dölja plastkrukorna.

På köksbänken hittar man både....
.... riktiga vårlökar....
...... fejk-pärlhyacinter.....
..... och äkta primula!
Vit små pärlhyacinter kan man aldrig få för många av....
...å de är fejk så klart!
Fejk i postlådan i vardgsrummet.
I hallen hittar man fejk......
.... lite mer fejk......
.... men även riktiga pärlhyacinter!

Om jag skulle ha levande blommor på alla ställen i huset som jag önskar så skulle jag dels:

* bli ruinerad (å få utöka mitt studiestöd till det tredubbladet)
* få gå ner på halvfart i studierna för att hinna vattna alla blommor
* springa till blomsterhandel stup i kvarten eftersom alla vårlökar tenderar att blomma över fort, fort.

Så jag har blandat både fejkblommor och riktiga. Fejk är ju så klart lååångt ifrån detsamma om levande blommor så klart men nu för tiden ser de hyfsat äkta ut ändå, tycker jag. Eller vad säger Ni??

Så gör som jag; Fejk it, you might like it :D!

KRAM

// Inredningsfrun