måndag 28 februari 2011

Dagens "Hallå!!"





Det kom en kommentar;

"Jo vi har förstått att du snart fyller år men det är lite tjatigt och varför vill du att vi läsare ska hålla koll på det. Du har ju nämt det nu några ggr. Väntar du dig jätte många grattis hälsningar av oss? Väntar du dig presenter av oss läsare? Eller What?! Jag har också en blogg men skulle aldrig hålla på med nedräkning när jag fyller år trots att jag älskar just den dagen att bli uppvaktad i massor av min familj, nära och kära. Men i bloggen? Hallå!"


"Hallå" vadåååå liksom!?!? Om jag inte är helt ute och cyklar (vilken i och för sig är högst troligt just nu, eftersom jag är högst preggo-förvirrad mestadels av den vakna tiden på dygnet) så är det här min blogg där jag skriver precis vad jag behagar. Passar inte galoscherna så får man liksom hallåååå ta träskorna. För att tala i klartext; Byt blogg om ni irriterar er på att jag envisas med att förtydliga att jag FYLLER ÅR PÅ TORSDAG DEN 3:e MARS.

Så. Nu lämnar vi detta bakom oss och blickar framåt.... mot min FÖÖÖÖÖDELSEDAAAAAG!! Tjohooooooo!!!

KRAM

// Inredningsfrun som tycker att ironi är livets melodi å som även gillar att fylla år :)

Pssssssssst......... Nybakade semle-bullar och kanelbullar som ska serveras på en väldigt speciell dag doftar ljuvligt i huset idag. Eller ja, min käre make säger att det doftar ljuvligt. Jag känner inte ett jota pga av allt gegg i näsan......

Wellpapps-frukost!






Måndagsmorgnar brukar tillhöra mina favoriter; En helt ny oskriven och spännande vecka framför mig som bara väntar på att anammas. Men idag tryter orken rejält. Har dock petat i mig lite wellpapps-frukost (ja, allt smakar ju typ wellpapp när man är förkyld!!), tagit ett och ett halvt danssteg till denna klämmiga sång (som jag hörde på radion) och konstaterar snabbt att det blir sängläge för mig idag.

That´s life! Men imorgon är en ny dag och då jäklar är jag uppe på mina stödstrumpe-beklädda och vätskefyllda preggoben i ett skutt!!

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst....... Nedräkningen till min födelsedaaaaaaaaaaag börjar idag. Bara tre dagar kvar! Tjohooooooooo :)! Förvaringskärlet i vitt porslin har jag planterat lite vårblomster i. Piggar upp och ger lite vårkänsla!

söndag 27 februari 2011

Attjo, attjo, prosit!!



Efter en dag i pluggandets-tecken kan jag bara konstatera följande; Jag håller på att bli sjuk. Förskylning och lite attjo, attjo prosit fixar man ju för det mest med lite Panodil och sedan struttar man iväg till jobb/skola och tuffar på så gott det går. Men när inte ens Panodil rår sig på de där ömmande lederna, bultande huvudet och feberfrossan så är det ju bara till att kapitulera.
Tjibi!

attjo, attjo prosit på er goa bloggläsare och njut av fjäderlätta bihålor och snorfria näsor :)!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst....... De söta små vita vaxblommorna och mini-påskliljorna som jag använde mig av när jag dukade förra veckan satte jag i sötaste lilla mjölk-kannan från IB Laursen. Enkelt och sött!

Gourmet-middag och sjukstuga!




Igår kväll blev det en riktig gourmet-lördags-middag här på the Island. Å då tänker ni säkert på pilgrimsmusslor, oxfilé, lyxiga skaldjur och en massa goda viner och lyxiga ostar!?! Men icke! Det blev nybakade solrosbullar och en stor rykande varm kopp thé. Vi dukade upp brickan med en massa mumsiga pålägg och åt framför tv:n. Det är gourmet-lördags-middag för oss det :)!

Idag har vi rena host- och snorstugan här hemma. Bebis hostar så lungorna nästan fladdrar utanför, stackaren, och både jag och min käre Inredningsnörd går och snorar och är allmänt sega i kolan. Tjibi! Enda fördelen med att jag börjar känna mig dålig är att jag sitter still och vilar. Å det passar perfekt eftersom jag ska sitta och plugga hela dagen. Vad ska Ni hitta på en söndag som denna, kära bloggläsare??

