torsdag 28 februari 2013

Fejk!





Ord.
Tänk att ett ynka litet ord kan ha så stor betydelse för någon och så lite för någon annan. 
Beroende på vad vi har med oss i vårt bagage och vad vi har för referensramar kan ord betyda väldigt olika och få oss att tänka på olika saker.

Ta till exempel ordet fejk. För en del handlar ordet fejk om yta och hur saker och ting ser ut.  
På utsidan.

För mig handlar ordet fejk om det som finns under ytan
Om någon skrattar när han/hon egentligen vill gråta . 
Eller när någon säger ja när hon vill säga nej. 
Eller när någon följer med strömmen när hon hellre vill springa fort, fort åt motsatt håll.
Det är fejk för mig. Att inte vara den man är. 
På insidan.

Så vad vill jag säga med detta. 
Jo.
Jag tycker faktiskt att det är lite sorgligt att vi, idag i vårt moderna samhälle, inte har lärt oss eller kommit längre än att vi inte ska döma folk utifrån utseende och yta. 
Att vi hellre skapar oss förutfattade meningar än att ha ett öppet sinne.

Så.
Trots att det kanske visas lite mer lull-lull och tingeltangel till kroppen här på bloggen emellanåt, 
är  jag är densamma på insidan som jag alltid varit. Trots lite mer fejk-hår på utsidan :).

Nu, hångla kudden. Snart, sova som ett barn.

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst...... Idag visar jag lite pics knäppta här hemma hos mig nu ikväll. Håll tillgodo :)!

46 kommentarer :

Unknown sa...

Så fiiint du fått det.

Ang. komment. om fejk...Antagligen handlar det om att du visar och representerar det som många vill uppnå...nämligen en positiv och fin människa...vissa ser det som inspiration (som jag) och andra som något negativt.
Jag önskar av hela mitt <3 att människor istället kunde känna den glädje du vill förmedla istället för att vara negativa till livet.
Tänk vad mkt skönare det skulle bli.

Kram till alla!!
/E

Anonym sa...

Vackra fina medmänniska!
Jag läste vår medsysters kommentar om fejk och reagerade på det hon skrev. Jag förstår inte varför man måste skriva något elakt? Har man inget snällt att skriva så låt bli! Varför såra en annan människa?
Jag vill tacka dig vackra M för att du med din blogg förmedlar så mycket glädje!!! Du är en fin människa, mor och medsyster!

En varm kram från Tina på västkusten

Anonym sa...

Åååh, vad fint! Längtar att se resten av lägenheten också, våran alldeles egna inspirations källa!! <3

Jessica sa...

Roligt att få se fler bilder från ditt hem, verkligen fint du har fixat!

Lena - gott för själen sa...

Åh Marika, jag blir så ledsen när jag ser eller förstår att du inte blir av med dumma kommentarer. De är inte enbart elaka, utan mest dumma. Det säger så mycket om de som skriver, hu dumma (korkade) de är. Att smycka sig på olika sätt har mänskligheten gjort i hundratals år, så vad är den stora grejen? Jag har svårt att tro, att de som säger sig ogilla "fejk" och yta, varken sminkar sig eller tar på sig det de tycker är fina kläder och smycken.

Vilket supermysigt hem ni fått! Där kommer ni nog att trivas.

Jag hoppas vi ses igen, på Bromans Bravaders bloggdag!

Kram Lena

Iris // Alla dagars kaos sa...

Jättefin lägenhet! Och spännande planlösnig verkar det vara :)

Kram /iris

Noora`s Day sa...

So cute! :)

Anonym sa...

Heja Marika :-) jag gillar dig!

Ellan - Livet hos Ellan sa...

Såklart att människor är avundssjuka på dig - härliga kvinna! För det är ju det som det handlar om - den svenska hemska avundssjukan! Och om man inte har tex naturligt hårsvall och kan få det genom förlängning så är det väl bara att go for it? Och jag tror att vi som har hjärtat på rätta stället förstår att du inte har haft det så himmelens lätt de senaste månaderna. Du är värd att få må bra - utifrån och in! Att hår, fransar och naglar är fejk spelar väl ingen roll om det får människan bakom att må bra och känna sig trygg i sig själv. Nä - fram för mer fejk! Bara man kan stå för den man är och det man tycker! Många varma kramar till dig

Nina C. sa...

