måndag 31 oktober 2011

Middagstips!

Nämen varför inte ta och avsluta denna härliga måndag med ett litet middagstips. Denna lilla eminenta middagsrätt tog 30 minuter från första hackelihacket tills "Daaaarling - dinner is served". Perfekt! Å eftersom jag är ett fan av lättlagad, nyttig och fräsch mat så kommer vi att göra detta recept från Middagskorgen igen. Lätt! Men nästa gång kommer jag nog att helsteka kasslern i folie i ugnen (eftersom jag tycker att den blir saftigare då) istället för att steka skivor. Här kommer receptet. Only for you;


Ljummen rotfruktssallad med kassler (4 portioner)

Rotfruktssallad;
Ca ½ kg potatis
Ca 250 g morötter
2 palsternackor
1 bit kålrot
1½ dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 tsk äppelcidervinäger
Salt & svartpeppar
(jag tog även två matskedar med senap eftersom jag tycker det blir smaskens tillsammans med kålroten)
(Jameeen just det ja. Jag slängde i en massa persilja också. You know the iron är bra för dig, kvinna!)
1 frp kassler ca 600 g
Smör
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Skala och tärna potatis, morötter, palsternackor och kålrot. Koka potatis och rotfrukter i lättsaltat vatten ca 15 minuter, tills de mjuknar.
Blanda gräddfil, majonnäs och äppelcidervinäger i en stor bunke. Vänd ner den nykokta potatisen och rotfrukterna. Krydda med salt och svartpeppar.
Skiva och stek kasslern i skivor i en klick smör. Krydda lätt med salt (jag skippar saltet eftersom jag tycker kasslern är så salt i sig) och svartpeppar.
Servera ljummen rotfruktsallad med kassler (Vi tog lite extra grönsaker också. Man kan aldrig få för mycket grönt :)). Ät och njut!

Nu ska jag hångla kudden.

KRAM

// Inredningsfrun

Testing, testing!





Idag kör jag lite testing, testing på hur många bilder på ljusstakarna i vardagsrummet jag kan visa utan att ni ni somnar av tristess. Så. Har Ni somnat än?

Men ärligt talat. Jag ääääälskar verkligen mina nya (ärvda från lilla morfar) ljusstakar och tröttnar inte på att fota dem (fastän att de ser likadana ut från alla håll och kanter). Så ni får helt enkelt härda ut. Men jag slängde iallafall in säsongens sista ros på bordet också till alla er som tröttnade på stakarna efter trettiofemte bilden. Omväxling förnöjer... typ.

Iallafall. De vackra gamla stakarna skulle jag kunna tänka mig att ha på många ställen i hela huset för de passar in precis überalles. Å om jag hade fått, hade jag sovit med stakarna i sängen eftersom jag gillar dem så mycket. Men maken tycker nog att det blir lite väl .... crowded då. Iallafall.

Nu ska det mysas i soffan. På menyn; Kardemummakaffe och Geisha-choklad. Mumma!

KRAM

// Inredningsfrun

Härliga måndag, välkommen!

Ett höstigt dessertbord....
... riggade vi upp i all enkelhet....
.... med en massa gottis, lull-lull och ljus!
Coola Caroline och Herr Nikon in action.

Härliga måndag välkommen! Idag är det redan sista dagen i oktober och denna härliga höstmånad visar sig minsann från sin bästa sida; Strålande sol och 13 grader varmt. Looovely!

Denna veckan börjar jag med att visa lite bilder från höst-dessertbordet som Fröken St. Heaven Street och jag riggade upp ute vid mitt planteringsbord igår eftermiddag. Dra mig åt alla håll samtidig så rolig vi hade. Iallafall. Detaljbilder på allt smått och gott kommer inom kort här på bloggen.

Nu ska jag ta kidsen med mig ut i trädgården och röja lite. Mys!

KRAM

// Inredningsfrun

söndag 30 oktober 2011

The stoltness!

Så här glad blev Bebis när han fick syn på sin födelsedagstårta! Mer "tjohooooooo" än så
här blir det ta mig tusan inte :). Så himla glad han blev!
" Jag ska bara ....."
"... smaka lite bara!"
"Ett, två, tre år fyller jag mamma!"

