lördag 31 december 2011

GOTT NYTT ÅR!




Vackra ljusstakar i glas och silver
från du Nord, Nordljus.

Ja. Då var vi framme på årets sista dag. Härligt. Å lite sorgligt. Å allt däremellan. Detta året har varit ett kanonår på alla plan och jag håller en halv tunna skit på att nästa blir ännu bättre. Det känner jag ända ner i lill-tån. Jag har en massa roliga projekt detta året men det bästa är ändå allt som ligger oskrivet framför en. Älskar känslan av att inte veta vad som komma skall men samtidigt kunna påverka det.

Nu vill jag ägna ett par rader åt er. Ni goa, fina, underbara fantastiska läsare som gör min dag, varje dag. Vad skulle bloggen vara utan er? Tack för att ni finns där ute och tack för att alla roliga, härliga fina kommentarer/mail som ni lämnar här hos mig. De värmer mitt lilla hjärta ska ni veta (å Inredningsnördens också för den delen som hälsar så gott till er alla). Hoppas att ni vill möta 2012 tillsammans med mig här på bloggen. Å jag tycker vi bestämmer att det blir det bästa året någonsin. Eller vad säger Ni? Är det en date, eller :)!?!

Så, GOTT SLUT och tack för allt, 2011. Tyvärr kommer 2012 att kicka ditt lilla ass :D!

Tjohoooooooooooo!!

KRAM och ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag Er alla!

// Inredningsfrun å laddad inför det nya året

Pssssssssst...... Lite vitt och silver sprider nyårskänsla på bordet i vardagsrummet. Älskar´t!

fredag 30 december 2011

Nyårsoutfit!

Förra nyårsaftons party-outfit då jag var lite ...kurvig......
..... men det var ju för att jag var hyresvärd åt Lillebror då :).

Förra nyårsafton var Lillebror inneboende hos mig. Minns att jag tyckte det var svårt att hitta en nyårsoutfit som kunde passa (förutom partytälten på Ö&B med ett skärp under magen.. typ) mina köttiga kilon.

I år har jag samma vånda. Men utan köttiga kilon dock.

Vad ska ni svira på er imorgon, goa läsare? Några sista-minuten-tips?

KRAM

// Inredningsfrun som funderar på att ta den lilla svarta i år igen

Sen julklapp!

En lite sen julklapp.....
.... till mig....
..... från mig :)!!
Sötaste gratäng/allt-i-allo-formar från
Louise Interiör.

Nämen hoppsan! En liten julklapp, till mig, så här efter jul. Det var ju inte illa. Två ljuvliga allt-i-allo-gratängformar (en stor och en liten) i ljuvaste vitt och sötaste blått kommer att bli perfekta att använda när jag fotar min kommande kok/bakbok. Söta att använda både som uppläggningsfat och att baka och laga mat i. Love them!

Julklappar till sig själv is da shit. Eller vad säger Ni, goa läsare :)!?!?

Tjohooooooooo!!

KRAM

// Inredningsfrun

torsdag 29 december 2011

Om att suga på karmellen!




God Jul-krukan står fortfarande mitt på bordet och det doftar himmelskt från de ljuvligt vackra vita hyacinterna. Har liksom inte haft mage att ta bort den söta krukan ännu.

Här på the Island står fortfarande alla julsakerna kvar och de får nog göra så ett par dagar till och om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt inte tröttnat på dem än. Kanske är det för att denna julen (om möjligt) gick ännu snabbaren än förra året. Kanske är det för att jag inte har orkat plocka undan allt. Förmodligen är det en kombination av båda.

Så. Jag suger på god-jul-karamellen ett tag till. Det dröjer ju faktiskt ett helt år till nästan gång.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst..... TACK söta Ni! Nu vet jag att min nya mail-adress fungerar som den ska :).

Nytt år och ny e-mail!

Förra årets nyårsdukning....
... gick i klassiskt vitt och silver.
Syréner, ranunklar och rosor i vitt....
... kan aldrig gå fel!