Så bra skrivet Marika!!!!
Du är världsfin både på insidan och på utsidan!!!! Du ger glädje, livslust och inspiration med dina fina och kloka ord, din härliga positivitet och dina underbara foton!!!!
Massor av stora KRAMAR till dig och dina underbaringar!!!
Från Nina i Örebro.
PS: Vad jättefint ni har fått det!!! Vilken supermysig lägenhet!!!!

Ingmari Rastad sa...

Hej, jag gillar din enkla stil och dina tips om prylar som inte kostar ngn förmögenhet, man kan inte låta bli att inspireras, tack :) Vi hann aldrig pratas vid, men vi bor längst ner i byn Lenstad...tänkte stanna , men det blev aldrig av, trots att jag kör dagligen förbi, jag ska heja på dej nästa gång jag ser dej:)

Anonym sa...

Kan inte mer än att hålla med alla pos. kommentarer om fejk. Ren och skär avundsjuka. Tycker om att läsa din blogg och se hur fint du har det. Skiter i om du har fejkhår eller vad det nu må vara. Har själv haft svårt de senaste 3 åren och blir sporrad av att läsa hur du tar dig vidare. Kram Eva

tina sa...

Så bra skrivet och vi alla vill väl vara lite "fejkade" endel gör bröst en del läppar m m huvudsaken är väl att man trivs och mår fast man e "fejk" MEN den svenska avundsjukan är bara för hemsk varför måste man skriva trycka det rätt i fejset såhär i en blogg, herremin gud !! Du har en riktig poäng där och håller med dig fejk på utsidan slår INTE fejk på insidan och det är ju det som är det viktigaste hur man är innuti hur man värderar och ÄR mot sina medmänniskor och hur man törs vara !!!
Keep going girl you rock gillar dig både på insida och utsida och lite fejk på utsidan är ju aldrig fel !!
KRAM schysst lägenhet du har gillar´t

BIG HUGS
/ Tina

Anonym sa...

Är det inte dax att byta namn nu!
Både inrednings och fru, passar dåligt. Varför är det så känsligt när folk kommenterar ditt hår tex?
Den som är stolt och nöjd med sig själv tar inte åt sig av sånt.
Maria

Anonym sa...

DU!, bry dej inte om den där kommentaren. Den osade ju avundsjuka lång väg! jag tror det kan vara svårt för vissa svaga människor att se andra starka och glada trots svårigheter och andra tråkigheter som alla vi människor möts av varje dag! du är stark, duktig och vacker och det sticker såklart i ögonen på många!Och kom ihåg! What doasn´t kill you makes you stronger! kramar Malin

Anonym sa...

Om vi tjejer ,kvinnor kunde stötta varandra skulle vi tillsammans komma längre.
Antingen gör man ett val ligger och tycker synd om sig själv eller väljer man att leva ,gör det lite trevligt för sig med ett leende lite piff och puff och som dessa underbara dagar njuter ute i solen med sköna promenader eller skid ,pulk åkning. Ha det bra och krama varandra. Vad roligt att få se din annorlunda lägenhet..

Annika sa...

Hej igen!
Jag håller med många av de andra som kommenterat tidigare och då inte de negativa kommentarerna. Du ser bra ut och vad man kan se mår du också bra. Gör det som du är bra på o strunta i människor som inte tycker om sig själva! Styrkekramar till dig!!!

Anonym sa...

Så fint du har det!! Ärligt så har jag faktiskt saknat denna inspiration som jag alltid fann hos dig tidigare. Har kommit till skott och lull-lullat mycket tack vare dig. Sen är ju faktiskt bloggen din och du har all rätt i världen att blogga om det du vill. Ha en mysig helg själv fick jag nu lite ny inspiration till att dona och stöka här hemma.

lisa sa...

Jag gillar dej !
Trevlig helg <3

Kram Lisa

Natalie sa...

Såg dig på reklamen imorse när jag tittade på morgon-TV... Lika snygg som alltid. :) Det klart man ska ta hand om sig, en fräsch och härlig yta tyder ofta på detsamma på insidan. Jag hoppas det är så :) Ha en fantastisk helg!

ASKA sa...

Du, det lyser om dig,vet du!
Innan så kändes du mer fejk..om jag så säger..i ditt liv i huset.
Nu strålar du äkta glädje och ditt hem ännu mer äkta glädje..
Så HIMLA mysigt!
Kram Åsa

Fru Lagom sa...

