tisdag 31 maj 2011

Lull-lull = terapi

Bakom de två lycktorna till vänster på bilden skulle det nog vara snyggt
med ett stort gammalt fönster. Får ge mig ut och leta efter ett :)...
Två blomlådor har även hängts upp (till höger på bilden) uppe på planket.
Men det gjordes efter att jag fotat :).
Färgätmigejen som jag planterade har
tagit sig fint i den stora zinkbaljan.
Alltså. Så här ligger läget. Jag är inge bra på att bara ligga med näsan i vädret å inte göra någonting! För när jag väl ska göra det, ligger jag bara och funderar och kommer på en massa saker som jag kan göra och hitta på. Som att flytta runt en massa saker på altanen och göra en liten blom-hörna till exempel. Å det är ju mycket mer roligt än att bara ligga och inte göra något alls. "Men man ska ju kunna koppla av och vila emellan åt" brukar det heta och det är sant så sant. Men att lull-lulla är rena terapin för mig och då återhämtar jag mig och samlar kraft.

Iallafall. Jag har påbörjat en liten hörna på altanen idag av sådant vi hade hemma (olivträdet fick jag ju av min käre make i Mors Dags present). I princip har jag bara flyttat runt en massa saker och ställt dem tillsammans i ett hörn, så det ser lite "mer" ut än att allt bara är utspritt. Det blev lite lyktor, zink-kannor och vita korgar (båda från Ikea). De blå förgätmigejen (som jag ryckte upp ute på en äng och skulle ge mig på att plantera) blommar nu för fullt i den stora zinkbaljan. Ljuvligt! Efter att jag tagit bilderna idag så kom jag på att jag även hade två stora blomsterlådor som bara skräpar inne i förrådet. De har nu oxå hängts på plats. I dem tänkte jag kanske sätta lite häng-pelargoner. Eller har ni något annat tips på vackra (vita) blommor som hänger ner lite så tar jag gärna emot lite tips.

Nu ska hångla med kudden.

KRAM

// Inredningsfrun

Hejarklack!

Här ligger jag och hejar på när
mamsen putsar fönster!
Det här är min lite luriga min....
.... å här ser jag lite frågande ut.....
.... här undrar jag när mamsen ska ta
bort kameran ur mitt face....
Den här killen är anledningen till att mitt fönsterpu(ss)tsande gick så bra igår. Lite puts och lite puss så var det ju faktiskt inte så farligt. För sötare hejarklack kan man ju inte ha, än en liten bebis som ligger och jollrar glatt. Eller vad säger Ni?

En härlig tisdag önskar jag er, goa bloggläsare!

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst...... Två-månaders kontrollen på BVC idag gav följande; Lillebror väger nu 6090 gr och är 60 cm. Över ett kilo har han alltså gått upp på en månad. Det är garanterat för att hans mor äter så mycket smaskigt varje dag :).

måndag 30 maj 2011

Städdag!







Idag har jag haft städdag här hemma trots att solen strålade och fåglarna kvittrade utanför fönsterna (första riktigt varma dagen på länge å då ska man städa. Perfect timing!!). Men ibland är det bara till att bita i det sura och ta tag i bitarna. Å idag var "bitarna" att putsa fönster. Tjibi! Lika roligt som nageltrång, typ. Iallafall. Nu är alla fönsterna rena och fina och det är ju skönt att kunna se ut genom dem igen.

Imorgon ska det bli lika fint väder som idag och då ska jag bannemig inte göra ett skvidevutt för utom att sitta med näsan i vädret och amma. Punkt!

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst..... Lite pick från hyllan i köket bjuder jag på dig. Varsågoda!

Hur många kan man egentligen visa?

Så här ser vår nya blompiedestal ut från det här hållet.....
..... å så här ser den ut på lite avstånd.....
.... å så här ser den ut om man står i hallen.....
.... å så här ser den ut bredvid spegeln....
... å i närbild ser den ut så här.....
... å om man står inne i kontoret/gästrummet
ser den ut så här :).

Ja, hur många bilder kan man egentligen visa på en blompiedestal utan att det blir tråkigt. Inte så många faktiskt, men det struntar jag i idag och visar er mitt senaste loppisfynd från alla håll och kanter :).

"- Jag förmodar att den ska målas vit", sa min käre Inredningsnörd när jag kom hemsläpande med den och visst förmodade han rätt. För vit ska den bli! Å då får ni garanterat ännu fler bilder på vår nya söta blompiedestal :).

KRAM

// Inredningsfrun

söndag 29 maj 2011

Bättre än blommor!