Å så var det snart nytt år... igen. Vad i all sin da´r tar tiden vägen!?! Förra året vankade jag runt med Lillebror i magen när jag gick och förberedde inför nyårshelgen. I år har jag bara alldeles för mycket fika och julmat i magen. Inte det sämsta det heller, faktiskt. Iallafall.

Eftersom årets nyårsafton (förhoppningsvis) ska tillbringas hos goda vänner (som ligger i ja.... lite mindre trevlig magåkomma) så visar jag lite bilder från förra årets nyårsdukning (fler bilder hittar ni HÄR). Hur ska Ni spendera sista/första dagen på året, goa läsare?

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssssst.......... Jamen just det ja! Idag behöver jag er hjälp och provtesta min nya e-mailadress som är info@inredningsfrun.se. Skicka ett "hej" vettja så blir jag glad :). Tack på förhand!

onsdag 28 december 2011

Om att trycka något in i ansiktet.



Ibland vill jag ha mat som man bara kan trycka in i ansiktet. Ja... inte bokstavligen då men ni fattar säkert poängen. Det är någon befriande härlig känsla att få äta maten med händerna. Moffa, moffa liksom. Å idag var en sådan dag. Så vi körde en klassiker och tillika en favorit i repris från Middagskorgen som vi provat innan; Tunnbrödrullen! Denna med en liten twist av mandelpotatis och chorizo. Yummi. Å dessutom perfekt att trycka in i ansiktet. Här kommer receptet;

Ljumma tunnbrödsrullar med doftande mandelpotatis, chorizos och gurktopping (4 portioner) 40 min

Mandelpotatis:
Ca ½ kg mandelpotatis
Salt
1½ msk mjölk (jag tog lite mer)
(jag tog även en stooor klick smör eftersom jag ville ha det lite mer mos:aktigt)

Gurktopping:
½ gurka
½ röd lök
(jag tog även en klick majonäs, gräddfil och lite salladskrydda)

Salt & svartpeppar
2 frp chorizo
Smör

Tillbehör: romansallad, tomater, 1 frp mjukt tunnbröd (å jag tog lite stark senap oxå)

How to do it: Skala och tärna potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Mosa sönder potatisen med en gaffel och rör ner mjölken (klicka i smöret om du nu vill ha det). Krydda efter behag.
Skölj och finhacka gurkan. Skala och finhacka rödlök. Blanda gurka, rödlök, salt och svartpeppar (å majjon och gräddfilen om ni vill göra how I did it). Stek korvarna i en klick smör. Dela korvarna i mindre bitar. Värm tunnbröden lätt och servera mosad mandelpotatis, chorizos, gurktopping, romansallad och tomathalvor.

Moffa in i ansiktet och ät och njut :).

KRAM

// Inredningsfrun

Hoppsan!


Nämen hoppsan. Vad är det ögat skådar? Är det inte lite fika som blivit framdukat för trehudrafemtionde gången denna julledigheten. Jojomensan.

Fika bör man, annars dör man. Så enkelt är det :).

KRAM

// Inredningsfrun som nog aldrig tröttnar på fika :)

Lillebror!






Lillebror fick (ofrivlilligt) joina mig i min morgonrocksdag igår. Fast han fick sitta och hänga i sin nya jamas istället. Å det gjorde han så glatt, vår lilla coola kille som alltid chillar. Vår ljuvliga lilla snos!

Tänk att man kan älska något så litet, så mycket. Jag tror nästan mitt hjärta svämmar över lite!

KRAM

// Inredningsfrun

tisdag 27 december 2011

Ingen-ting-alls-dag






Idag har har jag inte gjort någonting alls. Alltså. Ingen-ting-alls. Morgonrocken (som en gullig läsare påminde mig om att jag ju har haft på mig tidigare) har varit på sedan klockan åtta i morse och jag ser bokstavligen ut som om jag har gått genom ljudvallen och tillbaka... trehundra femton gånger. Typ. Det här med jul tar sannerligen på krafterna men jag skulle inte vilja vara utan det för allt i världen. Tur att man har sådan här ingen-ting-alls-dagar emellanåt så att man kan hämta kraft och energi.

Imorgon ska jag iallafall ta på mig lite kläder. För då vankas det besök. Mys!

