fredag 31 augusti 2012

Hej höst!!!





Denna fredagskväll och tillika sommarens sista dag, har vi suttit uppkurade i soffan och kollat tv till ljudet av regnsmatter mot fönsterbläcken med massor av värmeljus tända. Det känns som om hösten bokstavligen står och knackar på dörren. Inte mig emot alls faktiskt eftersom den här hösten kommer att bli den bästa på länge. Eller ja. Inte för att jag vet att den blir det, men jag tänker liksom att den ska bli det. Å tankekraft ska man ju aldrig underskatta :).

Så. Hej höst. Du är varmt välkommen!

Nu, push-ups. Snart, natti natti.

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst...... När vi byggde vårt hus så ändrade vi om planlösningen så att vi fick en öppen passage ut till en balkong (där skulle varit en stor garderob och på originalritningen finns inte ens någon balkong) och det är den lilla passagen ni ser på bilderna ovan. Det ångrar vi inte en sekund eftersom ljusinsläppet uppe i vardagsrummet alltid är helt magiskt!!! Hade det varit en garderob där idag hade den bara varit fyllde med en massa "bra-att-ha-saker" som ingen någonsin använder och vardagsrummet skulle inte alls känts så ljust och luftigt.

04.46!

På språng i mina nya Billi Bi.

Alltså. 199 ynka riksdaler för coolaste klockan.
Är det inte ett fynd på säg?!?
Tillåt mig presentera; The Ass.
Coolaste halsbandet/armband Tree by Billgren. Armband Nordljus.

Hus från Vimmerbyhus. Stövlar Modesto, jeans Gårdby Kafé och Lanthandel, t-shirt och koftardian (kavaj/kofta/cardigan) från Gina Tricot. Hår från Rapunzel.

04.46. Smaka på den liksom!!! 04.46. 04.46.04.46. 04.46. 04.46. 04.46. 04.46. 04.46. 04.46. Okristligt tidigt även för en morgonpiggis som jag.

Tur att det är fredag för inget kan någonsin rubba mitt "wohooo-it´s-Friday"-humör. Inte ens 04.46zzzzzzzzzzzzzznark.

KRAM

// Inredningsfrun

PSSSSSSSST...... Angående storleken i stövlarna var även jag lite orolig eftersom jag har 38-39 i stl och det är ju lite klurigt när man beställer skor över nätet. Så jag mailade kundtjänst och fick rådet att ta 38. Å de sitter perfekt - som en smäck! Inte en tillstymmelse till att vara trånga. Bästa!! Å jeansen är av märket Pulz och har grym passform. Till och med jag som har pys-punka-rumpa (=plattare än plattast) får ett liiiitet put. Så ring och prata med tjejerna på Gårdby Kafé och Lanthandel så hjälper de er där :).

torsdag 30 augusti 2012

Oh, the beslutsångest!



LänkBricka från Louise Interiör, skål från Modesto, ljuslyktor från Nordljus ,
Sturehof kruka från Mormors Fönster, äpple från grannen.

Idag svängde jag förbi Universitetet och frågade om det minsann inte finns någon intressant kurs som jag skulle kunna få trycka in mig på (kursstart nu på måndag). Så nu sitter jag och kollar vad jag är sugen på. Fast nu återstår bara det tiny tiny problemet att välja. Oh, the beslutsångest liksom. För vad kan man inte vara sugen på när det gäller kunskap :)?!? Fortsättning följer.....

Nu, borsta tanden. Snart, zzzznark.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst..... Idag visar jag lite pics från vardagsrummet där det, som ni har märkt, smugit sig in fler och fler svarta detaljer. Men omväxling förnöjer :)

onsdag 29 augusti 2012

Veckans ovettigaste!








Sitter här med datorn i knäet och ska skriva en rad eller fem till er läsare. Men det känns som om att jag har sockervaddsfluff i skallen så det är totalt lönlöst att få ner något vettigt alls ikväll. Så det här får bli veckans ovettigaste inlägg. Hepp!!!

Nu, sova bort sockervaddsfluffet. Snart, znaaaark......

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst... Häromdagen var jag och fotade lite fin, fina saker hos Mormors Fönster som jag idag visar er här på bloggen. Enjoy :)!

Någon är på lyset!




Alltså. Någon där uppe bland vädergudarna måste vara på lyset för idag är det rena högsommarvärmen här på the Island. Ni vet så där varmt och gott som det är när man går ut en tidig morgon i början av juli och man tänker att "idag blir det vaaaarmt". Men igår var det kallt så in i bomben. Som sagt. Någon av vädergudarna är banne mig på pickaluren. Sanna mina ord!