Jag fick ett sött Mors Dag-kort.....
....... som min käre make tillverkat :).
Nyttig fika i form av fruktsallad bjöds det på idag.
Om man bortser från vaniljglassen då :).
Idag har jag blivit uppvaktad med en massa kärlek, som sig bör, på Mors dag. Å istället för traditionella blommor fick jag ett olivträd av min käre make å det är ju till och med trevligare att få kan jag ju tycka. Han känner mig så väl :)!

Fast mest uppskattade jag nog det söta lilla handgjorda kortet som han knåpat och klippt ihop. DET är kärlek det :)!

Hoppas att dagen varit solig och fylld av kärlek. Det har iallafall min!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst....... Såg att Nordljus gillade mina bilder på smyckes-askarna. Känner ni igen dem? Så kul för mig :)!

Väntan är snart över!

I nästa nummer av Drömhus & Trädgård.....
....... som kommer ut den 21 juni.......
..... så är det (nog) vårt kök (klassiskt vitt i nya huset)
som äntligen ska visas i tidningen :)!
För snart ett år sedan var ju söta Lotta och Kristin här hemma på the Island och fotade. Reportaget såldes sedan till Drömhem & Trädgård som ett "köksreportage" och nu äääääntligen så kommer det i tidning. Väntan är snart över - tjohoooooooooo!!!!

Ska bli sjukt spännande eftersom jag inte har en aning om hur de kommer att se ut. Men orolig är jag inte eftersom Lotta och Kristin är ett radar-par som kan få en skokartong att se hemtrevlig ut.

Iallafall. Så håll utkik.

KRAM

// Inredningsfrun

Grattis!

Det mörkblå sidenbandet ska sitta på Lillebros dopklänning.
Söta personliga dopkort går att beställa på Optimalprint.

Halsbandet har söta Helena gjort till mig, så att jag
alltid kan ha mina pojkar med mig runt halsen :).
På natten får halsbandet sussa i sötaste
lilla smyckes-asken från Nordljus.

GRATTIS alla fantastiska, underbara, ljuvliga, coola, sköna, goa, snygga hot mamas där ute i vårt avlånga land. Idag är det Er dag!

Å till alla som har varit en mamma, har haft en mamma, önskar att få bli en mamma kommer här en extra stor KRAM till Er! Jag tänker på er lite extra idag.

Här kommer iallafall sången som jag sjungit för min egen lilla mor (Mor, lilla mor, vem är väl som du? Ingen i hela världen!!!) just på denna dag så länge jag kan minnas. Den är så söt!

KRAM

// Inredningsfrun

lördag 28 maj 2011

Framför-tv:n-mat




På lördagar vill jag ha "framför-tv:n-mat" som jag lätt kan trycka in i ansiktet utan större ansträngning. Å ikväll ville jag ha pizza. Men vad fick jag? Sallad -tjibi!

Men, men. Det var ju lite lax på den också... å färsk sparris..... å en massa bönor... å lite fräst purjolök och paprika..... lite vattenmelon.... å en klick hollandaisesås. Men mest sallad........

Stackars, stackars mig :)!

// Inredningsfrun

Multitasking make


Näääämen har jag det inte bra så säg! Min käre make lagar middagsmat OCH passar Lillebror samtidigt. Det är en riktig karl det å tänk att han är min :)!

JAG ÄLSKAR DIG MIN UNDERBARA MAN (å detta skriver jag inte, fjäsk, fjäsk, fjäsk, för att det är Mors Dag imorgon fjäsk, fjäsk fjäsk). Du är bara bäst!!

// Inredningsfrun med multitasking make

Barnskrik och fågelkvitter

Sötast lilla glasvasen och ljuvligt gott thé
kommer från Nordljus.




Ingen helgfrukost utan Herr St. Agur!
Våra helgfrukostar är och förblir heliga här hemma. Då sitter vi läääänge och mumsar i oss bake-off bröd (ja, inte ställer jag mig och bakar kl.06.30 när det finns yummi yummi färdiga bullar bara att stoppa i ugnen), starka ostar (sådana danska som nästan kryper iväg av sig själva), dricker flera koppar kaffe eller thé och samtidigt njuter av barnskrik från en övertrött tvååring (varför vaknar barn innan klockan sex när de uppenbarligen inte har sovit klart. Forskning kring detta mysterium mottages gärna) som är som en duracellkanin på speed. Lillebror sitter mest nöjd i babysittern än så länge, peppar,peppar, och gör inte så mycket väsen av sig.... än så länge.

Ja, så här är det ju vissa morgnar nu för tiden. Tur att man har lärt att koppla bort ljud som överstiger en viss decibel och ändå kan höra fågelkvitter genom tjo och tjim :).

KRAM

// Inredningsfrun