Det finns inte mycket som slår ett barns ansiktsuttryck när de blir överraskade och uppspelta. Så härligt att se ren glädje att man nästan smäller av en smula. Ja, ni ser ju Bebis min när han fick se sin tårta. Nästan att jag inte ens fick med honom på bild så som han studsade upp och ner i sin stol av glädje. Härligt.

Iallafall.

Måste bara avsluta dagen med gammal hederlig ego-boostning. Jag finns idag med i Nordljus nyhetsbrev (klicka på länken för att se och läsa) idag med ett superfint kollage som de fixat ihop om mig. Blev helt paff och så klart stolt som en tupp när jag fick syn på det. Tjohooooooo så himlans kul! Å som grädde på moset så har det till och med skrivit om mig på deras hemsida, med mina bilder, recept, "hitta stilen" och hela kittet. Amen tjohoooooooo igen :). Snacka om the stoltness. Wow!!! Lilla jag från lilla Öland liksom. Jag tackar ödmjukast för de fina orden och tar dem med mig i mitt lilla hjärta . TACK!!

Imorgon kommer det bilder på dagens dessertbords-fotografering. Oj så skoj vi hade, coola Caroline och jag. Vi sprang runt som två skottspolingar och lull-lullade med tårtor, cup-cakes och diverse annan rekvisita. Galet roligt! Nu har jag tusen idéer om saker som jag vill att hon ska baka så att jag kan fota :). Kanon ju!

En härlig söndagskväll önskar jag er, goa läsare. Ni är bara BÄST!

KRAM

// Inredningsfrun som kommer att somna med ett stort leende på läpparna ikväll

Dagens "Jag ska bara"!



Jag får mina små ryck ibland. Ni vet sådana där "Jag ska bara....."-ryck där man får en idé eller kommer på något som man bara mååååste göra på en gång. Som idag. Direkt efter frukost. Maken var lika snabb med att föreviga mitt ryck med kameran som jag var att börja kånka stolar och fixelifixa inför dagens lilla foto-session.

Det är alltid spännande att ladda över bilder från kameran för man vet aldrig när min käre Inredningsnörd varit i farten och förevigat mina små ryck på bild. Enjoy!

KRAM

// Inredningsfrun

Tårt-orgie!

Kalas-bordet med kalas-tårtan!
Eftersom Bebis diggar Blixten McQueen...
... så var det ju självklart att han skulle få en sådan tårta!
Alla dekorationer på tårtan är gjorda av sugarpaste. Bildäcken, kaktusen,
stenarna, vägen etc är alltså ätbara :).

Tittar in i all hast för att bjuda er på en riktig tårt-orgie. Bebis födelsedagstårta från kalaset igår gick banne mig inte att sluta fota för den var så galet ball! Den är specialbeställd från proffset på tårtor herself; Fröken St. Heaven Street. "Inga problem" var hennes kommentar när jag kom med idéerna om en Blixten McQueen tårta. Men aldrig i min vildaste fantasi kunde den bli så här cool. Jag önskade en Blixten-bil, en väg på en vit botten å så fick jag det här. Galet!!! Den var fylld med smörkräm, Dumle-fluff och banan. Galet god alltså!!

Förra året gick jag runt i hela Kalmar och frågade om någon kunde göra en Pingu-figur på en tårta. Men alla bara suckade och sa att om jag hade med mig en bild så kunde de scanna in den på tårtan. Amen hur kul är det på en skala. Så duktiga Caroline har verkligen kommit helt rätt med sitt företag. Å apropå på Caroline så kommer hon snart över hit till oss på the Island för idag ska vi fotografera ett "dessertbord" med diverse olika bakverk som Caroline har snickrat ihop - spännande! Jag hade tänkt att vi skulle arrangera och duka upp ute vid mitt planteringsbord men det ligger regn i luften idag. Men vad tusan. Det löser vi på något sätt. Bilder kommer så klart inom kort.

En härlig söndag önskar jag er, goa läsare!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst.... Apropå galet. Ni är nästan 800 st som "gillar" och följer Inredningsfrun goes Facebook nu. Galet! Roligt! Tack!

lördag 29 oktober 2011

Grattis!