KRAM på Er alla fina!

// Inredningsfrun

Psssssssst...... Jo. En sak har jag ju faktiskt gjort idag. Å det var att sätta upp min kära morfars (R.I.P) spegel-lampetter på väggen där våra släktfoton hänger. Tycker att de ramade in fotona vackert.

Traditioner!


Bebis leker "Tittut" bakom dörren medan vi satt och fikade.

Stämningsfullt på Gårdby Kafé och Lanthandel.
Coola saker, från lanthandeln.
Cool Bebis, från mig.

Jag är en sucker för traditioner. Jag tycker det inger en viss trygghet att liksom i förväg veta vad som komma skall och riktigt kunna längta efter det. Dessutom är jag en riktig sucker för att införa nya traditioner. Ni vet när man precis har upplevt något riktigt mysigt/trevligt/kul och man utbrister lyriskt "- Detta måååååste ju bara bli en tradition!".

Å det utbrast vi unisont häromdagen (juldagen för att vara mer exakt), när hela släkten satt runt ett litet, litet bord på Gårdby Kafé och Lanthandel och mumsade mackor och polkabrownies med vispad grädde och pladdrade om livet och lite till. Alla tyckte det var skönt att få komma ut en liten stund och dessutom bli servad kaffe och annat gott och dessutom slippa alla köksbestyr som framplockning, bortplockning och disk.

När vi sedan i samlad skara lämnade vårt lilla bord var det någon som sa; "Detta mååååste vi göra om nästa år igen". Å det är ju så klart vi ska göra. Det är ju redan en tradition :).

KRAM

// Inredningsfrun

måndag 26 december 2011

Om att pricka rätt!


Jag är lätt att köpa julklappar till. Alltså jättelätt. Jag är en riktig sucker för presenter i allmänhet. Å julklappar i synnerhet. Bara det är inslaget i något lull-lulligt papper. Typ. Iallafall. Dock är det ju ganska svårt att köpa parfym till någon annan än sig själv, men min käre make lyckades pricka rätt. Galet rätt! För ljuvligaste parfymen fick jag av honom i julklapp. Han kan han, min käre make.

Så nu doftar jag "blommigt och lite citronaktigt" (som min käre make någon snappat upp att jag sagt) och jag älskar´t. Visst känns klappar som doftar alltid lite extra lyxigt att få?

KRAM

// Inredningsfrun med pricksäker man

Psssssssssst...... Doften från D&G som jag fick i julklapp är superfräsch och lite blommig (dock inte sådär kvalmigt rosig som det lätt blir) med en touch av citron. Passar er som gillar lätta, sommarfräscha dofter som inte är ett dugg tunga.

Psssssssssssst....... igen.... Ni vet väl att ni kan följa mig på Facebook också. Där får ni lite uppdateringar, bilder och annat smått och gott. Så varmt välkomna :).

söndag 25 december 2011

En glimt från familje-albumet!

Julens dukning i grått, vitt och rött.
Bebis var supercool i sin slips och skjorta.
Vi blev mätta i år också :)
Min fantastiska vackra mor och far. BÄSTA!
"Puss på dig mitt hjärta!"
Inte lätt att få en familjebild märkte vi :).
Storebror (som är singel och tävlar i cross-fit och bor i STHLM)
passade på att mysa med sina lillebrorsor.
Tomten (min käre far) gav oss rätta "Ho ho ho-feelingen" och en massa klappar.
Lillebror ser ut att tänka;
" Who the f***k är han den där rödklädda snubben?!?", medan Bebis säkert tänker;
"Undrar om alla paket är till mig!?!" å mormor tänker garanterat; " Tomten is gonna get lucky tonight!"
Lillebror hjälper mig att öppna paket. Mys!


Idag ger jag er en lite glimt från vårt privata familjealbum. Mamsen, papsen, Storebror brukar ju inte figurera så mycket här på bloggen men nu är det ändå jul och eftersom de betyder så mycket för oss så tvingar jag dem att synas här idag :).

Så håll tillgodo och välkommen in att kika i vårt privata album :).

KRAM

// Inredningsfrun