onsdag 30 november 2011

Himmel å pannkaka!





Himmel å pannkaka vilken härlig dag jag haft idag. Å massor av roligt har jag hunnit med (trots att halva dagen spenderades här hemma i morgonrocken) som fika, mys med kidsen, mer fika och sedan lite julmingel på Topiary.

Nu ska jag däcka i säng för imorgon ska jag jobba och då ska jag var utvilad och klar i skallen så att jag kan lull-lulla och dekorera för glatta livet.

Natti natti, fina Ni!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst..... Idag visar jag lite bilder från vårt vardagsrum. Håll till godo!

Vimpel, vimpel på väggen där!


Vackraste Merry Christmas-vimplen...
Fet... kommer från du Nord (Nordljus)....
... och är en tidig julklapp från tomten. Jomenmantackar tomten!
"Vimpel, vimpel på väggen där. Säg mig vem som finaste vimpeln är!?!"

På spegeln i hallen hänger sötaste lilla Merry Christmas-vimpeln. Vimpeln är en tiiiiidig julklapp från tomten (Japp. Han finns på riktigt. Så det så). Så TACK tomten :). Tänk att jag varit så snäll i år att jag får tidiga julklappar. Undrar just hur julafton ska bli då :). Tjohooooooooo!!

Ser nu att klockan är elva och här hemma går vi (jag är hemma med Lillebror och Bebis idag) fortfarande runt i morgonrock och pyjamas. Ingen stress med någonting, här inte. Ljuvligt!

En härlig lill-lördag önskar jag Er, goa läsare!

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst...... Så himlans roligt att ni är så många "gillare" som gillar mig HÄR. GILLA :)!!

tisdag 29 november 2011

Som utlovat!


Som utlovat kommer här receptet på julens smarrigaste (japp!) saffranskaka. Å om ni bara ska baka en sak nu i jul, så baka denna lilla delikata och lite "tunga" kaka. Saftig, gyllengul och alldeles, alldeles saligt god är den. Min käre mor har bakat den i alla år, men jag har tagit mig friheten att ...hm... uppdatera den lite.

Sa jag att den var superlätt att göra också?? Iallafall. Här kommer receptet;

Inredningsfruns saftiga saffranskaka
* 1 pkt saffran
* 230 gr smör (äkta, inget margarin-tjafs till denna)
* 2 stora ägg eller 4 små
* 3 dl socker
* 1 mjölk
* 1/2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
* 4 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 1 1/2 msk vaniljsocker
* 1 tsk kanel
(om man vill rivet skal från en clementin + lite av saften)

How to do it;
(Sätt på ugnen på 175 grader)
Smöra och bröa en form. Smält smöret och ställ sedan åt sidan och låt svalna. Stött saffranet i en mortel. Vispa socker, vaniljsocker och ägg fluffigt (alltså riiiktigt fluffigt. Kämpa lite med elsivspen). Tillsätt saffran, kanel, det smälta avsvalnade smöret, mjölken. Blanda till sist mjölet med bakpulvret och sikta (så att det inte blir några mjölklumpar i denna delikata lilla kaka) ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 40-45 minuter i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka (se för tusan till att inte ha kakan inne för länge så att den bli torr. Stickan ska vara saftig!!)

Ät och avnjut kakan till tonerna av favorit-jul-skivan, en massa tända ljus och framför allt nära och kära. Det är jul-mys på hög nivå, vill jag lova.

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssst..... Ja, just det ja. "Att-vara-någons-fru"-Emma sa att jag inte kommer (http://attvaranagonsfru.se/2011/11/29/att-ha-ett-datum/) så åker jag på spöstraff. Så det är bara till att boka biljett och åka dit. Med nöje :D! Tjohoooooo! I´´ll be there!

Ledig!

Klart att My´s Blommor ska ha en egen liten mys-hörna :).
Tanken är att man ska kunna sätta sig och vila benen en stund,
bläddra i lite tidningar och ta sig en pepparkaka eller fem.







Idag är jag ledig från butiken (som jag inte äger utan jobbar på timmar i som dekoratör) efter att ha fixat i ordning och gjort julfint där i snart två veckor. Galet roligt är det, men ändå skönt med en ledig dag. Så idag ska bara sitta hemma i morgonrocken och mysa. Eller ja. Jag ska städa lite först.... å tvätta.... å laga mat.... å julpyssla lite.... å ta lite bilder här hemma i dagsljus (det var minsann inte igår). Seeeen ska jag bara sitta och mysa. Eller ja... vi får väl se hur det blir med det..... Det finns ju såååå mycket roligt att göra nu i juletider :).

KRAM på er!