Bebis ville ha Blixten McQueen-servetter och jag tyckte att vi skulle ha ljusblå
servetter. Så vi tog båda och buntade ihop dem. Bra (och snygg) kompromiss!
Canvas-tavlan med Bebis namn på fick han i present. Me like :)!

Trött födelsedagskille softar med kompis under bordet. Söta!
Ljuvligt goda små mini-cupcakes med smak av sötlakrits har jag beställt
från St. Heaven Street.
Lite klubbor till födelsedagsfirarna.
Kakor och popcorn i små skålar ger en mysigare känsla
än att bara lägga upp på fat, tycker jag.

Det blev verkligen en succé att släppa "du-ska-få-ha-kalas-idag"-bomben när Bebis kom in i köket och såg kalas-piffet runt köksbordet. Han bara stod och gapade när han fick syn på ballonger, coola bil-servetter och små skålar med diverse mumsigt. Klart att han förstod att det skulle vankas kalas! Å trots att vi alltid äter frukost inne vid matsalsbordet om helgerna, ville Bebis sitta vid köksbordet och äta sin frukost idag. Så klart. Lille gubben.

När gästerna senare anlände blev det en massa "GRATTIS och hipp HURRA", presenter och mumsigt i magen och Bebis sprang runt som en Duracell-kanin på speed och lekte med sina komkpisar och nya leksaker. Härligt!

Men bäst av allt var att få se hans min när han fick se sin födelsedagstårta. Det var ögon stora som thé-fat vill jag lova. Å vad det var som var så speciellt för en nybliven tre-åring får ni se imorgon :).

Å apropå "grattis" så firar min käre mor och far 35 årig bröllopsdag idag. GRATTIS!
Å apropå "grattis" igen, så är det ju dax att ställa tillbaka klockan en timme i natt vilket innebär att Bebis kommer att vakna och väcka oss klockan fem istället för sex imorgon bitti. Så GRATTIS till oss som får gå upp då. Grattis. Verkligen......

KRAM

// Inredningsfrun

Bästa vänner!



Bebis och Lillebror har verkligen hunnit bli bästa vänner på den här sex månaderna. Lillebror diggar allt som Bebis gör (t o m att få leksaker, som kommer flygandes, i ansiktet) och skrattar åt allt som Bebis gör. När Lillebror sitter på golvet så vill Bebis sitta bredvid honom, tätt, tätt intill på filten. De myser, skrattar och chillar tillsammans.

Så goa. Så fina. Mina underbara små killar. Som redan är bästa vänner!

KRAM

// Inredningsfrun och stolt mama

fredag 28 oktober 2011

Tillfälligt nöjd!

Sötaste vimpeln har bloggvännen Karnas Hus
gjort till Lillebror. Love it!
Hylla och bänk (från Miljögården) kommer från Mormors Fönster. Mattan har jag hittat på Ikeas fyndavdelning (5 kr!!!) för lääänge sedan. Gunghästen från lokal leksaksbutik.

Nu är jag tillfälligt nöjd med lull-lullandet inne i Lillebrors rum. En hylla har satts upp och en liten bänk får stå undertill. Här tänker jag mig en liten "lekhörna" (Ha! Precis som att kidsen bara sitter och leker på en plats i rummet!) där det snart kommer att fyllas på med en massa leksaker. Väggen till höger om hyllan är den väggen som ska tapetseras och de hoppas jag blir inom en snar framtid eftersom rullarna bara ligger och väntar på att få komma upp på väggen. Iallafall.

Imorgon ska vi ha ett litet mini-kalas för Bebis (eftersom hans tre-års-kalas ställdes in pga sjukdom). Han kommer att bli såååå överraskad eftersom vi inte berättat någonting för honom. Ska bli kul att se hans min när det plötsligt börjar ringa på dörren och det dräller in en massa kids och fikasugna föräldrar och sjunger "ja må han leva" :).

Nu ska jag ta min dagliga kvällsmacka (dubbel rågmacka med dansk staaaark ost och paprika) och ett stort glas mjölk. Mumma!

KRAM

// Inredningsfrun

Bara börjat!



