söndag 24 juli 2011

About the house!


Ute på promenad på gatan där vi bor.

Bebis för över ett år sedan. Så liten han var :).

Jag och Inredningsnörden donar ute på altanen.
Foton: Kristin Fägerskjöld och Anne-Charlotte Andersson

Så. Nu buntar jag ihop en massa frågor kring vårt hus som Ni, kära bloggläsare, har undrat över.

Vårt hus kommer från Vimmerbyhus och är ett två-plans-hus. Det huset hade en planlösning som vi gillade men vi har dock ändrat en hel del både exteriört och interiört så att det passade oss och våra behov. Vi ville också ha en husleverantör som lyssnade på våra önskemål eftersom vi valde bort en massa och hade synpunkter på ytterligare en massa önskemål kring huset (Stackars, stackars säljare. Han hade det nog hett om öronen ett tag när jag kom med alla skisser och ritningar). Iallafall. Vi byggde till exempel in farstukvisten så att vi fick 190 kvm istället för 184 vilket också innebar en större och mer rymlig hall (thank God for that, för nu får vi plats med en dubbelvagn OCH en vanlig vagn bredvid varandra utan att det egentligen "tar plats").

Vi valde bort alla tapeter, kakel, klicker, golv etc och åkte runt och letade tills vi hittade det vi ville ha (det är sådant man har tid till när man inte har barn).

Vad är vi då inte nöjda med eller inte blev som vi tänkt oss? Jo. Som alla som bygger hus så finns det en budget som måste hållas. Vi hade egentligen velat haft vitmålat råspont i hela huset (taket alltså) men det fanns det inte utrymme för. Fast å andra sidan går det ju att fixa även i efterhand så vi grät inte blod över det trots att det så klart varit trevligt om vi kunde fått det från början.
Summa summarum så fick vi vårt drömhus (som vår drömmar såg ut då) och vi trivs fortfarande helt fantastiskt bra och det är egentligen inget som irriterar oss eller som vi tycker att vi skulle gjort något annorlunda. Men nästa gång vi bygger (japp, det drömmer vi om) så ska det iallafall finnas minst ett sovrum till så att det iallafall finns fyra vanliga och ett gästrum/kontor. Som sagt. Det är gratis att drömma :).

Om Ni har fler frågor kring huset så ska jag försöka svara på dem här också och flikar då in det i inlägget.

KRAM

// Inredningsfrun

7 kommentarer :

Anna F sa...

det var inga dåliga drömmar... jag är nog lite likadan... drömmer hela tiden om hur jag skulle vilja bygga... hur jag vill inreda... hur jag vill bygga om... hjärnan går på högvarv mest hela tiden...

måste passa på att fråga om du som jag även drömmer om hur man skulle vilja inreda i sitt klassrum/på fritids å även släpar dit grejer hemifrån för att göra det mysigare?

Ha det gott!//Anna

Anonym sa...

hej,

Din blogg är helt ENASTÅENDE fröken!! =)) verkligen. Jag läser mkt bloggar, både ang Mode, skönhet samt Inredning. och har just samma smak som du har. =) vitt, lantligt, skirt, avskavt, lite fabriksföremål, fina växter och blomstrande blommor. ÄLSKAR BILDERNA och sätter du fotar på. ( Älskar att fota)

Din man skall skatta sig görlycklig, för att få ha dig som sin hustru! Häsla hnm det!! =)) ;)

Karolinah

Hem och Lycka sa...

Åå vad ni bor underbart fint..

kram Mia

kristina - ingen vanlig dag sa...

Ja det är verkligen dösnyggt ert hus! Kul att höra om era erfarenheter. För vår del blir det inget nytt hus (inte nu i alla fall) utan vi ska istället renovera vårt gamla hus - det blir i och för sig ganska omfattande när det väl bli av. Puh, man kan nästan bäva lite för alla dessa val som man vet att man kommer att ställas inför. (Även om det är oerhört angenäma problem såklart. Speciellt i dessa tider.)

Som sagt. Ni bor jättefint!
/kristina

Anne-Lie sa...

Ditt hus är så vackert, vi var så sugna på att bygga nytt hus! Få allt nytt o fräscht, men så händer saker i livet och vi får nöja oss med vårt gamla hus!

Anonym sa...

hej! undrar vad den grå färgen heter som ni har runt fönstren o husknutarna? Vill oxå säga att din blogg o ditt hem är superfint, tack på förhand, Lisa.

Anonym sa...

Ni har det superfint både ute och inne, jag blir så inspirerad! Har en liten fråga, vilken köksinteriör har ni? Gillar ert kök väldigt myket och eftersom vi ska renovera vårt så är jag nyfiken.
Ha det gott!