onsdag 31 augusti 2011

Min käre make drömmer sig bort.






Hört någonstans på the Island;

"- Du..... det kostar ju inget att drömma.... så OM vi mooooot all förmodan skulle vinna det där presentkortet i valfri butik...... kan man lösa in det på BAUHAUS då, tror du????

Ja, vad ska man säga. It ain´t gonna happen. Så dreeeeeam on, min käre make. Dream on!

// Inredningsfrun som sätter ner foten

Psssssssssssst....... Nu vet jag hur ni som inte har Facebook-konto kan RÖSTA på vårt hem i tävlingen om "Sveriges charmigaste hem". Klicka på bara på "Logga in" längst upp till höger på siten. Då kommer det HÄR fönstret upp. Sedan skapar du snabbt och enkelt (utan några "förpliktelser") ett "röst-konto" på siten där det enda du behöver är;
1. En e-mail adress (men det måtte väl ändå alla ha nowaday)
2. Ett förnamn
3. Ett efternamn

Klart. Nu kan Ni rösta om ni vill. Tack på förhand :).

tisdag 30 augusti 2011

Bröllopstårta kontra kaffe och Toblerone









" - Ska de smälla i sig en hel bröllopstårta till kaffet ikväll", kanske Ni sitter och tänker nu. Det skulle i och för sig inte varit en omöjlighet (eftersom det mer än ofta slinker ner en och annan kolhydrat här på the Island till kvällsfikat....) men icke sa nicke! Den här ljuvligt vackra tårtan har jag bara fått låna för att fota och bör inte heller ätas (som ni snart kommer att förstå om ni fortsätter att läsa). Å eftersom jag hade sådant himla problem med att välja ut vilka bilder som jag skulle visa på denna ljuuuuvligt vackra tårta (som fantastiskt begåvade Fröken St Heaven Street har gjort) så får det helt enkelt bli en tårt-kavalkad idag. Iallafall.

Tårtan är en så kallad cake-dummie (typ en tårt-prototyp som man visar upp vid mässor etc) som man bygger upp med frigolit och sedan klär med (dock ätbar) sugarpaste. Så hur gärna jag än skulle vilja sätta tänderna i denna tårta (jag tänker mig att den är fylld med len hallonmousse på en chokladbotten) så tror jag att frigoliten är liiite för hårdsmält även för mig (som äter det mesta). Nåja.

Kaffe och Toblerone är inte ju fy skam det heller.

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst....... Fröken St heaven Street hälsar att hon tar emot beställningar på både bröllopstårtor, tårtor, tårtdekorationer, cupcakes och macarons efter önskemål (det var hon som gjorde de gulliga Converse-skorna till Lillebrors dop). Kika gärna in hos henne för mer härlig inspiration.

När ni tror att ni sett allt!

Hallen går nu i lite svala grå/beiga och självklart vita toner.

Lite nytt på avlastningsbordet i hallen.
Lillebrors "ligga-på-golvet-filt" finns lättillgänglig
under bordet i hallen.

Vacker gammal trälåda har fått fin patina.
Lådan har jag fått i present.

Vacker vit orkidé. En självklar favorit!

När ni tror att ni sett allt så visar jag idag ännu fler bilder från vår hall! Så nu har ni nog sett hallen från alla håll och kanter tror jag minsann.

Det nya tyget på hallsoffan inspirerade mig till att lull-lulla och flytta runt så att det känns lite uppfräschat i hallen. Trots att det bara är gamla saker som jag flyttat på. Perfekt motion och perfekt för den ständigt tomma "mammaledighets-plånboken".

Idag är både Lillebror och jag betyyydligt bättre från våra förkylningar - så skönt. Idag är det dessutom en perfekt "sitta-inne-och-kurera-i-morgonrocken-och-krypa-ner-under-täcket-och-ta-sig-en-välbehövlig-tupplur"- dag eftersom vädret är grått och blåsigt. Passar mig perfekt!

Det som kommer nu är en stoooor parentes och behöver inte läsas av er som har RÖSTAT och inte tänker rösta heller för den delen. Så. About tävlingen. Jag vet att inte alla har FB-konto (man kan också registrera sig för ett "Sveriges charmigaste hem"-konto på sidan, för att kunna rösta) så ni kan inte rösta, men det är ju tanken som räknas. Men till er som vill rösta men inte riktigt fått ihop det så kommer här ännu ett förtydligande. Så här gör man; Gå in på siten. Uppe i den vita rutan, till höger, ser ni fem stjärnor. När ni klickar på stjärnorna kommer det upp ett pop-up-fönster som säger "Logga in med ditt Facebook-konto". Detta gör det för att man bara ska kunna rösta EN gång per bidrag. Logga in och stäng sedan pop-up-fönstret. Så. Nu kan du rösta. Den tomma vita stjärnan längst till höger ger betyget "fem stjärnor" och är lika med högsta betyg. Sedan går betyget ner ju längre åt vänster man röstar. Kind of logiskt, eller hur!?! TACK än en gång för att ni, goa läsare, tar er tid att rösta på oss. Vi blir så glada! TACK.

Nu ska jag dra täcket över huvudet och vila.

KRAM på er denna härliga tisdag.

