torsdag 31 mars 2011

Inredningsfruns hotell






Inte så konstigt egentligen att bebben i magen inte vill titta ut (ha ha ha.... hå hå hå.... å lite aj, aj, aj så tokigt uttryck egentligen. För mitt första barn "tittade" då minsann inte bara ut!!!) för här på the Island är det skitkallt. Blåsigt med kalla vindar och inte en sol så långt ögat kan nå. Våren kom hit, men stack tydligen igen. Jag vill ju inte heller knappt titta utanför dörren så varför ska bebisen i magen göra det? Han har checkat in på Inredningsfruns hotell och ligger ju och simmar i en 37 gradig pool med all exclusive hela dagarna. Smart bebis det där! Å det verkar som att han inte tänkt att checka ut på ett tag........

Iallafall. Nu vill jag bara säga; Kämpa, för tusan, lite nu då våren! KÄMPA!!

KRAM

// Inredningsfrun

Påskliljor!




På den lilla skänken i vardagsrummet står min favorit-byst (som jag ärvt av min käre farfar). Den har fått flytta runt både lite här och där i huset, men det är väldigt sällan jag stoppar undan den. Den heter "Påskliljan" (av någon anledning som jag dock inte har har en aning om) och jag tycker att det är så sött. Så nu får den lilla "Påskliljan" bilda ett vackert stilleben med både små ljust,ljust gula och stora påskliljor uppe på skänken. Härligt!

Å by the way så har vi gått en vecka över do-date idag. Tyvärr kan jag inte påstå att något är på gång. Inte ens det minsta faktiskt. Inte ens ett litet mol eller något som värker till. Nichts, nothing, nada! Men nu säger alla i min närhet att jag absolut inte får föda imorgon (1 april = aprilskämt) så då ska ni väl se att han behagar att titta ut, bara för att reta systemet liksom. Iallafall.

Det enda jobbiga med att vara höggravid för tillfället, är att jag är så väldigt trött i ryggen när jag vaknar om morgnarna. Men det kanske inte är så konstigt när jag får sova 8 1/2 timmes skön sömn varje natt. Jag sover för länge helt enkelt. Uj, uj, uj vilka lyxproblem jag har :)!

KRAM

// Inredningsfrun

onsdag 30 mars 2011

Det kom ett paket!


Idag kom det ett vackert paket......
.... med ett vackert kort....

..... å i paketet låg det lite smått och gott som nyckelringar med
vackra ordspråk, en vacker ask med godis och thépåsar......
...... å vackra vimplar.....
.... i en massa härliga färger!

Idag låg det ett paket till mig i brevlådan. Å jag som äääääälskar paket! Det vara söta Karna som skickat vimplar till mig som jag sett på hennes vackra blogg. Vimplarna skulle ju passa fin, fint i nya bebisrummet, tyckte jag. Å det tyckte Karna oxå och skickade mig en länga med vimplar som hon gjort. Är inte det gulligt så säg :)!

Ja, bloggvärlden är då sannerligen ett härligt fenomen. Inte (enbart) för att man utan någon anledning alls får vackra vimplar i brevlådan, utan för att man "träffar" likasinnade härliga människor som man aldrig annars hade "träffat" (som ni goa läsare till exempel). Thank God for Internet, säger jag bara :D!

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst..... Dagens möte gick kanon och det var en härlig och livssprudlande entreprenör som jag träffade. Jag berättar mer inom kort. I promise!

Möte!








Strax ska jag iväg på möte. Det ska bli spännande att se vad det resulterar i. Den som lever få se....... :)

Sedan ska jag nog bege mig ut på en lång promis och hoppas så klart på att det resulterar i något annat än träningsvärk denna gången :)!

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst..... Har börjat att lull-lulla lite ute vid vårt ute-kök. Där ute hänger den lilla glasburken som jag planterade en liten pensé i häromdagen.

tisdag 29 mars 2011

Jag tänker så här!






