söndag 19 februari 2012

Det är med fikandet!
Söndagsfikat är uppdukat.

Nu ska jag ta det där med fikandet eftersom det väcker stor nyfikenhet bland er läsare. Å jag vill ju inte att ni ska ligga sömnlösa å undra, så därför kommer här en utförlig fika-resumé;

1. Vi fikar varje dag här på the Island. Japp. Varje dag. Ibland bara en choklad bit till kaffet eller något mer "kakigt".
2. Fika bör man, annars dör man. Enkel matematik :).
3. Jag gillar att baka eftersom det A: Är roligt att fota själva bakandet och B: Det resulterar i något som man kan trycka in i ansiktet.

Moving on.

Nu ska jag avslöja hemligheten bakom detta njutningsfulla inslag i vår vardag;
1. Nej. Jag äter inte allt själv. Men jag är väldigt fascinerad av så många av er som tittar in här verkar tror det. Nog att jag har ammat mycket men inte såååå mycket att jag skulle kunna sätta i mig allt jag bakar :). För att inte tala om hur kroppen skulle må. Huanamig!
2. För konstens och estetikens skull, lägger jag ibland upp en större bit eller fler kakor när jag ska fota, eftersom jag tycker att det ser mer inbjudande ut än att bara ta en smal, tanig liten kakbit. Man skulle helt enkelt säga att jag lurar er lite för att få en bra bild :).
3. Det fikat vi inte äter upp fryser jag alltid in. Perfekt när man får oväntat besök eller när man vill fika men inte orkar baka.

Så.

Om du vill, precis som jag, sätta lite extra guldkant på din vardag genom fika-mys så kan du ju tänka på det här;
1. Ät bra frukost varje dag. Varannan dag äter vi havregrynsgröt (kokt på mjölk som jag ringlar honung över) och varannan dag äter jag två mackor danskt osockrat rågbröd med riktigt, riktigt stark dansk ost och gul paprika på. Ibland ett kokt ägg också. Till det kaffe med varm mjölk.
2. Ät grönsaker varje dag. Här hemma serverar vi grönsaker till varje måltid. Jag äter upp mot ett halv kilo om dagen. Gärna kokta grönsaker eftersom det funkar till allt. Men också råkost. Älska råkost! Älska grönsaker! Yummi yummi för kropp och själ!
3. Ät bra och nyttig mat. Varje dag. Morgon, middag, kväll. Å hör sen!
4. Skaffa dig ett par kids och ett hus med trappa (undrar hur många hundra gånger om dagen jag springer upp och ner för den?!?) så kommer du garanterat att röra på dig mycket utan att du tänker på det.

Så det är egentligen ganska enkelt. Lev väl och ät bra mat. Så kan man njuta av lite fika. Varje dag :).

KRAM

// Inredningsfrun å svart bälte i fika

Pssssssssssst...... Såg att Ni nu är över 1300 "gillare" på Facebook. Galet roligt! Det måste jag ta och fira med en liten utlottning här på bloggen. Ska se vad jag kan skallra fram för go-vinst. Håll utkik :).

8 kommentarer :

Lina Renström sa...

DU ÄR BARA FÖR HÄRLIG!!

Jag kikar in här varje dag men kommenterar sällan, tycker att det kan bli lite tjatigt... Jag kommenterar när du fotat/skrivit nåt jag verkligen fallt för...

Fortsätt förgylla mina dagar, jag ser fram emot blogg-bak-boken!!

Kram*

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Ja, jag har nog funderat vart du gjort av allt fika!! Höhö! Du är ju inte direkt bred!!
Vi har precis gjort sådär som jag tänkte att du gjorde, men inte gjorde.. molat i oss en MASSA kladdkaka! Men gôtt var det!
Ha en bra vecka med messa gofika!!
Kram på re´!

Torparlycka sa...

Fika är livsnödvändigt =) Att baka är en passions som vaknat till liv hos mig, uppskattar verkligen dina inlägg oavsett tema, men visst är dina "baktema" lite extra poppis ;) Kram A

Anonym sa...

Hej från fagersta! Länge sen jag skrev kommentar nu men nu bara måsta jag det! Självklart ska man ta en fika varje dag, älskar att fika! det är vardagslyx det, som du säger, om så bara en liten chokladbit ibland men va sjutton, klart man ska njuta av livet!Ha det gott på vackra öland.kram och hej från mej!

Rustik Romantik sa...

Så sant! Sunt förnuft är den bästa dieten! Och några kids att springa efter. Mina har blivit stora och vill inte att jag springer efter dom längre så nu måste mitt förnuft bli bättre,hi-hi...
Kram
Tina

Tina sa...

mmmhhhh, yummi!
Looks great...

Creatina

http://tiina1000.blogspot.com/

Heléns Gott o Blandat sa...

Håller med dej man måste unna sig lite gott!
Din blogg är för go´!! ;) Man hittar mycket som både är gott för gom o själ!! Tittar in här varje dag!!
Ha´det så gott!

Helén

Gottegrisen sa...

Skönt att det är fler än jag som förstår vikten av att fika :o)

Såg en härlig skylt på ett fik i somras där det stod:
Life´s short... Eat cookies.

Så är det!!

Kram