// Inredningsfrun

måndag 29 augusti 2011

Hitte-på-kaka










Härom dagen bakade jag den superlätta och fantastiskt goda plommon-kakan (eller hitte-på-kaka) som vi kallar den här hemma. Men denna gången la jag äpplen (som jag först skar i små bitar och la i en skål tillsammans med socker en del kardemumma och en del kanel) i botten av kakan istället. Å denna gången rev jag även i en extra bittermandel för att förhöja mandelsmaken ytterligare. Dessutom (som grädde på grädde på grädde på moset) så hackade jag i hasselnötter i smeten också (+ malda hasselnötter) för att få den lite extra "chunky". Å så serverades kakan ju så klart ljummen och med lättvispad grädde. Ljuuuuvlig gott! Så nu vet ni vad ni ska göra om ni råkar springa på en massa äpplen eller plommon. Receptet hittar ni HÄR.


KRAM

// Inredningsfrun

Beiget var det här!




För att få lite "höjd" på de små skålarna har jag fuskat lite och knycklat
ihop aluminiumfolie och lagt i botten på de stora skålarna.
På så sätt kommer skålarna upp lite och syns bättre.
Den vackra vita kannan från IB Laursen kommer från Sofias Hus.
Blommor från min käre mors trädgård.

Glasfat på fot från Sofias Hus.

Nu har sommarens pasteller byts ut mot lite mer beigea toner toner på hyllan i köket. Å så klart lite vitt. Så klart!

Jag har inte köpt något nytt utan det är bara gamla godingar som jag bytt plats på och flyttat runt lite. En bok med snyggt omslag, i all sin enkelhet får också pryda hyllan. Liksom en kvist med färsk rosmarin som jag klippt från träden ute vid planteringshörnan. Ofta är ju de enkla vackrast!

Jag blir alltid så glad när man får lull-lulla om här hemma. Som den äkta inredningsnörd jag är!

KRAM

// Inredningsfrun

Ni får en chans till!




Tjohoooooooooooooooooo!!!! Vi gjorde det!! Tjohoooooooooooooo!!!! Shit så kul!

Oj,oj, oj! Vi tog oss till finalen i tävlingen som Fastighetsbyrån och Expressen anordnat för "Sveriges charmigaste hem". Så TACK alla som röstat på oss. TACK!

Nu ställs alla räkneverk om på noll igen så nu får Ni, goa läsare, en chans till att rösta på vårt hem i finalen. Rösta gör Ni HÄR!!! Å till alla er som mailade till mig om att ni röstat fel sist så fungerar röstningen på exakt samma sätt denna gången. Alltså; Ni loggar in på ert Facebook-konto eller på ett konto som ni skapar på tävlingssidan (detta för att ingen ska kunna rösta mer än en gång på varje bidrag och det är ju bra). Sedan klickar ni på stjärnorna för att ge betyg på de olika bidragen som är med och tävlar. Längst till HÖGER (dvs fem stjärnor) är HÖGSTA betyg och vice verca.

Denna gången är det heeeeela svenska folket som röstar så varje röst är ju helt galet viktig. Första priset är ett hemma-hos-reportage i Expressens Leva & Bo-bilaga och ett presentkort på 30 000 kr (det är typ 3 miljoner för mig som är fattig student på mammapenning) i valfri inredningsbutik. GALET! Man kan ju bara drömma om hur mycket lull-lull man kan hitta för den summan....... Men vad tusan. Hoppet är ju det sista som lämnar en, eller hur!?!

Så. Varför ska Ni då rösta på vårt hus som det vinnande i denna tävling, undrar Ni nu säkert? Är vårt hus verkligen Sveriges mest charmiga? Absolut inte, skulle jag säga. MEN. Vi chansade och kastade in ett bidrag eftersom man inte har ett skviddevutt att förlora. Det är ju dumt att inte våga chansa liksom. Å även om vi har en inredningsstil i vårt hem som just du inte har i ditt, så kanske man ändå kan hitta något här hos oss som man gillar. Men om du inte gillar vårt hem så kan du ju alltid rösta för min skull för då blir jag glaaad :D. Så strunta nu i "Jante-fjante-lagen" och "varför-ska-hon-få-vinna-en-massa-skoj-när-inte-jag-får"-trams. Det kostar ju inget att göra någon annan glad :). Tack på förhand!

Iallafall. All denna röst-raggning (så här stod det faktiskt i mailet som finalisterna fick;
"- att du tipsar alla dina vänner och bekanta om ditt bidrag och får dom att rösta på just dig!" så jag gör bara som jag blivit tillsagd) tog på krafterna så nu går jag och drar täcket över huvudet. Både jag och Lillebror är löööjligt förkylda idag så vi intar helt enkelt horisontellt läge och kurerar oss. Har nog redan konsumerat en årsförbrukning av Panodil och nässpräy. Sexy!

Men hej å hå (å trots allt snor) så är jag ju ändå glad idaaaag! Tjohooooooooaaaathjooooprosit....

KRAM

// Inredningsfrun å sådär charmigt snorigt förkyld

söndag 28 augusti 2011

Snor-present!









Idag har jag fått en snor-present. Eller ja. Inte bokstavligen en snor-present utan mer en "tänkte-att-du-behövde-lite-uppmuntran-mitt-i-allt-snorande-och-snytande"-present. Det var söta och färgstarka Fröken St.Heaven Street herself som kom över med ett gäng lakrits-muffins. Dessa små läckra kreationer ska vara med i en bok (supercoolt!!) och jag fick äran att smaka dem. Härligt! Men än så länge står de orörda i kylen eftersom allting jag äter för tillfället smakar nada-nichts-nothing. Tjibi! Men imorgon har jag bestämt att jag ta mig tusan ska vara pigg och kry, för imorgon är det en lite extra spännande dag. Den som lever få se....

KRAM

// Inredningsfrun