måndag 3 december 2012

Plötsligt händer det och karma is a bitch!!

Plötsligt händer det; Bloggen uppdateras. Lite halle(j)uleja på den kan ju jag känna :)!!! Hur gärna jag än vill, så ligger inspirationen här hemma lite på sparlåga just nu och har väl gjort så det senaste halvåret (ja, ni vet ju varför nu). MEN.  Lite advents- och jul-lull-lull är jag ju tvungen att ta och kasta upp. Så klart. Ingen jul utan jul-lull-lull liksom!!!

Å hur tusan hamnade vi i december? Kan inte fatta. Att vi redan är här! Tjohooooo!!

Nu, borsta gadden. Snart, hångla kudden.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst....... Jag lovar att jag ska återkoppla till alla kommentarer kring vår separation. Så till alla Er som fullständigt bombarderar mig med diverse anklagelser, påhopp och icke konstruktiv kritik kring min käre soon to be exmakes och mitt gemensamma beslut kring vårt äktenskap kan vänligen LÄGGA NER med det.
Tack! Inte en minut har ni varit innanför väggarna i vårt hus och kan på något sätt bedöma huruvida vårt beslut är korrekt eller inte. 
 Så. 
Lägg den energin på att göra något vettigt istället. Som att banka huvudet i en vägg, gå till en psykolog eller prata med en vän om livet och vad det innebär. Så kanske, kanske ni vaknar upp en dag och inte är så bittra över era liv och slutar ge er på någon som definitivt inte är det. 
Å tänk på att karma is a bitch. Den kommer alltid tillbaka och biter er i ändalykten någon dag.
Punkt.

35 kommentarer :

Anonym sa...

Word

<3

Anonym sa...

Bra sagt, förstår att du säger ifrån, helt rätt!!!1-0 till dig! Men det bästa är nog att ignorera dem. Kram Nora

Disa sa...

Kanonbra inlägg.
Jag önskar er all lycka i framtiden båda två, även om ni inte delar den med varandra.

Mvh,
Disa

Camilla sa...

<3

Epona sa...

Bra sagt! Ingen har gått i dina skor och ingen har känt dina känslor. Och barn med lyckliga föräldrar är lyckliga barn. Oavsett om föräldrarna bor ihop eller inte!

Dagar av lycka sa...

Bra där! Kram

Aratorps Lena sa...

OMG... Hur orkar folk??? Heja dig!

Stora och små drömmar sa...

hejsan följer din blogg lite då och då. Ibland upplever man att man känner någon då man följer deras blogg och läser de den skriver. man tänker inte på att man bara får läsa det den som skriver väljer att skriva. Du har ett otroligt fint hem och verkar ha ett väldigt bra liv så de är nog lite avundsjuka och att det tror sig veta hur ditt liv är som de lämnar kommentarer som inte är så trevliga. Men ägna inte tid åt dem. Ta hand om dig och dina kära iställe. De nämndes i flera inlägg att du ändrat dig och din blogg ja inläggen är inte som tidigare behöver det betyda att du blivit ytlig nja det kan jag inte hålla med om man går vanligtvis igenom olika stadium i livet ändå. Jag har alltid varit en tyst mus som gärna stått i bakgrunden tillexempel aldrig särskilt flickig men så fick jag min dotter och kvinnan i mig vaknade till liv. jag började använda klänningar och gillar långt blont hår ja jag vart en kvinna förändringen kom i samband med att jag fick barn men den handlar nog mer om att jag vart mer trygg med mig själv då jag blev mamma. men omgivningen ser sambandet med mitt barn. Oj långt inlägg men tro på dig själv å låt dem som tror de vet hur ditt liv ser ut bara rinna av dig Kram J

Anonym sa...

Helt rätt!

Gabriella sa...

Så fint du har det där hemma, ser mysigt ut!=)
Bra skrivet! Men vad himla trist med de som måste kommentera negativt, har folk inget bättre för sig kan man ju undra.
Kram

Maria sa...

Jag har nu följt din blogg ett tag och tycker du är toppen! Inte för att jag känner dig på "riktigt", men fattar inte hur folk som inte heller känner dig kan häva ur sig anklagelser hur som helst. För fasen, ta ansvar över era egna liv ock låt andra bestämma över sina. Önskar dig all lycka i framtiden, kommer definitivt fortsätta läsa vad du skriver.

Anonym sa...

Oj oj oj! Kunde inte uttryckt det bättre själv! Snyggt!! Folk har alldeles för mycket tid att lägga på andra så dom glömmer att se om sitt eget hus!!
Ibland blir det inte som man tänkt sig, lycka till önskar jag hela familjen!

