torsdag 5 maj 2011

Vad var det jag skrev?Ja, vad var det för mail jag skickade iväg igår? Egentligen inget märkvärdigt i sig, men jag tyckte att det var en idé som jag var tvungen att dela med mig av :). Jag kom på tanken när jag besökte Herr Kamprads varuhus häromdagen. COOP byggvaruhus hade ställt upp tre lusthus utanför för att visas upp och då föddes min lilla idé. Here it is;


"Hej på Er, IKEA Kalmar!

Igår när jag var på ert varuhus fick jag se de tre coola lusthusen som stod utanför (från COOP) som ni inrett i lite olika stilar och färger. KUL!
Jag har själv, likt så många andra, alltid drömt om att ha ett eget lusthus och kom då på en idé som jag ju bara måste dela med mig av;

Ni brukar ju ha lite "happenings" ibland och så utanför ert varuhus. Vore det inte roligt att bjuda in tre "Kalmar-profiler" (som kan representera tre olika stilar från ert sortiment, tex retro, modernt eller lantligt) som fick inreda var sitt lusthus med möbler och detaljer från ert varuhus och sätta sin egen personliga prägel på det. Detta kan tänkas ske under en lördag när det är mycket folk som besöker varuhuset. Personligheterna håller på och fixar och donar i sina lusthus under dagen och samtidigt delar med sig av sina bästa IKEA-inredningstips till de förbipasserande kunderna. De som stannar och kollar får även rösta på sitt "favorit-lusthus" och deltar då samtidigt i en utlottning (kanske kan COOP var med och sponsra presentkort på deras byggvaruhus??). Det lusthuset som vinner drar en vinnare av de som röstat på just detta lusthus. Vinnaren får då ett presentkort hos er.


What´s in it for you? Jo, ni får lite "roliga Kalmar-profiler" som gör reklam för ert varuhus och ert sortiment och detta drar förhoppningsvis lite mer folk än vanligt som blir inspirerade att handla. COOP får maximal exponering av deras lusthus och vad man kan nyttja det till.

Ja, det är sådant här man har tid att gå och fundera på när man är hemma och är mammaledig :D. Själv har jag inrett lusthus för kung och fosterland i natt. Drömma går ju alltid och det är dessutom gratis :). Jag bearbetar/övertygar/övertalar fortfarande min käre make att man aaaabsolut inte klarar sig utan ett lusthus. Får se om han köper det......
"

Hade Ni velat inreda ett "eget" IKEA-lusthus om ni fick chansen eller få inspiration av personer som inreder "in action" så att säga? Så vad säger Ni? Hissa eller dissa?

Nu ska jag ta mina killar och åka in till makens jobb med nybakade muffins (å tacka för Lillebrors presenter). Vad ska Ni hitta på idag, goa bloggläsare?

KRAM

//
Inredningsfrun

Psssssssst...... Ett litet förtydligande!
Det står att det är de som RÖSTAR som får vara med och tävla om ett presentkort. Inte de som har inrett lusthuset, så klart. Tanken med att inreda är ju för att visa att det finns såååååå många olika sätt som man kan inreda på och detta är ju faktiskt IKEA helt outstandig på att visa med sitt breda sortiment. Å de som inreder lusthusen gör ju det för att inspirera och visa att det finns så många olika stilar. Dessutom skulle de som inreder lusthusen egentligen få betala för att göra det eftersom det måste vara sjuhelsikes kul :D! Å om jag skulle tillhöra skara som räknas som "Kalmar-profiler" så kan ju inte Kalmar vara särskilt stort. Jag hade nog mer tänkt mig människor i samma kaliber som tex. "Fotbollsfrun" eller "Mycket Gutt- Martin". Typ.......

32 kommentarer :

Anonym sa...

Vilken bra idé : ) Hoppas de nappar på den! kram Sofia

Anonym sa...

