måndag 22 mars 2010

Jag; En WYS-I-WYGare!!Titt som tätt dimper det ner frågor kring mitt fotande och mina kameror. Så nu samlar jag alla frågor i en och besvarar så gott jag kan.

Säkert är över 95 % av alla bilder här på bloggen tagna med min lilla Canon Ixus (10 megapixel) digitalkamera. Jag fullständigt älskar den! Lätt å smidig att ha med sig överallt, dessutom. Så, JA, det går att ta mycket roliga bilder med "endast" en digitalkamera!!!

Min nya älskling Mr. Canon Eos 1000D systemkamera, har jag äntligen börjat få bättre hand med. Dock är instruktionsboken fortfarande lika prydligt inplastad, som den var när jag fick den.

Alltså..... jag kan egentligen inte ett skvatt om kameror å jag har bara en himlans massa tur när jag fotar. Men lite tur ska man ju ha!!!

Å till sist så använder jag mig inte av något redigeringsprogram "a-la-photoshop" utan beskär och tar bort ex. röda ögon i det redigeringsprogrammet som följer med kameran. Å det kan jag knappt inte heller.

Så summa summarum när det kommer de bilder jag tar; WYS-I-WYG för att tala datorspråk. Alltså What You See Is What You Get!

Men en dag kanske även den envisaste av åsnor lära sig att sitta, å då kanske instruktionsboken kommer fram å redigeringsprogrammet beställs. Men tills dess så WYS-I-WYGar jag ett tag till!!!

KRAM

// Inredningsfrun

7 kommentarer :

Nattmia sa...

Tycker jag du gör rätt.. Jag håller på att lära mig mer om min systemkamera just nu och det är en liten vetenskap när man inte vet så mycket från start..
Jag tycker att det är roligre med bilder man är nöjd med från början så man slipper redigera den, då är den ju äkta.. Även om det skulle vara kul att kunna lite mer om photo-shop och kunna leka lite ibland :-)

Kram Mia

Vaktmästarn sa...

Ville bara säga "hej", jag har just hittat din blogg och tycker verkligen om dina bilder. Jag bara älskar att titta på bilder, och fota själv, förstås. Välkommen in till mig!

Kram Outi
http://anvantonytt.blogspot.com/

Anonym sa...

Hej, en fråga om den vita kannan du hade blommor i, var hittar man den??
Kram Karolina

Anonym sa...

Hej, jag undrar var jag kan hitta den vita kannan du har satt blommor i?

Kram Karolina

Millan sa...

Tänk, jag har faktiskt flera gånger tänkt fråga dig om dina härliga fotografier! Jag har många gånger förundrats över dom. Jag använder inte heller en massa bildbehandlingsfunktioner, använder en gammal version av paint shop pro, som jag inte kan så mycket av...I stort sett det enda jag gör innan jag lägger upp bilder på bloggen är att förminska dom, beskära så det blir vit kant runtom och sen bättra på skärpan lite...
Kram Millan

Bella sa...

Du tar verkligen jättefina foton så det är väl helt enkelt så att du är en naturbegåvning :)

Hoppas du får en bra dag

Kramar BELla

Anonym sa...

Håller med om att du måste vara en naturbegåvning !! Bilderna är så ljuvliga !! Tycker också att det är onödigt att läsa instruktioner..... Ha en skön dag ! //Jenny