Lola sa...

punkt! ;)

Maria fr. Finland sa...

Kära fina Marika
Sänder dig styrkekramar härifån Finland till dig!
Har följt din blogg slaviskt nu en längre tid och fullkomligt älskar den!
Bry dig ej om vad elaka människor skriver till dig! De är säkert avundsjuka på dig/er som vågar ta det svåra steget, som en skiljsmässa är när man har små barn. Ert beslut är det svåraste ni har gjort tillsammans, men ett beslut som tyvärr måste göras om man mår dåligt i en relation!
Fortsätt kämppa på fina du!
Ha en bra tisdag vackra Qvinna!

Kram Maria

Lena - gott for sjalen sa...

Heja heja!

Kram Lena

Anonym sa...

Mycket bra skrivet!!!! Ingen behöver få elaka komentarar om ens liv...ingen vet hur andra har det...alla bara tror sig veta hur andra har det!!! Fortsätt med ditt härliga och positiva liv för det ger dig själv och dina nära och kära underbar energi.
Önskar dig och hela familjen en underbar framtid.
Varm kram fr
"Förortsfrun"

Anonym sa...

Bra skrivet!!! Det finns alltid människor som tror att de vet saker bäst och har rätt att döma andra. Det är alltid bäst att ignorera dem så gott man kan. De mår inte så bra själva. Jag har inte varit i din situation men jag har varit sjuk i en sjukdom som inte syns och vissa har då kommenterat att jag varit hemma och "haft det bra". Det är tråkigt då man har det tufft nog ändå. Sköt om dig! Tack för din härliga blogg!
Många kramar Marina

Anonym sa...

Det är alltid enklare att hacka på andra än att ta hand om sitt eget liv. Det är deras egen ångest som kommer ut i de här kommentarerna.
Ingen kan veta hur någon annan har det!
Ta hand om dig!!
Kram från Bodenfrun :-)

Anonym sa...

WORD på den!!! Så jäkla bra skrivit!!
Du är en stark kvinna och kommer gå ännu starkare ur det här - tro mig! Det är urjobbigt när det pågår och vissa vänner förlorar man som man trodde man hade nära osv - men då var dom väl inget att ha heller då kan jag känna! Du har en ny framtid framför dig och jag TROR på dig. Du är så underbart positiv och det smittar av sig så fantastiskt på andra, på MIG - fortsätt med det. Allt blir ju så mycket lättare då även i dom mest tunga stunderna...
Var rädd om dig! Kram Mormorgretasbarnbarn

Carina sa...

Bra skrivet. Har själv gått igenom en sepration med barn för många år sen och det var vår business och ingen annans...trots att det var många som tyckte si å så..
De ska skämmas som sitter i sina stugor å skriver elakheter till dej!
Kram på dej <3

Photo by Maria sa...

Jisses.. Att folk orkar..
Detta är ert val och hur ni gjorde eller gör rör ju inte någon annan..
Hoppas du får slippa mer skit från folk..

Ha en bra dag i snön..

Kram Mia

Sara sa...

Att folk bara orkar lägga sig i andras liv och ha en massa åsikter om ditten och datten.
Förra året gick jag själv igenom en skilsmässa initierad av mig själv. Jag har det bättre utan exmannen, och det gäller att se ljuset i tunneln. Nu råkar jag ju ha en helt galen exman som fortfarande terroriserar mig (ena dagen får jag höra fina ord för att i nästa andetag bli kallad för de fulaste man kan tänka sig). Brukar tänka att även det ger mig en viss livserfarenhet, det gäller att se det positiva i det mesta här i livet.
Så följ ditt egna hjärta och lyssna inte på tokar! Lycka till med ditt nya liv. Kan säga att det är rätt skönt att klicka in sig på www.nyttliv.com :)

Browneyedgirl sa...

Att man orkar. Man kan inte döma när man inte vet. Är ju upp till er =) Och era barn får ju lika mycket kärlek och omtanke vare sig ni 2 bor ihop eller ej. Så strunta i de elaka kommentarerna =)
Stor kram <3

ett kreativt kaos sa...

Jag undrar vart du köpt dem söta lyktorna med renarna på??

vitarosor.blogg.se sa...

Bra sagt!

/ Susanne

Missmumin sa...