Mysigt med snedtak och loft! =)

Det där andra är bara avundsjuka för att du är en kanonpingla. Så enkelt är det. Har man inget snällt att säga kan man faktiskt vara tyst men det sticker ju så i ögonen på vissa att se andra vara sötare/gladare/osv och då måste de klanka lite för att de själva ska må lite, lite bättre. Tråkigt, men så är det tyvärr alltför ofta. Det är synd när man inte kan glädjas å någon annans vägnar. Delad glädje är dubbel glädje heter det ju faktiskt.

En jättefin fredag önskar jag dej!
/kräm

Anonym sa...

Oj bara undrar varför folk läser bloggar man inte gillar och sen på köpet är elaka åhhh man blir så less.. Tycker i aff jätte mycket om din blogg så stort tack för all inspiration :) Med vänlig hälsning, Annica

Bokcaféet i byn sa...

Så fint du fått det i lägenheten och vilken rymd i vardagsrummet!
Kram Anna i Skåne

Anonym sa...

hej finaste marika.att människor kan uttrycka sig så elakt!men jag skriver det som så många andra har gjort,den svenska avundsjukan är det värsta som finns!!!jag tycker att alla har rätt att se ut som man själv vill,vi lever faktiskt på år 2013.tycker du verkar vara en toppen tjej/mamma.ha en toppen skön fredags kväll/kram från lilla mej i småland

Erika sa...

Du är klok. Gillar din blogg. Gillar just att den är bred och att inläggen varierar. Keep it up girl!

Millan sa...

Måste bara börja med att skriva vilken mysig lägenhet du ser ut att ha. Du har verkligen fått till det med inredingen. Appropå fejk så måste ju var och en få göra som den vill när det kommer till det yttre. Vi är alla olika. Själv är jag inte för att fejka mitt yttre i form av löshår, lösnaglar mm. utan gör det bästa av det jag har. Men min syster däremot har silikonbröst, löshår, gör regelbundet sina naglar och har gjort div. skönhetsbehandlingar. Men innanför detta skal är hon världens goaste människa så man ska inte dömma. Alla måste få hitta sin stil som de trivs med. Jag tycker att du är jättefin och ser naturlig ut. Kram!

Browneyedgirl sa...

Jag tokälskar ju din blogg just för att du är du =)
Synd som sagt att en del är snabba med att döma. Men keep going säger jag, du är helt underbar!
Stor kram <3

dianasdrömmar sa...

Vilken underbar våning och så mysigt du har gjort det.Strunta i alla dumma kommentarer och människor stor kram Diana

Anonym sa...

Alla som stör sig på "fejk" saker.. Ni använder varken parfym, nagellack, tvål, deodorant, mascara, hårfärgning, hårspray, smycken, bh, eller liknande? För allt det är ju i såna fall också "fejk"? Dvs något som gör att vi känner oss finare, renare, luktar godare, ser fräschare ut!? Det är bara uppdelat i olika prisklasser. /Johanna

lyckobo sa...

Visst kan fejk betyda olika saker i olika sammanhang!
Vilken hääärlig lägenhet, och takhöjden och fönstret-jag döööör!
Hoppas ni stortrivs!

Skön helg!

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Halloj!

Lämnar inte ofta kommentarer här hos dig men även jag reagerade på kommentaren om fejk häromdagen. Hur man ser ut på utsidan avspeglar verkligen hur man känner sig på insidan, jag vet! Inget får mig att känna mig så tillfreds med mig själv som när jag kommit från frissan nyfärgad och stylad i håret, jag sträcker på mig och utstrålar självkänsla. Till skillnad från dagen innan när de små grå i kalufsen syns alltför väl och man allra helst bara vill gå och gömma sig under en filt... You go, girl! Så klart att du ska få ha ditt "fejkhår" och snygga kläder - du är värd att må bra!

Kram ♥

Daniela sa...

Vad fint du har fått det!

Jag tycker att du är en sådan härlig och positiv tjej, så jag hoppas att du inte tar åt dig alltför mkt av elaka kommentarer. Försök att strunta i dem, så gott det går.

KRAM

Anonym sa...

Då ska ni prova på hur det är att vara tjock då har man ingen insida man blir alltid bemött efter det yttre folk tycker de kan behandla en som en idiot gå före i kön pusta och stöna när man står i vägen inte titta i ögonen när man tilltalar eller allmänt behandla en illa en kommentar om hår är inget mot det jag tvingas stå ut med dagligen av människor jag inte känner och då spelar det inen roll att jag lägger ut en förmögenhet på hår kläder gymkort för jag är ju åndå en människa som inte bör existera kram h

Campagne sa...