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssssst........ De vita kronorna i olika storlekar, som jag visade häromdagen, kommer från Presentverkstaden och är köpta här.

lördag 26 februari 2011

Jag och mina ryck!!




Hört någonstans på the Island idag;

" - Hallååååå... vart ska du ta vägen nu´rå?!?!"

" - Jag ska bara........ (spring, spring, spring... en dörr som öppnas.... någon som springer ut i snön......)"


" - Alltså.. du och dina ryck!! Vad i allsin da´r kunde vara så viktigt att du behövde springa ut bara så där!?!"


" - Jag fick en idé bara...."



// Inredningsfrun med sina små ryck :)

Psssssssssssst.......... Å vad var det som var så viktigt att jag bara var tvuuuuuuuuungen att springa ut. Jo, helt plötsligt fick jag syn på det rostiga gamla flaskstället som varit gömd under snön hela vinter, men som nu töat fram. När idéerna kommer ja då måste man ju bara fånga dem :)! Eller vad säger Ni??

Utifall att!




Bara utifall att, har vi nu tvättat ett gäng med bebiskläder, bäddat rent i spjälsängen, packat och bebisväskan till BB och skickat iväg ett "nöd-kit" till Bebis som finns hos mormor och morfar. Det är ju faktistk bara tre (eller ja, fem veckor enligt min plan) veckor kvar till bebisen är här och det är lika bra att vara förberedd. Känns nästan lite overkligt att tiden gått så himla fort. Första graviditeten var som en enda lång eeeeeeevighet men denna gången har jag knappt hunnit med känns det som. Iallafall.

Idag är det härlig lördag och vi ska packa ner familjen och åka till leklandet. Mysigt!!

KRAM

// Inredningsfrun

fredag 25 februari 2011

Jag inte bara känner, jag är!!





Idag tyckte jag tydligen att det var en bra idé att bege mig ut på en låååång promenad med Bebis i vagnen ( å en bebbe i magen). Big, big mistake! Fick bokstavligen gå och lägga mig när jag kom hem eftersom ryggen var helt slut. Summa summarum; Jag inte bara känner mig som 85 bast, jag ta mig tusan ÄR 85 bast!!!

Nu ska tant (läs preggo-preggo-med-klen-å-bräcklig-rygg) gå och lägga sig. Får se nu vart jag ställde rullatorn......

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssssst...... En massa smarrigt fika och nybakade thékakor a la Lelia bjöds det på muppis hos söta H idag. Å som den väluppfostrade tant jag är så tackar jag ju inte nej när det bjuds på något mumsigt :)!

Äntligen freeeeedag!







Äntligen fredagsmorgon (fast det känns som lördag eftersom jag är leeeeedig), solen lyser från en blå himmel och jag har en heeeel dag med bara mys inplanerat. Härligt!

Först blir det muppis(mammagrupp)-mys, sedan blir det bull-bak med Bebis och ikväll ska jag med tjejerna ut på lite after-work. Tjohoooooooooo!!!

Vad ska Ni hitta på en februari-fredag som denna, kära bloggläsare?

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst...... Ljuvlig engelsk pelargon fick följa med hem från affären igår. En liten torsdags-present till min käre Inredningsnörd eftersom han är bäst i världen! Jag är lyckligt lottad som har honom vid min sida. Å by the way går vi in i preggo-vecka 37 idag. Bara fem veckor kvar nu (eftersom jag bokat in att jag går två veckor över tiden. Vaddå, inte går att planera!?!? Johoorå det går så bra, så bra. Det gäller bara att se till att bebben i magen har det så bra i sin varma swimmingpool och får en massa gott rakt in i systemet hela dagarna)!!!

torsdag 24 februari 2011

Idag firar jag med bak!






Efter en lååååång dag med seminarium/examination (som by the way gick fin, fint) och en vecka med plugg, plugg, plugg, var det otroligt skönt att komma hem till min underbara familj och bara få vara. Ljuvligt!

Å att jag nu har två dagars sportlov (tjibi) firade vi med lite bak idag. Det blev en hederlig sockerkaka som jag kastade ner lite stött kardemumma och rivet apelsinskal (och saften också) i. Mumma! Halva kakan försvann......... fast jag kanske ska tillägga att vi faktiskt hade lite fikabesök också :).

Imorgon tar jag sovmorgon! Tjohoooooooooooo!!

KRAM

// Inredningsfrun