Men herregud!!!!!!!!!! Du är nog den mest snikaste jag någonsin har varit med om! Hela tiden ska du ha och ha och gratis förstås. Givetvis så var detta oxå någon baktanke genom att få presentkort!!! Sanslöst!!!! Din man måste tycka du är otroligt jobbig när det gäller gratis grejer. Du snor blommor, du använder tomma konservburkar som du gräver upp i sophinken, du vägrar köpa nya utemöbler osv. Listan kan göras lång och nu ska du ha presentkort på Ikea! Jisses. Om ni nu har så dåligt ekonomiskt så ska man ju inte vara i den sitsen ni är just nu. Så lågt!!!!!!!!!!!!!!!!! Du ska hela tiden vara med i tidningar osv. Får verkligen hoppas att Ikea inte nappar på din galna idé. Din inredningstil är dessutom ute för längesedan och du har alltid samma år efter år.

Anonym sa...

"Kalmar profiler" som du skriver. Varför är det så viktigt för dig att synas?! Du ska vara med i Tv, tidningar, radio hela tiden och nu Ikea.
Tror du inte det finns fler "Kalmar profiler" som hellre deltar än du som har dessutom finare inredningsstil? Jo det lovar jag dig. Är du inte nöjd med ditt liv eftersom du måste synas hela tiden?! Eller är det att du alltid ska få allt gratis?! Så urdumt! Utnyttja Ikea för att ni behöver lite nytt och inte har råd. Ni kanske ska tänka till nästa gång ni sätter er i denna sits om ni inte har råd till det!

Anonym sa...

DISS!

Anonym sa...

Diss! Varför vill du hela tiden synas och få allting gratis? Ekonomisk kris/mår bättre av att synas och tro att man är en "kändis" eller what?

Anonym sa...

Vilken kul idé! När jag var hemma i Kalmar sist (bor i skåne) höll man på att montera upp dessa lusthus, dessutom fick min kära far äran att blanda ihop färgen till lusthusen! Tyvärr fick jag aldrig se vad lusthusen skulle användas till, men en sån här grej hade ju faktiskt varit riktigt kul och en bra inspiration även efter evenemanget!

jenny sa...

jag var själv på IKEA här i kalmar och såg lusthusen. Älskade dom, speciellt det vita. låter som en jättetrevlig idé du kommit på :)

Barfotaflickan sa...

Tycker det är en superidé!!! Hoppas verkligen få se "ditt" lusthus där utanför IKEA, kommer definitivt komma dit och kolla då!!! Håller alla tummar för ditt lilla projekt går vägen!!
Kram Anna

Hebbinen sa...

Hej! :) Vilken härlig idé! Hoppas butiken nappar på idéen. Tänkte bara skriva att du har en alldeles härlig blogg och ett härligt hus du bor i.

cat sa...

Den idén hissar jag, skulle vara skitkul att inreda et lusthus i min egen stil med stuff från varuhuset. Och fick jag inte inreda, vore det ju himla kul att se vad andra hittat på.
Lycka till med din ide. Ha de gott. Catarina

Anonym sa...

jag tycker diss! man kan inte tävla i inredning! många gillar t ex alla inredningsstilar, det beror på hur huset/lägenheten är format/byggt. ska ni tävla i samma sorts "lusthus" så blir det bara fel. vitt/lantligt som du kör med passar i ett sådant hus ni bor i men rent generellt så passar inte den stilen i alla byggnader och idag är det ute med vitt. idag vill man ha färg och levande boende. inte stelt/steril och opersonligt. tycker detta var en dum idé bara för att man ska vinna ett presentkort!

White sa...

Detta tror jag kommer att passa dig som handen i handsken(om du får fria tyglar från IKEA vill säga). Eftersom detta är mitt yrke i det vardagliga livet, dock ej friggebodar;) hoppas jag att det blir såsom damen i fråga önskar. Passa på att ha visitkort liggandes i en skål så kan det bli uppdrag framöver;) Gäller att känna av vad kunden/kunderna önskar, sedan med de medel som står till buds, börja handla och "piffa upp". Det som kan kännas jobbigt är nog ändå att åka ifrån nära och kära. Inte heller känns det så roligt att åka från sköna Sverige alltid. Jag kan oftast styra lite själv och passar då på mellan jobben att njuta av livet.

Anonym sa...