Beautiful new housing. GOOD LUCK.




Maj sa...

Så fint du har fått det i ditt hem. Jag håller som bäst på att flytta in i det som ska bli min "nya värld" och jag hoppas att jag ska få det mysigt och trivsamt i min "lilla etta". Kram

Anonym sa...

Det är så mycket lättare att hacka på andra än att ta itu med sitt eget liv. Man kan ju undra varför dessa negativa människor tvunget måste gå in och läsa på bloggen om det nu sticker i deras ögon... Håller med Johanna här ovan som skriver att alla som är emot fejk inte heller kan använda mascara, bh, deo och hårfärg, eftersom det också i så fall är fejk. Vad spelar det för roll om en person har löshår? Det skadar väl ingen? Jag förstår verkligen inte...annat än att det sticker i ögonen att andra mår bra när de själva mår dåligt.
Hur går det med husförsäljningen förresten?
Kram från Bodenfrun ;-)

Unknown sa...

Stort grattis!
Oj va mysigt du gjort hemma till dig och dina pojkar,verkligen roligt att se.

Alltså,dessa bittra människor är ju verkligen ingenting att bry sig om,och jag hoppas att du inte tar åt dig.För du är jättefin..precis som du är.

Om man nu måste lämna sån där kommentarer,varför inte göra det med en liten bild och kanske namnet på deras blogg så vi få se hur dom själva ser ut...NÄ för dom sitter väl där hemma och stickar lovikavantar på kvällarna och är så fruktansvärt avundsjuka och bittra över dom har så trista liv....

Och vart drar man gränsen vid naturligt..?Då ska man alltså inte sminka sig,gå omkring med jättebusken allan under armarna ..och för att inte tala om där nere....inte använda parfym eller nagellack.... aldrig dra en slinga i håret och ABSOLUT inte sola...inte ens på sommaren...Oh my oh my....

Jag säger bara en sak...KÖR SÅ DET RYKER MARIKA...vi lever bara en gång ...sola,fixa,trixa,sätt i löshår eller vad du vill..bara DU mår bra av det!!!

/Maria

Anonym sa...

Jag skulle vilja ropa HEJA dig . Jag gillar positiva människor som sprider glädje, som visar alla sina känslor när de bjuder på sig själva genom att visa sitt hem, sig själva m.m. och allt det gör du. Jag läser din blogg för att jag får energi av dig och det du gör!!!!!

Underbar lägenhet du har och fint fixat i den :-)

Kram på dig/ Lisen

Anonym sa...

men hallå där anonyma H! snacka om överkänslig, det är väl för tusan inte Marikas fel att du blir illa behandlad som tjock?! eller WHAT? sen hävdar jag då iaf bestämt att vi "smalisar" blir minst lika illa behandlad! För till oss är det ju ok att säga usch! va mager/pinnig du är! äter du inget?? Men man skulle ju aldrig säga till en tjockis -men gud va fet du är?!hur mkt vräker du i dej egentligen??! å vadå inte ngn ide´att gå på gym? sitt hemma å tyck synd om dej själv då ist? för då blir väl allt bra va??! ta tag i ditt liv ist, its your life! / Malin

Anonym sa...

Hello dear :-)

I really love your blog and your taste :-) Looking through the Internet I found a blog where someone puts your pictures. Here's the address :-/

http://mylovelyhome-reny.blogspot.com/

Take care, Mary :-)

Anonym sa...

Apropå Malins inlägg här måste man nog vara väldigt tydlig vad man skriver så att du fattar.
Mitt inlägg om hur det är att vara tjock är ett medhåll till Marikas inlägg till fejk om Kvinnors rätt att vara sig själva om det inre istället för att hela tiden dömas för det yttre.
Det är om såna som dig som inläggerna handlar om
Sen vill jag förtydliga att jag har också varit trådsmal och fått gliringar för detta men det kan på inget vis gämföras att det man får höra som tjock som jag skrev i mitt förra inlägg gillar jag också att vårda mitt yttre byter ofta frisyr gillar snygga kläder OCH jag tränar på gym 2 tim varannan dag då är en timma kondition. Att vara tjock är inte alltid samma som sitta hemma och äta för mycket man kan vara tjock för man är sjuk eller har varit det det svullnat upp av alla mediciner för man haft cancer eller samlar på sig vätska för att man har hjärtfel.
Men kvinnor är det inte dax att sluta dömma varandra utan stället peppa varandra för lika lön för samma jobb som en man att tas på allvar när man blir misshandlad av en man eller våldtagen. Att inte bli förbi gången vid anställningsintervjuer osv.Att man vill känna sig snygg är en förbannad rättighet vare sig man är tjock eller smal men det gör man för sin egen skull men sitt vackra inre är ju det som ändå i slutändan betyder mest tänk på det Malin där har du mycket att lära. Nästa gång du läser ett inlägg ska du nog titta vad det igentligen står. Marika till dig säger jag fortsätt att vara dig själv ett vacker inre är ju som du skriver det som i sista ändan betyder något. Kram på er alla kvinnor som ger respekt till andra och er själva för vilka de/ni är utan att bedömma det yttre Kram h

