fredag 30 september 2011

Nu vet jag att ni finns!





Oj, oj, oj vilken ljuvlig dag! Vi har haft ena rama sommaren och här på the Island och jag gick i kortärmat till halv sju utan att ens huttra. Å imorgon är det 1 oktober. Är inte det härligt så säg!

Å vilken loppisdag vi haft. Det blev rena anstorming första timman att borden rensades så snabbt att jag fick gå en vända inne och se vad mer jag kunde sälja. Å fika har vi också kastat iväg till höger och vänster (ja, inte bokstavligen då men you got the point..) och människor har suttit i vår trädgård och druckit kaffe och ätit fram-å-tillbaka-kaka. Mys!

Dessutom har jag fått träffat både en och två och flera av er goa, läsare. Roligt att ni kom och hälsade på oss och att ni gav er tillkänna för nu vet jag att Ni finns på riktigt :).

Nu ska jag kasta mig huvudlösa rakt ner i bingen. Men först ska jag bara pussa mina underbara små änglar god natt.

KRAM

// Inredningsfrun

Nu börjar det bli klart!





Nu tror jag minsann att allt börjar bli klart inför loppisen idag; Skylten är skriven (dock ser det ut som om Bebis har skrivit den. Att texta är inte direkt min starkaste sida....), pumporna är på plats, alla bord och stolar står redo på gräsmattan, fotbollsmål, bollar och rutschkanan har också plockats fram (så att kidsen kan roa sig medan föräldrarna fikar och fyndar på loppisen) och fikabordet har förberetts. SKa bara förbereda lite saft kannor och kaffe så är vi nog redo snart :). Tjohoooooo!!!!

Igår var det över 20 grader varmt och solen sken från en klarblå himmel här på the Island. Prognosen ser likadan ut för de kommande dagarna. Ljuvligt Skördefest-väder helt enkelt!

Vad har Ni planerat inför helgen, goa läsare?

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst........ Till alla som hade tänkt att komma till oss på loppis så kommer här en vägbeskrivning; När ni kört av Ölandsbron så fortsätter ni att följa vägen ca en kilometer. Sedan svänger ni höger och följer väg 136 mot Ottenby. Denna vägen följer ni i ca fem minuter och tills ni ser skylten "Skogsby" som byn heter där vi bor. Fortsätt bara följa vägen rakt fram heeeela tiden tills ni ser en skylt (på höger sida) där det står "Kalkstad", "Djurklinik" och "INREDNINGSFRUNS LOPPIS & HEMBAKAT" (Japp. man måste ju sticka ut för ni kommer att se hundratals loppisskyltar längst med vägarna idag och imorgon). Vårt hus ligger på vänster sida precis längst med vägen så ni kan inte missa det. Välkomna!

torsdag 29 september 2011

Det började med en spegel!

Jag norpade en spegel från loppislådan....
... och bytte plats på lite saker här hemma.
Ljuslyktan har bytt vägg och "blomman-i-brevlådan" har
fått flytta in till köket.
"Blomman-i-brevlådan" hänger nu i köket.
Idag har det flyttats runt på lite lull-lull här hemma. Det började med att jag norpade till mig ytterligare en grej från en av loppislådorna som min käre mor och far kom över med igår. Alltså sorry, men jag var faktiskt bara tvuuuuungen att läggar rabarber på min farfars gamla spegel. Den var bara så fin. Iallafall.
Spegeln hängde jag upp bredvid kakelugnen i vardagsrummet. Ljuslyktan som hängde där flyttade jag till väggen där "blomman-i brevlådan" suttit. Blomman fick flytta till köket där en annan blomma suttit. Å den blomman la jag i loppislådan så att det liksom inte blir minus där i :).

Så nu har jag fått en ny sak, flyttat runt en massa andra saker och så kändes det plötsligt lite "nytt" både här och där här hemma. Härligt! Å allt började med en liten spegel.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst..... Lillebrors främsta sysselsättning för tillfället är att stoppa sina fötter i munnen. Fresch! Men anyway. Det fick mig att tänka på det gamla partytricket "sätta-benet-bakom-nacken-tricket" och skulle ju så klart testa om jag fortfarande bemästrade detta konststycke. Resultat? Sendrag, bendrag och förmodligen vartenda drag man överhuvudtaget kan få. Men Lillebror garvade glatt så det var ju kul att någon fick ut något av det. Så. Japp. I still got it :)!

Sommarens sista och loppis info!

Sommarens sista luktärtor......
...... myser i sötaste lilla vasen från Nordljus.