Igår hade vi fin, fint besök från en lokal tidning (som ska ge ut en bygga nytt och renovera-bilaga) där vårt hem ska medverka i. Så himla trevligt!

Å så här tänker jag inför en sådan typ av fotografering/intervju. Strunta i om det ligger dammråttor i hörnen (ja-men-visst-ÄR-det-lite-hemtrevligt-ändå) och att fönsterna inte har blivit putsade sedan 1850.Se bara till att bjuda på mumsig fika å lull-lulla lite grand så kan man förvilla vem som helst.

Å om det funkar? Jag har inte en aning! Men jag tänker så här; Det är ju dumt att inte ens försöka :)!

KRAM

// Inredningsfrun

Om att inte ha någon anledning!



Igår kom min käre Inredningsnörd hem med ett fång gula ljuvliga tulpaner till sin havande fru. "- Av ingen anledning alls", sa han. Å som så många gånger förr har jag ju hävdat, att den bästa anledningen av alla.

Men jag anar ugglor i mossen. Jag tror snarare att tulpanerna är en muta för att jag ska se till att snart klämma ut en liten son till honom typ NU. Hmmm......

Iallafall. Ingen bebis på gång och inte ens en liten, liten känning. Så nu vet ni.

KRAM

// Inrtedningsfrun å totalt värk-lös

måndag 28 mars 2011

Låg nivå!


Så här glad är man när man är i vecka 41!


Uj, uj, uj så lågt magen hänger ner!
Magen befinner sig för tillfället på väldigt låg nivå. Bebben borde ju egentligen ploppa ut bara jag nyser kan ju tyckas. Men icke! "Han mår så fint där inne...", sa barnmorskan idag, "... och växer och har det gott". Men det kan han ju göra här ute också, kan ju jag tycka. För att inte tala om min käre Inredningsnörd som har tyckt att bebben kunde ha kommit för både en och två veckor sedan. Nåja!

Men jag, jag går fortfarande runt och myser och njuter av min mage och tycker inte alls att den är "jobbig" eller "bara i vägen" (Inte så stor heller för den delen. 3400 g bebis blir det nog, tippar jag på). Fast det gjorde jag inte med första barnet heller. Det kanske är därför både bebis nummer 1 och nu nummer 2 ville stanna kvar så länge där inne. Iallafall.

Kanske blir detta sista preggo-bilderna. Kanske blir det nya när/om vi går in i v.42. Den som lever få se :).

KRAM

// Inredningsfrun å fortfarande på 72 kg, noll kissade ägg, bra blodtryck och med en glad bebis i magen som mår prima

Lyxproblem!


Å så var det måndagsmorgon igen - härligt! Första dagen som pluggfri och känslan över att inte behöva ägna en massa timmar åt skolböckerna idag är löjligt skön. Så nu kan bebisen få komma precis när han vill. Helst nu, helst idag! Komsi, komsi lilla bebben!

Städa, dammtorka, plantera och plugga klart gjorde jag igår. Idag har jag vattnat alla blommor (Å hur lång tid tar inte det på en skala? Plocka bort döda blad, vattna, snurra runt alla blommor ett varv, ge dem lite kärlek. Det är ju som ett heltidsjobb!), stått på alla fyra och torkat golvet med ljummet vatten blandat med äppelcidervinäger (Dagens tips! Äppelcidervinäger funkar mot allt. Speciellt om ni har kalkrikt vatten som ger fula ränder på golvet så att man måste torka om + torr-torka. en msk till ca två lite vatten räcker långt), duschat, lull-lullat lite inför dagens "hemma-hos-reportage" så nu är frågan; Klockan är lite över nio och jag undrar vad jag ska hitta på nu?

Lyxproblem, lyxproblem, lyxproblem! Det är detta som kallas lyxproblem :)!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst........ Jag diskade ur det sista från syltburken och planterade en liten pensé i den. Runt burken knöt jag ett snöre eftersom jag har hängt upp den. Vart den hänger får ni se snart :)!