Stina Samuelsson sa...

Oerhört fina bilder och jag såg dig på Love Forevers mannekänguppvisning (för ett bra tag sen nu) och tänkte, vilken enorm utstrålning och glädje!!!

Du är precis en sådan tjej som företag vill ha som ansikte utåt, jordnära, strålar och är en inspiratör! Önskar dig all lycka och hoppas fler slutar vara falska och genuint unnar andra väl, då får vi en härligare värld!

Jag har aldrig varit avundsjuk, kanske just för att jag unnar andra allt gott de kan få och tävlar med mig själv -ibland kanske lite väl mycket:) Men jag och min omgivning mår bättre och blir lyckligare av att jag inte är avundjuk. "Min religion är lycka"(Dalai Lama)

Go girl!
Stina

Anonym sa...

appropå ditt inlägg kära h, vill jag bara skriva från mitt hjärta att jag tror inte det är ngt fel på ditt yttre! du skriver om att du vill vara fin, tränar och tar hand om ditt utseende på alla sätt å vis, ändå blir du illa behandlad för att du är tjock skriver du. Att folk bara ser det yttre, men snälla gör dig själv inte till ett offer!
En sak som är säker är att det man känner det utstrålar man. Går man och tänker att man är en människa som inte "bör existera" jaa tyvärr då kan man inte räkna med att andra ska känna så mkt mera för en heller!
och så skriver du att inläggen handlar om sånna som mej? Är det då inte att dömma?? du har ju ingen aning om vem jag är! Så h jag tror inte alls att det är ditt utseende det handlar om! fokusera ist lite mer på dina tankemönster och att inte vara så bitter för är insidan bitter kan den verkligen synas på utsidan!!

Det kan du tänka på h för där har nog DU nog mkt att lära! / Malin

Anonym sa...

Givetvis Malin är det inget jag går och tänker på själv att jag inte ska existera eftersom mitt inlägg som jag sagt förut handlade på hur andra lägger stor vikt på utsida istället för insidan så är det en vänlig människa som iall välmening så snällt påpekat detta för mig.Jag förstår inte varför du hetsar upp dig så för mitt inlägg och gör det till något personligt du har inte ens skrivit något om ordet fejk det var ju det alla inlägg handla om utan du gjorde det personligt mot något som skrev hur man uppfattas som tjock i andras ögon dock inte allas det är inte det jag säger.(Nu pratar jag om erfarenheter)
Så nästa gång du ska leka hobby psykolog kanske du ska läsa vad det verkligen står, i mina ögon träffa jag nog på en öm punkt hos dig eftersom du hetsar upp dig. Jag har i mina inlägg inte skrivit något om mina personliga tankar. utan bara hur jag har blivit bemött i andras ögon och inget annat. Marika man förstår precis vad det är du menar man skriver något och en annan person lägger in helt andra aspekter i det som står nu tänker jag inte låta detta bli något krig i ordbajseri utan nu har jag sagt det sista i detta ämne
Jag tycker du är vacker i ditt långa hår äkta eller inte vad spelar det för roll bara man trivs själv.Ha en bra dag i det underbara vädret Kram H ( Malin tänk efter hur du själv bemöter människor som är utanför den traditionella ramen hur du bemöter dom du behöver inte skriva något inlägg utan tänk bara tanken vad står DU !!!!)

Anonym sa...

ok, tråkigt att du skulle ta det så då det inte alls var så jag menade! tycker det låter mer som du är otroligt upprörd, inte jag! så det kanske var jag som råkade pilla på ngn öm punkt, som du skrev ;) / Malin