Ja, tänk hur väl alla andra vet hur man ska leva sitt liv... vem man ska dejta eller inte, vem & vad som är rätt beslut osv. Jag är så trött på människor som bara har en massa åsikter om saker som dem inte vet ett dugg om eller angår dem... Bra svar åt dem. Det är supertråkigt att ni går era skilda vägar, det är det alltid. Men det är ju trots allt ni som ska leva med det beslutet och ingen annan ska lägga sig i (tycker man.. & tänker att det borde vara den inställning alla borde ha). Men man slutar aldrig att förvånas. Det är väl bitterfittor (ursäkta ordvalet) som har åsikter om allt och alla eftersom de har alltid "rätt". De sprider dålig och negativ energi då de är så bittra att de är en stor fet bubbla av dålig och negativ energi. Du är bäst! Och det enda som räknas i detta beslut är du och din make, och det stannar mellan er liksom. Som du säger, ingen vet vad som sker innanför väggarna i ert hus... Det viktigaste är att ni är friska och att barnen mår bra, vilket jag inte tvivlar en sekund på att de inte gör. Ni verkar vara superbra föräldrar, båda två. Kramar till hela familjen Kopp/Axén. Skit i alla idioter.

Anonym sa...

Sitter här med öppen mun av förvåning när jag läst en del kommentarer på din blogg, otroligt märkliga människor det finns :o

Klara sa...

SÅ bra skrivet!! Det är inte klokt hur lätt folk har att skriva märkliga/hemska/dumma saker när de sitter där bakom datorskärmen, skäms på dem!!
Lycka till framöver!! :-D

Anonym sa...

så fort det händer tråkiga saker så skyndar sig alla att älta detta o analysearar o gissar sig till saker utan att veta ett dugg om verkligheten..men när det går bra för någon så skickas det bara korta grattis kommentarer som många egentligen inte menar utan då kommer den berömda avundsjukan fram istället visst är det tråkigt.......det enda vi vet av erfarenhet är att våra älskade barn inte mår bra av skilsmässor det vet ju alla men ingen vågar erkänna..

Linda sa...

You go girl... Basta. Suveränt skrivet...

Nina C. sa...

Så bra skrivet!!
KRAM! från Nina i Örebro.

Susanna sa...

Bra skrivet
Att man orkar, varför bry sig.
Det angår inte andra varför ni sep.
Man börjar funderar om det är någon som känner er som har tagit illa vid sig att ni separ & vill välja sida & anser då att nån av er är boven i dramat. Om du förstår vad jag menar? själv har jag fått vara med om det & så kalt var jag boven inte en tanke att man är 2 i ett förhållandet.
Men ni fixar detta. Önskar er Lycka till. Ni vet bäst.
Ha det Kram

Anonym sa...

Jag anser detta: Man behöver inte skriva ut det mest privata på en blogg. Vill man inte att folk ska lägga sig i och kommentera vare sig det är positivt eller negativ så skriv inte ut något man inte vill ha andras åsikter på..

Tror dock inte som många andra att barnen far illa bara för att ni skiljer er, hellre att både mamma och pappa är lyckliga och glada på varsitt håll än att de ska leva tillsammans och inte va lyckliga, det tror jag är ännu sämre för barnen, för dom märker mmycket även om ingets sägs..

Lycka till i livet!

Har själv separerat sa...

Kära Inredningsfrun, bara stå på dig nu trots alla dessa elaka kommentarer och påhopp som förekommer på din blogg nu gällande separationen.

Jag separarerade själv i augusti förra året, med precis som du/ni två små barn. Alla dessa "vänner" man trodde sig ha, omkring sig visade sig falla som träden i en skog efter en storm. Hur många vänner fanns kvar? ett markabert fåtal sådana. Många vände mig ryggen, sanckade skit & spred en massa falska rykten. En del som inte ens levt innnan för då "våra" fyra väggar la sig i och talade om för mig hur lågt jag hade sjunkit i deras ögon. Ingen tänkte på alla samtal som förkommit hos familjerådgivningen, de som tillslut gav oss rådet att gör inte detta, enbart för barnens skull utan även för eran.

Till alla som tror sig att det lönar sig att lägga energi på att snacka skit och ge spydiga kommentarer in real life eller bakom den otroligt fega datorskärmen tänk er för!!! det gynnar INGEN framför allt INTE barnen!

Så som sagt Inredningsfrun stå på dig! Du är stark och tar dig igenom detta!

Stor kram till er alla <3
från en läsare som fullkomligt älskar din blogg!

Anonym sa...

Hahaha, älskar ditt .p.s. i detta blogginlägg! Huvudet på spiken kan man säga, utan att veta hur kommentarerna är formulerade men jag kan ju bara tänka mig. Jag väljer att inte läsa kommentarerna eftersom jag inte gillar bittra människor och jag besöker den här sidan för att läsa det du skriver och få energi av din energi. Fortsätt kämpa Marika! Kram
Ulrica från Nordea Stockholm