Här kommer receptet på den goda bär- och mandeltårtan som vi åt på Muppis i tisdags, som många har hört av sog om. Varsågoda!!!
Mumsig bär- och mandeltårta
Kakbotten:
- 25o gr mandelmassa
- 100 gr smör
- 3 ägg
- 1 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- rivet skal av en citron
- 3 äggulor
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 1 paket, 250 gr, mascarpone
- rivet skal av en citron
- färska bär
- Sätt ugnen på 175 grader och riv mandelmassan grovt
- Tillsätt smör och vispa poröst.
- dela äggen. Blanda ner gulorna, en i taget, i smeten och sedan mjölet, bakpulvret samt skalet av citronen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
- Smörj/bröa en rund form. grädda i ca 30 min.
- Topping: Vispa äggulorna, vaniljsockret och strösockret till vitt skum med elvisp.
- Vispa sedan ner mascarponen och rivet citronskal.
- Garnera med färska bär!
Vi hade vaniljvisp på kakan istället för mascarpone-toppingen och det gick lika bra. "Kocken" tyckte dock att mascarpone-toppingen var snäppet bättre. Jag har bara provat med vaniljvisp och jag tyckte att det var löjligt gott!!!
Kram på Er!!
// Inredningsfrun
Psssssst.... Jag såg på bilderna att "Kocken" har slängt på lite flagnad mandel oxå. Å det var inte medräknat i receptet. Fast det ser ju både snyggt ut och smakar gott!!!
1 kommentar :
Tusen tack! Blir till att testas snart!!!
Kram Elvor
Skicka en kommentar