söndag 30 september 2012

När man har det gött!

En massa fin, fint från Mormors Fönster.


Å så var den här helgen över fortare än den börjat. Men så är det ju när man har det gött :)!!! Tiden bara flyger iväg. Jag har bara latat mig (jobbat lite dock), ätit, fikat och mys med familjen och tankat på energidepåerna. Bästa!!
Nästa vecka är fullspäckade med en massa roligt och mer om det berättar jag om imorgon. För nu ska jag kasta mig hejdlöst ner i bingen så att jag är pigg och fräsch imorgon. God knows att det kan behövas :).

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst...... Idag bjuder jag på en massa fint som jag var och fotade till Mormors Fönsters hemsida. Så. Håll tillgodo :).

lördag 29 september 2012

Huset!

 



Eftersom framsidan på vårt hus är i akut behov av lite lull-lull och kärlek just nu så bjuder jag inte på några detaljbilder. Men. Det har hopat sig en massa frågor kring huset som jag tänkte ta och beta av. Så. Huset är ett Vimmerbyhus (modell Katthult 186, tror dock att husmodellen bytt namn) som vi har ändrat om både här och där både exteriört och interiört, så vårt hus är nu 190 kvm istället. Vi har bland annat byggt in farstukvisten och byggt på balkong. Vi har målat huset med Faluröd-färg (originalet) och knutarna är grundmålade grå från fabrik (vet inte nummer på färgen). Fönsterna är treglas-fönster (från Elite) med spröjs inuti fönsterna (bästa, bästa!!!). Jag vet inte riktigt hur jag ska ta och förklara planlösningen eftersom vi har ändrat en del men på Vimmerbyhus hemsida får ni ett hum om hur den ser ut. Så go check it ut om ni är nyfikna.

Så.
Hoppas att jag stillat lite av er nyfikenhet :).

Nu, soffhäng. Snart, natti natti.

KRAM

// Inredningsfrun

fredag 28 september 2012

Kaos och dagens höjdpunkt!


Höst-outfit; Tröja och byxa från Gina Tricot, vir-halsduk från Indiska, halsband från Tree by Billgren.
Idag är det turist- och skördefestskaos här på the Island med maaaaassor av husvagnar, husbilar, bilar, köer på alla tänkbara och otänkbara ställen, hemmagjorda loppis- och café-skyltar längst med vägkanter och framför allt glada turister. Härligt! Önskar att alla kunde få se hur vacker Öland är så här års och så mysig denna skördefest är. Vem älskar inte folkfester,liksom :)!!

Men.

Dagen höjdpunkt hade jag ändå inne i klassrummet hos ett gäng goa fyrakluddare. Känslan av att få en elev att liksom växa en meter av självförtroende, är bland det häftigaste som finns. När man liksom lyckas knuffa den där extra knuffen som gör att allting bara faller på plats. Att få eleven att känna glädje att bara vilja fortsätta att skriva, skriva, skriva trots att det är fredagseftermiddag och skolan har ringt ut för sista gången den veckan. 
Skriva, skriva, skriva.
Lycka, lycka, lycka!

Det. Det är en tillfredställelse utan dess lika. 
Lyckliga äro jag som är lärare!

Nu, borsta gadden. Snart, sova.

KRAM

// Inredningsfrun

torsdag 27 september 2012

Bättre sent än aldrig!

'
 
ttp:https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEho73lDTArgyVUhxGbm6nGEvd0z-p0eFtmR9ziWk7u2zz6g_EGlJf_CcK3EAxpf6PHS3tu425YkIJ8OvbqnQZ6Uv14EBOYqxP7E6UeG6IkcR2nuDvFNYFTfWXfXCxcZpz64Sp8AaOwquxo/s1600/IMG_5367.JPG" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;">
Jag kom ju på att jag minsann inte visat er bilderna från Cupcake-workshopen jag höll i förra veckan. Så lite "tadaaa-och-varsgoda-bättre-sent-än-aldrig" på dessa bilder :).  

