onsdag 29 februari 2012

En mamma vet, vad en mamma vill ha!



Kudde "Lycka" från
Louise Interiör.


Vita roskuddar från
Sofias Hus.
Rosa hortensior från
min käre mor :).
Idag har jag fått blommor av min käre mor. Ljust, ljust skirt rosa Hortensia som är så vackra att man nästan får en liten tår i ögat. Ja, en mamma vet sannerligen vad en mamma vill ha! Å tänk vad lite blomster kan göra för en vårlängtande liten själ :).

Å dra på trissor. Ni var lååångt över hundra stycken som ville vinna det härliga Greengate-kitet (från Topiary). Härligt, härligt. Imorgon avslöjar jag vinnaren så glöm inte att titta in då :).

Nu ska jag hångla kudden!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst....... Louise Interiör låter sig hälsa att hon ger er söta läsare 15 % i sportlovsrabatt i heeeela webb-butiken när ni uppger "Frun" i kassan. Amen dra på trissor lite igen va :). Tjohooooooooo!!!

Tolv grader!






Igår eftermiddag hade vi tolv grader varmt här på the Island. TOLV GRADER!! Amen är det inte härligt så säg. Vårkänslorna bara spritter i kroppen och jag hoppas snart på att kunna göra lite fint med vårblommor utanför entrén. Tänk vad lite värme och ljusa kvällar kan göra för själen :).

Idag kastar jag in ett litet middagstips som vi hade i Middagskorgen förra veckan. Passar perfekt som "kylskåpsrensar-recept" eftersom vi iallafall nästan alltid har köttfärs hemma och ett par stackars tortillabröd kvar från taccos-fredags-myset. Så varsågoda;

Marockanska köttbullar i tortilla
(4 portioner) 30 min
med äppletzatziki

Äppletzatziki:
2 äpplen
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
Marockanska köttbullar:
1 frp nötfärs ca 500 g
3 msk ströbröd
2 msk kallt vatten
1 ägg
Salt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Smör
Tillbehör:
Sallad
Tomater
1 röd lök
1 burk majskorn
1 frp tortillabröd

How to do it:
Blanda ströbröd, vatten och ägg och låt svälla medan du gör äppletzatziki. Skölj, kärna ur och grovriv äpplena med skalet på. Skala och pressa ner en vitlöksklyfta i matyoghurten. Vänd ner äpplerivet i matyoghurten och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå och mogna. Blanda nötfärsen med ströbrödsblandningen, salt, spiskummin och paprikapulver. Rulla till köttbullar som du bryner i smör tills de fått fin färg.

Mata in så mycket köttbullar och tillbehör i struten som du behagar. Jag kan då aldrig äta min som en rulle utan får alltid använda bestick :). Men hey. That´s me och jag gillar tillbehör :).

Enjoy!

KRAM

// Inredningsfrun

tisdag 28 februari 2012

Mellis-time!

Mellis-time.....
..... med coola tjejer.....
...... massa mumsigt till magen (och golvet!)....
..... och andra godsaker som är sött som spunnet socker :)!
Sötnötar!

Idag har vi haft playdate med mellis-time med fem härliga kids här på the Island. Å playdate och mellis-time innebär som följer;

1. Man får alltid dricka kallt kaffe (vilken jag i och för sig gillar)
2. Det är alltid mer kakor och bullar på golvet än i magen.
3. Det är alltid någon som ska kissa, ha mer saft, vill leka istället för att äta.
4. Ett par "oooooops-var-det-saft-i-det-glaset"-incidenter.

Å varför har (utsätter) man sig då playdate med mellis-time?

1. Ett skratt förlänger livet.
2. Ett skratt förlänger livet.
3. Vad vore livet utan kladdiga härliga kids!?!
4. Ett skratt förlänger livet.

Nu ska jag sova!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssssssst....... TACK söta S för att jag fick fota dina coola tjejer!

Psssssssssst..... igen !!!! GALET många som ville vara med i Beach House-utlottningen och tack för alla härliga kommentarer. För att göra det så rättvist som möjligt har jag dragit en vinnare. Å vinnaren av Beach House-nattlinnet är........... Mia Engstrand(mia.engstrand@glocalnet.net)!!! GRATTIS!!! Nu slipper du sova i t-shirts med Würt-reklam på :). Maila mig din adress så får du ditt nattlinne på posten.

Om att fylla år!


Jag älskar ranunklar näääästan lika mycket
som att fylla år :).

På lördag fyller jag år. Jag ääääääääälskar att fylla år. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. För mig handlar det inte om åldern och att man blir äldre utan att få ha en alldeles egen dag med en massa mys och "ja må hon leeeva" och "hipp, hipp, HURRA". Få träffa lite vänner, bjuda på fika, (förhoppningsvis) prassla med presentpapper och bli lite överraskad :).

Å appropå överraskad ska jag lite senare idag avslöja vinnaren av det härliga nattlinnet från Beach House. Så håll utkik :).

KRAM

// Inredningsfrun

måndag 27 februari 2012

Det bästa framför sig!