Igår plockade jag in sommarens sista luktärtor. De får nu stå på bordet i vardagsrummet där sprider de en ljuvlig doft och en vag förnimmelse av sommarens som varit och det blir lite "bye-bye-summertime" och "tjenixen-å-varmt-välkommen-Herr-Höst", typ.

Idag har vi hur mycket som helst på tapeten. Massor ska fixas inför loppisen imorgon; Bord och stolar ska släpas ut till framsidan, loppisborden ska på plats, loppisgrejorna ska plockas fram, skyltar (så att ni hittar) ska skrivas, fram-å-till-baka-kaka ska bakas så att ni kan köpa lite fika, måste fixa växelkassa och lite annat smått och gott. Roliga saker på tapeten idag alltså :). Tjohooooooo!

Till er som funderar på att komma hit och fynda/fika så gäller följande tider;

Imorgon, fredag, börjar vi plocka fram sakerna till loppisen klockan 12.00 (var beredda på ett mindre välorganiserat kaos) och sedan håller vi öppet till runt 18-19 rycket beroende på hur trötta kidsen är.

OM vi har mycket saker kvar att sälja kommer vi även att hålla öppet loppis + fika på lördag förmiddag från kl.10.00 och framåt. Men det får jag lov att återkomma med och lördagen är alltså inte helt spikat ännu. Hoppas att ni har överseende med dessa lite luddiga tider.

Nä. Här kan jag inte sitta och hänga. Nu jäklars ska det fixas och donas. Tjohoooooooo!

KRAM

// Inredningsfrun

onsdag 28 september 2011

"Men det där är väl inte din stil..."


En gammal tavla fick en upp-piffning så att den platsar
på väggen i vardagsrummet.
Inspirationen hämtade jag från min svarta favoritpall.....
....och tyget som jag satt i tavlan har jag både på pallen och karmstolen
i vardagsrummet.
En lite stuv-bit av tyget fick ersätta den
bild som satt i tavlan.
Har plockat in lite lite höst i vardagsrummet i form
av lite rödbruna grenar som får stå i sötaste
vasen i fattigmassilver (Nordljus)
Idag har mina kära päron varit över en sväng och lämnat en låda med lite pryttlar som vi ska sälja på loppisen på fredag. Nyfiken som jag är, så kikade jag ju så klart i lådan och ryckte snabbt åt mig en sak som fick min käre mor att förvånat lyfta på ögonbrynen;

" - Men den där är väl ändå inte din stil!?!?"

" - Nä....... men den kan ju bli!"

Och det blev den! Jag hämtade inspirationen från den svarta pallen i vardagsrummet och använde samma tyg som jag klätt om den med (och även karmstolen) till min nya tavla. Så jag bytte alltså bara ut bilden mot lite tyg och sedan var det klart. Easy peasy.

Alltid roligt när man kan förändra med små enkla (och gratis) medel. Eller vad säger Ni, goa läsare?

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssst....... Inte för att det är det nyaste tipset kanske, men det är ju såååå lätt att förändra lite grand hemma med hjälp av lite gamla tavlor och tyg. Så lätt att man nästan glömmer bort det ibland :). Så det får bli "Dagens tips". Håll tillgodo!

Psssssssst......... igen :)! Tyget finns att köpa som metervara hos Mormors Fönster (endast beställning och frågor via telefon och ej via mail) och kan skickas med posten.

Hot mama!


"Hot Mama" smink från Nordljus.....
..... piggar upp magsjukebleka kinder på ett kick :)!

Lyxig sjal och Hot Mama-smink kommer från Nordljus.

Alla som har haft någon typ av bacillusk som har haft disco i tarmsystemet vet hur man känner sig efteråt. Å framför allt hur man ser ut..... hujedanamej!
Så idag kastar jag lite extra smink i fejjan svirar en extra lyxig sjal runt halsen och låtsas att jag är en hot mama och att skönhet kommer inifrån. Dock säger de stora blåsvarta ringar under ögonen något helt annat men vad tusan. Sånt är livet!

En blåsvart ring, är en ring är en ring men idag låtsas jag att jag inte fattar någonting :).

KRAM

// Inredningsfrun

tisdag 27 september 2011

När ni ser det här.....



När ni ser det här så vet ni att ni hittat rätt! För här bor vi. Jag, min käre make (och tillika Inredningsnörden), Bebis och Lillebror. Vår lilla familj. I en relativt liten by, på en relativt lugn gata, i ett relativt nybyggt hus.