Muffinsen (från konditori) fick kidsen dekorera utifrån tycke, smak och konstnärlig kreativitet. Helt ljuvligt att se dem trixa, pilla och kladda med glasyr, strössel och godis. Tror Ni att jag trivdes :)!?! Å så tipsade jag lite om hur man enklast kan cupcake-workshopa lätt som en plätt på barnkalaset hemma, hur man gör easy-peasy-lätta vimplar (både som går att hänga och små som man kan använda till cup-cake-dekoration) av det man har hemma som tex tapeter. Himlans trevligt att parata med så många härliga barn och vuxna!

Appropå himlans trevligt så är det precis hur jag hade det hos mina fyrakluddare i skolan idag. Kids alltså. Anledningen till att jag är lärare!!!

Nu, hångla kudden. Snart, sova.

KRAM

// Inredningsfrun

En snabbis!



 


Tittar in en snabbis för att visa att jag inte ramlat av pinn, eller så. Just nu vet jag inte riktigt vart tiden försvinner men jag antar att det blir så när man har fullt upp med en massa kul. Får berätta mer sen.

Nu ska jag strax iväg till skolan och undervisa fyror. Ljuuuuuvligt!

KRAM

// Inredningsfrun

 

onsdag 26 september 2012

När det blir ombytta roller!


Inredningsfrun po(ncho)serar.

Ofta så tipsar ju jag er om saker och ting som jag tycker att ni ska få nys om. Det kan vara recept, blomtips (jag lovar att snart lägga ut länken till mitt orkidé-tips igen), kläder eller mysiga fik som jag gillar lite extra. Men ibland blir det ombytta roller och det är ni goa läsare som tipsar om saker som ni tror skulle passa mig. Sist var det en läsare som hittade en poncho som hon trodde skulle klä mig. Å jag klickade mig vidare och volilá! Jag föll som en fura (så tack söta S för tipset). Så fortsätt gärna skicka mail om saker, platser, hemsidor jag inte ska missa. Det gör mig alltid glad (och lite fattigare)!!

Idag har jag varit på ett spännande möte som jag berättar mer om ikväll. Tjohoooooo!!

Nu, lunch. 
Snart, förbereda morgondagens lektioner.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssssssssssst...... Sötaste ponchon med luva hittade jag HÄR!!!

tisdag 25 september 2012

Skördefest!

Denna veckan är det Skördefest här på the Island. Det har droppat in lite mail angående loppis och om jag kommer att ha det även i år. Så blir tyvärr inte fallet eftersom jag jobbar torsdag och fredag och tänkte hitta på något mys med familjen till helgen. Men har ni vägarna förbi så får ni väl tuta och säga hej ändå :).

Nu blir det bingen för imorgon bitti ska jag iväg på spännande möte. Fortsättning följer........

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssssst...... Har ni vägarna förbi the Island nu under Skördefesten så måste ni ju bara ta och åka förbi Gårdby Kafé & Lanthandel för öns mumsigaste fika och mysigaste inredningsbutik. Bilderna ovan fotade jag där nu i veckan.

Dagen som försvann!


På bordet i vardagsrummet just nu.


 Nämen hoppsan. Vart tog måndagen vägen? Inte ett blogginlägg så långt ögat kunde nå, men tja. Så blir det ju ibland. No biggie! Men ni som följer mig ju via Instagram såg att jag inte liksom fallit av jordens yta eller så. Bara att jag var busy med att bara vara och njuta av måndagen :). Iallafall. 

Ni har säkert sett att det har kommit ut en massa nya avsnitt av Big in Turkey (efter myyycket om och men. Som det kan bli när tekniken strular....). Om inte så ska ni definitivt kika in!!!

Nu, morgonmysa (eller ja, springa runt och få fatt i två morgonpigga kids som inte aaaaalls vill klä på sig, äta frukost eller överhuvudtaget vill något som jag vill att de ska göra). 
Snart, tisdagsäventyr.

KRAM 

// Inredningsfrun

Psssssssssssst....... Coolaste djupt lila mini-kallor pryder vardagsrumsbordet. Looove them!

söndag 23 september 2012

Lars Wallin!