// Inredningsfrun

Pssssssssst..... Idag visar jag lite bilder från det som jag fixat i ordning i butiken. Har tagit lite övergripande bilder så ni får ett hum om hur lokalen ser ut och hur stooooor den är. Stor yta = mycket att lull-lulla = me like :). Om ni klickar på bilderna så får ni dem i bildspel och ser lite bättre.

måndag 28 november 2011

Allt fint på ett ställe.

På det stora fatet (från Indiska) har jag samlat sådant
som jag gillar extra mycket....
... som de vackra ljusstakarna (Du Nord från Nordljus)
... ljusslyktor (också från Du Nord, Nordljus), hyacint som jag
planterat i en gammal konservburk....


Glaskulorna har jag köpt i Köpenhamn.
Ni vet ju att jag är en riktig julnörd (och min käre make likaså). Det innebär att den finns en del ....hm (who am I kidding)..... mycket julpynt och jul-lull-lull här hemma. För att det inte ska bli allt för plottrigt (som det lätt kan bli med för mycket pynt), brukar jag samla ihop allt fint på ett och samma ställe. Som på brickan i vardagsrummet till exempel. Där får både vackra ljusstakar, lyktor, glaskulor och blommor stå och liksom julmysa tillsammans. Då slipper jag också ha beslutsångest för vad som ska få stå på bordet eftersom jag då kan få ha mååånga saker där istället. Love it!

Mitt problem är nu bara att jag vill göra vackra "brick-upplägg" ööööööverallt i huset. Tyvärr har vi varken tillräckligt med brickor eller tomma bordsytor till det. Men julpynt, det har vi så det räcker och blir över :).

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst...... Receptet på saffranskakan kommer imorgon. Promise!

Hur vi börjar måndagen!




I morse när jag kom ner till frukosten så hade min käre make och tillika Inredningsnörden (jag skulle också kunna kalla honom Julnörden) tänt en massa ljus och slagit på julmusiken i köket. Vilken ljuvlig start på måndagen och denna första julveckan. Rofyllt och mysigt precis som morgnar ska vara. Så nu är jag jul-mysad ända in i hjärteroten. Härligt!

Idag står det jobb på schemat och i eftermiddag kommer även vår eeeeeeefterlängtade Middagskorgen som vi beställt. Så nu behöver vi inte bry oss om vad vi ska äta resten av veckan utan bara kan koncentrera oss på att julmysa. BÄSTA :)!

KRAM på er goa läsare och en härlig måndag önskar jag Er!

// Inredningsfrun

söndag 27 november 2011

Storm!


Bebis leker i köket medan jag pysslar.

Ja, jäklar i min låda så det blåser här på the Island idag. Riktig storm faktiskt. Så det passar ju alldeles utmärkt att sitta och mysa i soffan med glögg (japp, säsongens första), en massa tända ljus och smaskig saffranskaka (som jag lägger ut recept på imorgon för den mååååste ni bara baka). Mys! Förra året vid 1: advent så hade vi snö. Idag har det varit regn, 8 plusgrader och ja, storm.

Iallafall.

Sedan jag tog dessa bilder från köket igår så har jag redan hunnit stöka runt lite till på tallrikshyllan. Men de bilderna får ni se en annan dag. För nu ska jag hångla kudden så att jag är pigg och utvilad inför morgondagen. Då blir det jobba, jobba, jobba! Älskart!

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssssst..... På Facebook hittar ni mer om mig och vad jag hittar på om dagarna. Join me :)!

Advent!






Tittar in för att önska Er, en härlig första advent. Här på the Island har vi myst hela morgonen (med ca en årskonsumtion av värmeljus) och snart blir det julskyltning och födelsedagskalas. Vad ska ni hitta på idag?

En riktigt härlig första advent önskar jag Er, goa läsare!!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst..... Många av er undrar hur det funkar med allt julpynt när man har kids. Det funkar alldeles utmärkt skulle jag vilja säga. Igår hjälpte Bebis till att placera ut lite saker på ställen där han tyckte de passade. Vår fina lilla kille.....

lördag 26 november 2011

Julstök i köket!

På köksbordet; Bricka från Herr Kamprads varuhus, vit kanna från Sofias hus; lyktor från lokal butik, röd skål från Indiska och adventsstake från Åhléns.
Favvis-ljusstakarna (från Louise Interiör) har fått flytta in till köket.
Svårt att veta vart jag ska ha dem eftersom de är vackra
och passar in öööööverallt!!!



Idag har det julstökats i köket (och det har jag gjort till denna grymma låt) så nu börjar det likna något iallafall. Tänk vad lite (eh... en maaaaasa) tända ljus och lite julmusik kan göra för jula-själen :).

KRAM på er alla fina å en härlig lördagskväll önskar jag Er!

// Inredningsfrun