Nu. Fix och don med kommande projekt. Snart, PW.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst...... Idag bjuder jag på lite pics från vardagsrummet. Enjoy :)!

tisdag 28 augusti 2012

Fort, så fort!

Nya ängla-vingar i öronen. Amen är de inte coola så säg!
Jag skulle plocka mig ett plommon till mellis och bröt av en hel jäkla gren.
Stackars träd, men jag har fått valuta för tiden jag spenderat
med att göra push-ups. Yeay!! (Eeeeller så var trädet gammalt och slitet. Förmodligen
är det nog mer sanningsenligt :D)
Oh yes!! Mina nya billi bi-stövlar (som just nu sälj med feting-rean HÄR) kom idag. Långa, svarta och galet sköna. Komsi, komsi hösten. Mina fossingar är redo!!

Dagens fika.
På promis runt stan.


Dagarna går så fort, så fort just nu. Som att sommaren bara ska ta slut, så att vi äntligen kan får krypa upp i våra soffor med en massa filtar (ja, inte jag då eftersom jag är varmare än varmast) och dricka massor av thé, tända alldeles för många värmeljus, surfa inredningstrender och bli alldeles nipprig av allt fint som man vill klä på sig i höst. Sådant.

Hösten. Inte så fy skam ändå :).

Nu, push-ups. Snart, natti natti.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst....... Dagens bilder ligger redan på Instagram där ni ser lite mer av vad jag hittar på om dagarna. Jag är "inredningsfrun" även där. Go figure :)......

Ni är smarta!





Ibland är ord överflödiga. Som i det här fallet. Men ni är smarta och förstår ju att den här lilla videon är gjort med glimten i ögat. Då har man ju liksom överseende allt det andra.

Så ni behöver inte förstå. Bara skratta. Åt oss eller med oss, spelar liksom ingen roll. För ett skratt förlänger livet och det är det vi ger er :)!

KRAM

// Inredningsfrun

10 sanningar!




Känns som att det är läge för att köra lite "sanningar" här på bloggen nu. Dels för att ni läsare som hängt här ett tag ska få lite förnyad och liiiivsviktigt fakta om mig, dels för att ni nya läsare som hittat hit ska få lära känna mig lite bättre. Så håll i hatten......


1. Jag är lööööjligt förtjust i höga höjder och min dröm är att få stå på en skranglig bro (a la Indiana Jones) någonstans i djupaste djungeln och hoppa Bungy Jump (två gånger har jag hoppat, men det var innan kidsen)

2. Jag har svårt att spela sällskapspel "bara för att det är roligt". Spelar jag så är det för att vinna eller försvinna! Å så är det nog i och för sig med alla sporter eller tävlingar. Väääldigt charmig egenskap, tycker min käre make..... hmpf.....

3. Jag är tokig i att köra bil. Varje tillfälle jag får att dra iväg med en bil så tar jag den och då ska det gå fort, fort, fort och gärna på lite kringelikrokiga vägar i Schumacher-style (inte när kidsen är med i bilen då så klart).

4. Jag är inte troende, men tror på mig själv och på karma.

5. Jag är blödigare än blödigast och gråter i tid och otid (Lite Rädda-barnen-rekalm på tv så är jag igång.....)

6. Jag skulle kunna föda barn vilken dag som helst med börjar du vifta med en spruta framför ansiktet så lägger jag benen på ryggen och drar. Hua!!

7. Jag tror inte på ånger. Jag tror på att ta lärdom av det som varit och att göra om, göra bättre.

8. Jag är i princip alltid varm. Jämt. Önskar att jag också någon gång kunde få kura upp i soffan under en massa filtar med raggsockor på fossingarna med en stor kopp thé framför en brasa utan att typ dö-svettnings-döden. Varmast är jag på nätterna och vill helst ha 10 grader och snö på kudden :).

9. Jag sjunger alltid i duschen.

10. Jag lever inte alltid som jag lär, men jag lär av det jag lever!


Så. Nu kan ni fortsätta denna härliga tisdag i lugn och ro när jag nu har berikat er dag med denna livsnödvändiga fakta om mig :).

Ja, just det ja. Vill ni höra mig och de andra Big in Tureky-girlsen sjunga så ligger nu musikvideon ute HÄR. Dagens skratt och varsegoda på den liksom. Ha ha ha ha!!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst..... Kardemummakakan som jag bjöd på härom dagen serverade jag tillsammans med kanelgrädde och lite vinbär. Mumma!

måndag 27 augusti 2012

Tur!







Det är inte bara jag som är sugen på förändring, här hemma på the Island, vill jag lova. Idag, vid frukostbordet, synade min käre make oh tillika Inredningsnörden vårt frukostporslin och gav mig en "jamen-har-vi-inte-tröttnat-på-dessa-nu?!?"-blick. Å det är ju lite dumt att inte lyssna på regeringen liksom så nu funderar på att slå till på en klassiker till morgonkaffet och en djuping till filmjölken. Vad tror ni om det?