Herr Wallin lägger en sista hand på sina modeller precis innan visning.
Tror ni att jag tänkte på att jag hade papiljotterna i håret? #Ithinknot #whocares
Pappiljottad Inredningsfru.

Efterfesten. 


Så. Då sitter jag här i tv-soffan med aaaaningen ömma fötter (efter en dag på catwalken och en kväll/natt på dansgolvet) och ett stort leende på läpparna. Herreminlillagud och dra mig lite sidledes vilken dag jag fick uppleva igår. Bara det att jag stått och skakat hand med Lars Wallin och fått dra fingrarna på hans fantastiska kreationer kommer jag att leva på länge. Vilken inspirerande man! Häftigt att få höra hans berättelse om hur hans modeintresse uppkom och vad som inspirerar honom i hans arbete (han intervjuades på scenen samtidigt som hans modeller visade kreationerna). Ja, det blev sannerligen en dra-mig-lite-baklänges-and-then-some-modeshow utan dess like! Helt galet!

Senare på kvällen hölls det en Fashion Week-fest som, ja, inte gick av för hackor den heller. Mingel, bubbel och en massa härliga människor gjorde kvällen till oförglömlig.

Life is sannerligen good!!

Nu, sova kudden. Snart, zzzzzzzzz...

KRAM

// Inredningsfrun

fredag 21 september 2012

Vad jag gjort idag!


Herreminlillagud vilken dag jag haft idag. Jag har fixat i ordning en liten cupcake-monter och stått och kastat ut (inte bokstavligen) cupcakes till höger och vänster så att svetten lackat (bokstavligen). Väldans trevligt måste jag säga och förbenat roligt att få möjligheten att prova på lite sådana här uppdrag. Iallafall.
Å så har jag fått träffat världens sötaste Sigrid (som vann årets Masterchef). Vilken matdonna!! Uj, uj, uj! Himlans cool! Å efter en dag med sötsaker runtomkring mig så drog jag vidare till ett annat ställe fullt av sötsaker dvs genrepet till morgondagens stora Fashion show. Efter ett par timmar där är jag nu ääääntligen hemma och nedsjunken i soffan. Nu ska jag snart kasta mig huvudstupa ner i bingen eftersom jag kommer att vara borta precis heeeeela dagen. Så.

Natti natti alla goa. Jag är så glad att Ni finns där ute!!

KRAM

// Inredningsfrun

torsdag 20 september 2012

Förändringar!

Alltås. Förändringar är inte alltid till det bättre. Inte när det gäller Blogger i allafall. Jag har spenderat halva kvällen med att försöka förstå mig på det nya gränssnittet som de så fint prackat på mig (å alla andra Blogger-användare) och jag vet inte om jag blivit så mycket klokare, men jag har iallafall fått ihop mitt inlägg. Lite bättre sent än aldrig på det liksom :).  

Är det bara jag som tycker att det är lite... skumt?

Nu, pussa på min käre make som äääääntligen kommit tillbaka från Spanien. Snart, sussa.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssssssst,....... Glöm inte bort att att titta förbi mig i Giraffens köpcentrum där jag står och håller Cup-Cake-Workshop för alla kids mellan 11-17 imorgon :).




Den lilla järngrinden, tjugo meter från Huset, leder ner till stranden....
..... där soluppgångarna är lika breath-taking varje morgon!!!




Idag har jag maaaassor av saker på schemat och jag ska bland annat flänga runt och hämta och fixa i ordning en massa till fredagens Cup-cake Workshop. Spännande!! Så här framför datorn har jag inte tid att sitta och häcka :). Vi får ses senare helt enkelt (om ni inte följer mig via Instagram då, för då kan ni ju följa med mig under dagen)

Bästa torsdagen önskar jag Er alla goa!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst....... Jag kommer nog aldrig att sluta fascineras av solen som går upp som en apelsin ur Medelhavet varje morgon. Snacka om att vara liten på jorden när man står där framför detta ljuvliga fenomen. Det bästa i livet är sannerligen gratis!!!