Jag har bara börjat att lull-lulla lite inne på Lillebrors rum. Det mest där inne är hand-me-downs från Bebis rum som han liksom vuxit i från. Fast jag drömmer om att bara kunna köpa en massa nytt att lull-lulla med som till exempel vackra kuddar och överkast från Greengate. Men å andra sidan är det blir ju bara jag som blir gladare av det. Lillebror bryr sig ju knappast. Så det blir en kompromiss; Lite nytt och mycket gammalt :).

Nu ska vi iväg på Bebis tre-års-kontroll. Spännande!

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst.....

torsdag 27 oktober 2011

Efter chokladen!


Efter chokladen idag så blev det faktiskt lite mer fix här hemma och framför allt i Lillebrors blivande rum. Där återstår dock en hel del (som att måla sängen vit och tapetsera) innan det blir klart men nu har jag iallafall rensat ut allt som inte ska vara där (varför har ett rum som ingen bor i tendenser att bara bli ett skräp rum?). Så skönt! Men som sagt, det är absolut inte klart på långa vägar. Men hey. Lillebror är ju bara sex månader så det dröjer ju ändå ett bra tag till innan han kommer att nyttja rummet. Så no hurry i onödan liksom.

Till alla er som sitter och planerar vad ni ska äta imorgon till fredagsmyset så tipsar jag om supergoda kycklingrullader (såsen var löjligt god) som vi lagade ur Middagskorgen i tisdags. Om ni vill ha en liten lyxigare touch så byt ut hälften av mängden vätska mot grädde och byt ut den kokta pressade potatisen mot ungsrostade potatis. Iallafall. Här kommer receptet. Only for you;


Bacon och senaps fyllda kycklingrullader med pressad potatis
Ca 1 kg potatis
Kycklingrullader:
1 frp tinade kycklingfiléer 700 g
1 gul lök (jag tog även 1 vitlöksklyfta)
1 frp bacon
2 msk senap (jag tog 1 stor msk Dijon senap + 1 stor msk söt/stark senap)
2 hönsbuljongtärningar (jag tog en sådan där buljong på kub som är som en blandning mellan fond och buljongtärning)
5 dl vatten
Ca 250 g morötter (det är typ tre stora)
1½ dl mjölk
1 tsk vetemjöl
Smör
Salt & svartpeppar

How to do it;
Koka upp potatis och pressa den med en potatispress.
Skala och skiva löken (ev vitlök) fint. Fräs bacon och lök tills baconet fått färg och löken mjuknat.
Dra stekpannan från plattan och låt svalna något. Tillsätt senap, salt & svartpeppar.
Lägg lite lök- och baconfyllning i mitten av varje filé (dela dem och eventuellt banka ut dem lite) och rulla ihop. Fäst med tandpetare så att rulladen håller ihop. (Jag fick lite "fyllning" över och den la jag i såsen,)
Stek kycklingrulladerna i olivolja. När de fått fin färg häll på vatten och tillsätt två hönsbuljongtärningar och låt dem småputtra i 15 minuter.
Skala och skiva morötterna i lillfingerstora stavar. Lägg ner morötterna och låt dem puttar med kyckling-rulladerna tills de blir lite mjukna.
Tag ur rullader och morötter och vispa ner en klick smör, blanda vetemjöl med mjölk och vispa ner det i skyn. Smaka av med salt och svartpeppar (jag tog även ca en halv deciliter fryst persilja i såsen. Dels för att det är supergott, dels för att det ger lite extra järn).
Servera kycklingrulladerna fyllda med pressad potatis och morotsstavar. Ät och njut!

Nu ska jag kasta mig i bingen. Natti natti!

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst....... Här kommer en lägesrapport från sjukstugan här på the Island. Maken fick ögoninflammation häromdagen och jag fick det idag. Tjibi. Å så har visdomstand nummer två bestämt sig för att tränga sig fram preciiiis just nu, vilket gör att jag är helt svullen under hakan. Man kan ju hålla sig för skratt alltså. Det ser ut som att jag gått genom ljudvallen och tillbaka.... trehundrafemtioelva gånger. Så härjad ser jag ut just nu. Sexy!