Det hade varit en HISS om presentkorten eller en gratis lunch hade gått till dem som hade röstat istället på det vinnande lusthuset. Ni som ska dekorera det hela tar ju bara de saker ni har så det kostar ju inget för er. Tyckte det var väldigt dåligt tänkt! Men visst, vissa ska ju ha allt gratis. Och varför just ska bara "kalmar profiler" få tävla? Isåfall ska det vara vem som helst för man behöver inte bo i Kalmar för att kunna handla på Ikea t ex. Nej detta blir en HISS och hoppas Kamprad inte nappar på idén.

Linda sa...

HALLÅ DÄR!!

Till alla Anonyma männsikor som tydligen är så fega att ni inte ens kan skriva ert namn rakt upp och ner, skit i att läsa denna blogg om ni ändå bara ska klaga på någon som faktiskt sprider glädje till oss som faktiskt gillar,uppskattar denna stil. Ni andra bort med er! gillar ni inte lantlig stil varför ens BRY er!
Sluta tro nåt om någon annan ni inte ens känner! Usch för så negativa människor!

Skaka av er allt sånt och ta livet mer glatt och vänligt så kanske även ni kommer någonstans!

Hälsningar
Linda på Öland

Emilia sa...

SNÄLLA DU !
Lyssna inte på vad alla avundssjuka idioter skriver..... Om dom inte tycker det du gör är bra så varför skulle dom då läsa din blogg?! inte sant ? Dom är ju bara så grymt avundsjuka för att du har kunnat leva upp til det som är mångas dröm !! Bygga hus, underbart fin familj, kunna plugga (för att få ett bra jobb) Du är så grymt kreativ och duktig...... Jag diggar det du gör... Du förgyller mina dagar genom att jag spriger & trycker på datorn när jag kommer hem från jobbet för att det alltid är lika spännande att läsa din blogg! Konservburkar är SNYGGT & INREDNINGSSTILEN som du har är helt inne, blir bara mer & mer av det lantliga.... Vet inte om den "anonyma kommeteraren" hänger med i svängarna.. Sen är det ju helt upp till var och en vad man vill ha för stil, det finns dom som kör på tex. 70-tal fortfarande(är inte det ute? ) det finns dom som kör på modernt ( kommer inte det gå ur tiden snart? ) Blir bara så grymt trött på folk som ska sänka personer som är bättre än en själv bara för att man är avundsjuk......!! Bättre att man är positivt så blir samhället mkt roligare ! :) JAG HISSAR DIG & DIN IDÈ ! :)

Fii sa...

Fy för den svenska avundsjukan! Jag förstår inte varför ni orka lägga er energi på att vara så förbaskat negativa. Om det inte passar er att läsa denna blogg så gå vidare. Om stilen är ute, varför hänga kvar här? Till du/ni som anser att Marika gör saker för att synas varför gör ni det inte själva? Jag förstår inte varför ni kan glädjas åt andra människors framgång? Till du/ni som anser att Marika är fattig kan jag bara säga att det är väl underbart för vår jord att återanvända och inte slösa saker på sånt vi redan har? Sluta upp med dessa negativa fasoner!

Till min vän Marika. Jag tycker verkligen inte du ska ta åt dig och jag vet att du inte gör det heller! Du är en tuff tjej som tar initiativ, till skillnad från vissa andra avundsjuka människor som inte kom på denna roliga ide!

Anonym sa...

jag säger DISS om man nu vågar få skriva vad man tycker här?! verkar ju inte så.

Anonym sa...

Jag håller helt med alla positiva människor som har kommenterat. Ni andra, gå och lägg er! Låt bli att läsa om lantlig stil är så ute...Det är väl en himla tur att alla gillar olika, eller?
Marika, du är underbar och din blogg förgyller verkligen min vardag!

Kram Theresé

Anonym sa...

Jag hissar din idé tycker den är superduperbra!

Strunta i dessa avundsjuka personer som inte törs skriva under med sitt namn.

Såna är inte ens värda att få vistas i sandlådan utan under den ska dessa kryp vara *tycker* jag.

Kram Renate

Johanna sa...

Jösses vad mycket negativitet det var här då?! Jag tyckte det var en väldigt bra idé och hade de haft något sånt här på mitt närmaste IKEA hade jag lätt åkt dit!