Vi är verkligen "familjen-hemma-gris" (ni vet sådana som gärna bara sitter hemma och myser med kidsen och moffar en massa gottis i soffan) och tillbringar mycket tid och kärlek på vårt ljuvliga hem (klart att jag tycker det är ljuvligt, eftersom de jag älskar mest i världen bor där). Hemmet och intresset för att lull-lulla i hemmet var just en av anledningarna till att jag började blogga från första början. Därav "Ljuvligt-Hem och Inredning". För att jag bloggar om allt jag tycker är ljuvligt i livet, hemmet och om inredning.

Så. Jag kommer att fortsätta att blogga så länge jag fortsätter att finna ljuvliga saker i livet, så länge jag har ett hem och så länge det finns inredning. Så var beredda på att dras med mig läääänge till :).

KRAM

// Inredningsfrun som om 60 år kommer jag att vara äldsta tanten på hemmet som sitter med lapen i knäet och bloggar :)

Pssssssst...... Det är många som maila om tider mm angående loppisen vi ska ha nu på Skördefesten. Loppisen är på fredagen och EVENTUELLT på lördag förmiddag. Jag åter kommer med mer exakt info på torsdag.

Tillsammans med höstlöven...




Tillsammans med höstlöven, på trappen utanför vår dörr, låg det idag en liten överraskning. Det var en god vän (tack bästa H!!) som varit och lämnat en liten krya-på-dig-present till mig. Tjohoooooo!! Lite nya tidningar och min favoritchoklad hade hon kommit med. Tjohooooooo igen!

Så nu ska jag krypa upp i soffan med min käre make, bläddra igenom lite tidningar, mumsa choklad och slökolla på True talant. Life börjar bli gooooood igen :).

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst..... "Influensa-historian" jag har haft måste ha varit matförgiftning har vi kommit på. Så no more Ceasarsallad från Herr Kamprads resturang för min del. Hua!

Höst-fint!



Idag har livet återvänt - tjohoooooooooo! Tänk vad lite blåbärssoppa och kokt vatten kan göra för kroppen :).

Idag ska jag försöka att först och främst peta i mig lite mat (så att jag kan stå på benen utan att det känns som om man slurpat i sig one too many Cosmopolitans) och sedan tänkte jag försöka göra lite höstfint utanför entrén. De vita pelargonerna slutar ju för tusan aldrig att blomma, men nu får de åka in till de andra pellisarna i förrådet och bytas ut mot lite ljung.

En riktigt härlig dag önskar jag er, alla goa läsare. Tack för att ni fortsätter att titta in!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssst.... Idag visar lite bilder från vårt sovrum. Fler nytagna bilder hittar ni här. Håll tillgodo!

Pssssssst.... Tack kära du, för att du tipsade mig om vad som skrivits om mig idag. Tror ni att jag lämnat en kommentar???

måndag 26 september 2011

Min ängel!



Ett lätt och rofyllt andetag mot min kind. En liten varm, mjuk hand som greppar om mitt finger. Ett leende som fyras av likt ett gnistrande fyrverkeri. Ett leende som kan få is att smälta. Jag skrattar och du skrattar tillbaka. Som en liten ängel förgyller du rummet med hela din ljuvliga lilla person. Tänk att du är min!

Å vad är egentligen världsliga ting, när man har en ängel vid sin sida?

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst.... By the way så tror jag att jag har fått flunsan. Tjibi!

Favorit-fynd!




Nu för tiden har vi i vår lilla familj inte lika mycket tid över att åka iväg på auktioner och loppisar som vi kunde innan. Förr åkte vi ofta iväg och kom hem med både det ena och det andra fyndet. Vårt lilla gråa "vitrinskåp" (som jag visat måååånga gånger här på bloggen) är ett av våra absoluta favorit-fynd här hemma. Det är ett nyproducerat skåp (som är tillverkat av gran och doftar därför så där härligt när man drar ut lådor och dörrar) var grålaserat när vi köpte det. Har vid ett par tillfällen tänkt att måla om det men ångra mig alltid. Grått är flott liksom :)! Bakom de två glasdörrarna gömmer sig både hyllor och utdragbar vinförvaring. Eftersom ena dörren var sönder så fick vi skåpet för ett väldigt överkomligt pris. Ett perfekt auktionsfynd helt enkelt.

Har ni något favorit fynd hemma hos er, goa läsare?

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst...... Inatt har jag haft hela Rio-de-Janeiro festivalen på besök i min lilla magen och jag känner mig som en urlakad disktrasa. Så idag blir det horisontellt läge och vätskeersättning för min del. Tjibi! Nu ska jag krypa ner under täcket och sova. Lillebror sover redan i vår stora säng så det är bara till att krypa ner under täcket som nu är uppvärmt av 10 kg kärlek. Mys!