Det är ju banne mig tur att min käre make är lika porslinstokig som jag :).

Nu, borsta gadden. Snart, ide.

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst....... Eftersom ni var så himlans många som var med och tävlade i Modestos tävling, ger nu butiken alla mina läsare lite najsig shoppi shoppi-rabatt på hela 15 % på ert första köp när ni uppger "inredningsfrun" i rabattfältet (rabatten efterkorrigeras så bli inte oroliga om det inte syns på en gång, låter Modesto hälsa). Rabatten gäller på ordinarie pris. Jag slog direkt till på dessa godingar som dessutom var veckans vara. Woop woop!. Jamen man måste ju bara älska rabatter!!!!

Psssssssst...... igen! Idag visar jag lite blandade pics från vardagsrummet på ovanvåningen. Håll tillgodo :)

Till alla er!





Alla kläder kommer från

Det här inlägget är till alla er som äääälskar gosiga kläder och mulliga koftor att pynta era små lekamen med nu till höst. Till alla er som inte gillar att det numera visas kläder här hos mig förslår jag att ni scrollar ner ett inlägg och plockar fram lite smått och gott så att ni kan baka kardemummakaka. Alla nöjda, alla glada :)! Bästa!!

Om jag bortser från att jag just nu missbrukar Nezeril, Cleenex och ser ut som ett babian-ass under näsan av allt snytande, så kommer den här veckan att bli den bästa på länge. Det känner jag ända ner i lill-tån. Är det medvind jag känner eller är det höstens omfamnade vindar som blåser liv i mig?!? Hur eller så får det blåsa hur det vill för jag älskar det!!! Tjohoooooooooo!!!

Nu, lämna kids. Snart, iväg och jobba.

KRAM

// Inredningsfrun

söndag 26 augusti 2012

Som utlovat!



Idag har vi haft goda vänner över på besök i den ljuvliga sensommarvärmen (SMHI hade utlovat 15 grader och ösregn hela dagen men tji fick de liksom) och då bjöds det så klart på hembakat. Jag slog till på min och resten av familjens favvis som alltid går hem hos både stora som små; Kardemummakaka! Den är egentligen en vanlig sockerkaka som jag gett lite extra kärlek. Jag bakade den häromveckan och som utlovat kommer här receptet. Lite "bättre sent än aldrig", men ändock :). Så. Varesgoda;


Inredningsfruns saftiga kardemummakaka

* 3 stora ägg
* 3 dl mjöl
* 1,5 tsk bakpulver
* 1,5 socker
* ca 1,5-2 msk vaniljsocker (det beror på vilket sorts vaniljsocker du använder. Ju bättre kvalitet desto mindre mängd. Bäst blir ekologiskt vaniljpulver!)
* 2 tsk stött kardemumma (jag använder aldrig mald kardemumma till denna kaka eftersom jag ääälskar när man ser och känner den stötta kryddan. Snyggare och godare och så doftar det så gott av stött kardemumma i hela huset)
* 200 gram smör (helt ok att använda margarin om ni har det hemma. Men kakan blir betydligt godare med smör. Eller ja..., allt blir godare med äkta smör :D)
* 1 dl filmjölk (Mjölk funkar också så klart. Eller turkisk yoghurt)
* ströbröd till formen (jag brukar mosa Marie-kex om vi har slut på ströbröd. Blir kanon det oxå!)

How to do it;
Slå på ugnen på 210 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform. Smält smöret och häll i filmjölken och ställ åt sidan att svalna av. Blanda bakpulver och mjöl. Stöt kardemumman.
Vispa ägg, socker, vaniljsocker pösigt och häll sedan ner smör/filmjölken, kardemumman och vänd till sist försiktigt ner mjöl/bakpulverblandningen. Häll smeten i en form och swoooosch in i ugnen. Under tiden kakan är i ugnen (cirka 30-35 minute) hinner du dammsuga, vika tvätt, städa köket, ge kidsen mellis, sy ett lapptäcke, lära dig grekiska... ish!!!
Prova med provsticka så att inte kakan är för kladdig och ha då kakan inne ett par minuter till. Är kakan för torr så.....ja..bättre lycka nästa gång liksom.

Idag serverade jag kakan med kanelgrädde och vinbär.Extra, extra yummi, yummi. Det är ju bara söndag en dag i veckan :).

Nu, leta rätt på Alvedon, nässpray och näsdukar. Snart, sova bort förkylning.

KRAM

// Inredningsfrun