onsdag 4 april 2012

Mat i magen!

Lax i paket....
..... är ju väldans gott....
... tycker Bebis som inte orkar vänta på att sin mama
har fotat färdigt :).
Nu är det ju snart påsk och påsk innebär mat. Mat på längden, mat på tvären, men framför allt mat i magen. Om man skulle råka känna för något annat än påskmat nu de närmsta dagarna så slänger jag in ett mumsigt och lättlagat recept på lax. Å lax är ju tacksamhetens firre eftersom det alltid är gott och svårt att misslyckas med. Som laxpaket till exempel. Man måste ju älska laxpaket eftersom man kan slänga ner precis vad man vill i dem. Å dessutom kan man slänga dem på grillen om vädret tillåter. Å det hoppas vi ju att det gör nu till påsk. Iallafall. Receptet är taget från Middagskorgen. Håll tillgodo;

Laxpaket med pressad potatis och citroncrème (4 portioner, 30 min)
Citroncrème:
½ citron, rivet skal
1 dl crème fraiche (ta nu för tusan inget light-halv-messyr utan riktig, helst ekologiskt, fet crème fraiche)
1 tsk flytande honung
½ tsk sambal oelek
Salt (jag tog även italiensk salladskrydda och grovmalen svartpeppar)
Laxpaket:
1 frp tinade laxfiléer 500 g
½ röd paprika
1 broccoli (ooops. Den hade vi visst ätit upp redan märkte jag så jag tog lite extra av allt det andra istället)
4 hg morötter
1/3 purjolök, den gröna delen
Ugnsfolie
Olivolja
1 citron, saften
Salt & svartpeppar
2 tsk dragon (den var slut så jag tog dillfrön i stället)
Pressad potatis:
Ca 1 kg potatis
How to do it:
Sätt ugnen på 225°.
Tvätta citronen och riv det yttersta gula av skalet. Blanda crème fraiche med honung, sambal oelek, rivet citronskal och lite salt. Låt stå och mogna.
Skölja och skär alla grönsaker. Ta fram ugnsfolie och riv av fyra ordentlig stora bitar.
Fördela grönsakerna på de fyra foliearken. Häll olivolja och pressad citronsaft över grönsakerna.
Strö över salt, svartpeppar och dragon (jag tog även en klick smör, italienske salladskrydda, lite sweet chili och honung). Lägg på laxfilén och krydda den med salt och svartpeppar. Förslut foliepaketen väl och ugnsstek i ca 25 minuter.
Koka potatisen och pressa den färdiga potatisen med en potatispress och servera med lax och Citroncrème. KLART!!

Så. Nu vet ni vad ni kan laga när ni tröttnat på sill och ägg :).

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst...... Lax och potatis är en favorit här hemma. Som ni kanske ser på bilderna :).......

1 kommentar :

Jess sa...

Det där lät riktigt gott, tack för receptet =)