måndag 13 augusti 2012

Middagstips!




Förra sommaren odlade jag egen zucchini i våra pallkragar, men det missade jag totalt bort i år. Attans!!! Så lycka är att ha en god vän som fullständigt överöser mig med egenodlad sådan. Loooove it! Zucchini tycker jag man kan ha till det mest; I paj, som tillbehör, på pizza eller ugnsgratinerad och fylld med nötfärs och grillade grönsaker som vi lagade till middag igår. Yummi! Här får ni receptet;

Inredningsfruns zucchini deluxe

* zucchini
* lök, morötter, paprika, vitlök
* nötfärs
* olivolja
* kryddor
* ost

Så. Börja att dela en zucchini på längden (prova så att du delar så att den kan ligga plant i en gratängform). Ta en kniv och skär ut innehållet eller använd en sked att gröpa ur med. Pensla insidan av zucchinin med olivolja som du pressat i lite vitlök i. Salta och peppra ganska ordentligt (zucchini sväljer mycket kryddor). Lägg i en gratängform och kör in ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Fräs färsen tillsammans med kryddor efter smak. Jag vill ha lite hetta i min så jag drog lite extra med chili-flakes-kvarnen. Tärna den urgröpta zucchinin och fräs den i en stekpanna tillsammans med de grönsaker du önskar (jag tog de ovan, eftersom jag hade det hemma). Vänd ner den frästa köttfärsen och blanda runt. Ta ut zucchinin ur ugnen och fyll med köttfärs/grönsaksröran. Strö över riven ost (staaark ost vill jag ha). Gratinera i ugnen tills osten fått gyllenbrun färg. Jag serverade en grönsallad till (vi har aaaaalltid grönsallad till alla måltider här hemma!!!) och lite turkisk yoghurt (som jag bara hade lite italiensk salladskrydda och grovmalen svartpeppar + lite flytande honung i). Yummi!!!

Så. Där har ni dagens middagstips!!

Nu, natti natti. Snart, sova gotti.

KRAM

// Inredningsfrun

4 kommentarer :

Lindas plats sa...

Låter väldigt gott det måste jag testa

Browneyedgirl sa...

Mums vad gott =) Älskar zucchini jag med. Nehej, ska fixa till mig så gott det går och snart åka mot jobbet. Hoppas du får en härlig dag! Här strålar solen =)
Kram kram

Mia sa...

Oj så gott! Det här skrivet jag ut pronto. :)

lillaaasen sa...

Härligt...fem plus för den.
I klass med din kökstapet.