Februari. Månaden när svenska folket antigen är sjuka/vabbar eller flyr landet till Thailandets kritvita stränder. Månaden då vädret oftast varken är till eller från. Månaden då alla ytterkläder antingen är för varma eller för kalla.
Men det är också årets kortaste månad. Månaden då man kan hitta små snödroppar bredvid snöhögarna. Månaden då man kan sitta med näsan upp mot solen och få de första fräknarna. Månaden då vinter blir vår och man, likt alla andra år, ler inombords när man kommer på att man har det bästa framför sig. Som alltid i denna månad.

Februari. Måste älska februari :).

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst.......Näpna små snödroppar fick följa med in efter promenaden idag. Det är alltid något speciellt med årets första snödroppar.

Ny vecka, ny middagsplanering!


Coolaste äggklockan i retrostil
från Louise Interiör.
Kökshanddukar från Topiary.

Ny vecka innebär ny middagsplanering. Så för att göra veckan liiiite lättare för er så kastar jag in ett receptet som räcker både till middag och till två lunchlådor dagen efter. Amen är det inte bra så säg :). Här kommer receptet från en himlans smarrig paj som vi hade i Middagskorgen förra veckan. Enjoy!


Medelhavspaj
(40 min) 4 stora portioner
(som serveras med mejramsdoftande zucchini)

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
(jag tog även en nypa salt)
Fyllning:
1 frp tinad bladspenat
1 vitlöksklyfta
Smör
Salt & svartpeppar
1½ tsk spiskummin
½ frp fetaost
½ påse riven ost
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 ägg
½ burk svarta kärnfria oliver
(vi slängde även i ett paket bacon eftersom vi hade det hemma och kände för lite extra protein. Det blev dödens gott till kan jag ju tillägga!!!)
Mejramsdoftande zucchini:
½ zucchini
Olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk mejram
1/2 citron, saften
(jag kastade även ner en halv röd paprika eftersom den bara låg och skrotade i kylen. Ger lite extra färg till rätten vilket jag älskar :)!!)

How to do it;
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ugnen ca 15 minuter. Ta sedan ut pajformen.

Tryck ut allt vatten ur spenaten i ett durkslag. Skala och grovhacka vitlöksklyftan och fräs den i smör. (Om du vill, som vi hade, även tillsätta bacon så kasta i den här och fräs på.) Lägg i spenaten och låt den fräsa med lätt. Tillsätt salt, svartpeppar och spiskummin.
Vispa ihop smulad fetaost, riven ost, grädde, mjölk och ägg. Rör ner spenat och oliver (ev. bacon) i äggstanningen och häll blandningen i pajskalet. Grädda i ugnen ca 30 min till pajen har stannat och fått färg.
Skölj och skär zucchinin i tärningar. Skala och pressa vitlöksklyftan och fräs i stkepannan tillsammans med mejran, zucchini (och paprika) tills det fått gyllenbrun färg. Pressa till sist över citronsaft. (Jag tog även lite italiensk salladskrydda på för jag tyckte att det behövdes en liten extra schwung.)

Servera Medelhavspaj med mejramsdoftande zucchini. Yummi!

En riktigt härlig måndag önskar jag Er, alla goa. TACK för att ni fortsätter att titta in här hos mig. Ni är bara BÄST!!

KRAM

// Inredningsfrun

söndag 26 februari 2012

Det där med att flytta runt!

Sänggaveln i vårt sovrum har vi hittat på en förmedlingsbyrå.....
..... men jag tror att den kommer från Mio Möbler.
Tavlan, som tidigare hängt i hallen i en massa år, pryder nu
väggen i sovrummet.

Det bästa med att flytta runt på inredning och lull-lull är att gamla saker helt plötsligt känns nya och roliga igen. Jag är en riktig sucker för det där med att byta plats på krukor, inredning, tavlor m.m och dessutom passar det en mammaledig students plånbok bättre än att bara köpa en massa nytt. Flytta, flytta, flytta runt i ring. Flytta kostar ju faktiskt ingenting!

Eftersom jag hängt upp en ny tavla i hallen var jag ju tvungen att ge den gamla tavlan en ny vägg att chilla på. Så nu bor den i vårt sovrum istället. Som sagt. Omväxling förnöjer :).

Nu ska jag hångla kudden.

KRAM

// Inredningsfrun

Moves like Jagger!

"Yo! Are you ready for me?!?"
Kolla in mina crazy dansmoves......
... preciiiiis som Jagger ju!!!!
"Work it, work it!"
"Phew! Det är svettiga att stuffa.....
"... bäst att återställa vätskebalansen!"



" - OOOOooooooooo he´s got the moooovs like Jagger" spelas på radion och då är det bara på med mamas träningsskor (spelar ju ingen roll att fel sko sitter på fel fot när man är danssugen liksom) och vattenflaskan i högsta hugg så är Bebis (japp, han kallas fortfarande så här på bloggen trots sina tre år!) redo för lite crazy dansmoves. Äpplet faller då sannerligen inte långt från trädet :).

He´s got the moooves like Jagger, he´s got the moves like Jagger, he´s got the moooooooves like Jagger!!

KRAM

// Inredningsfrun med likasinnad son