Strunta i alla surfisar som bara ska sprida tråkig stämning! Är man sniken bara för att man använder tomma konservburkar? Att ta tillvara det man har tycker jag är miljömedvetet, smart och ekonomiskt!

Helena sa...

Hiss! Jättekul idé! För övrigt undrar jag hur det står till med läsförståelsen hos en del. Du har ju till och med gjort ett förtydligande....

Mia sa...

Hej, kul ide ska bli spännande om du får någon respons :). Ville bara skriva att jag hörde dig på rock klassiker när vi åkte från Ikea idag och det lät jättebra, såg dina fina kort på setet du köpte på Ikea och blev sugen på att inskaffa dessa, de var ju jättefina. Tack för idag!

Anonym sa...

För det första tycker jag du är GRYM!En fantastisk ide,jag hissar flaggan i full topp! Skit i alla negativa,missundsamma människor som skriver en hel massa goja.Jag beundrar dig för din kunnighet,ditt engagemang,all din glädje du förmedlar VARJE DAG!Kör ditt race,jag tror på dig!
Till alla avundsjuka läsare vill jag säga:Det är helt frivilligt att läsa bloggar,ingen tvingar dig

Stort lycka till!Kram "Nilla"

Anonym sa...

For your information anonym, det är shabby chic som börjar bli omodernt och det är bara en del av vad som kan kallas lantligt. Det finns mycket som är lantligt som inte är shabby chic. "Inne" nu är ju mer rustikt i kombination med återvinning och att tänka miljövänligt, men frågan är väl om man verkligen ska bry sig så mycket om vad som är trendigt och inte, är det inte viktigare att skapa ett hem man verkligen trivs i och den stilen man själv gillar oavsett mode? Jag tycker i alla fall att din idé Marika låter jättekul, kör på!! Och tack för en inspirerande blogg, jag snor massor av dina ideér och har tex flera konservburkar med blommor i här hemma, verkligen superfint! :) Kram Lena

Terése sa...

Haha! Måste bara få skratta åt Anonym, det är ju samma person som skrivit de flesta av dessa inlägg - det hörs ju på meningsbyggnad, ordval osv. Avundsjuk knäppgök som uppenbarligen inte läst förtydligandet...
Kram på dig Marika!!

Anonym sa...

jag tycker diss.

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Bra jobbat!! :)) Jag hade gärna varit en av dom proflerna som fick plocka varor på varuhuset och inreda. :)) Vilken lycka!! Hoppas Kamprad hör av sig till dig. :) Kram

Linnea sa...

Men Gud vilken bra ideé. Du är verkligen en fantastisk ideéspruta. Det kommer att bli kanon. Men skulle alla surkartar annorda saker skulle det inte bli mycket glädje här i livet. Stå på dig tjejen, synd att man bor lite för långt bort (Jämtland) Annars skulle jag komma och rösta.
Stor kram till dig och din familj

Anonym sa...

Vad är problemet? Varför måste du synas utåt hela tiden???? Tv, tidning, radio osv osv.

Anonym sa...

Tycker det låter som en jättebra idé, och skulle fallet vara så att du gärna skulle vilja vara en av profilerna...so what. Vill man bli nåt måste man jobba lite på det också. Du och jag har HELT olika stilar, jag kör på det moderna, mycket svartvitt med lite färgklickar, (om det nu fortfarande är modernt ;)) Är inte så förtjust i den lantliga stilen men jag älskar din blogg ändån, den är så himla positiv :)

Kram från ännu en inredningsfru

White sa...

Håller med Terése till fullo. "Anonym" (med negativ kritik)är även denna gången en och samma person. Hon har skrivit förut och det blev även "väsen" den gången. Denna, sjuka "anonyma" person mår antagligen mycket dåligt. Hon har mycket dåligt självförtroende och kan inte se någon, annan lycklig utan att få avreagera sig negativt. Egentligen skall man inte ens kommentera en sådan missunnsam människa.

Elin sa...

Vilken rolig idé! Kul med människor som är framåt och påhittiga. Hoppas IKEA nappar på idéen.