söndag 15 november 2009

Å så var det........ det där med köksbänken!!! Den och vår kökstapet har jag fått mest frågor på av allt i vårt hus. Å båda fick jag kämpa för, vill jag lova!! Hantverkarna bara kliade sina huvuden när jag sa att jag ville ha köksskåp längst med väggen som man kan sitta på!!! Men väl på plats så är bänken huset mest använda möbel!! Tapeten var det en del som rynkade näsan åt och gav oss den där ni vet "nu-är-hon-i-alla-fall-ute-å-cyklar"-blicken!!! Men skratta bäst som skratta sist ;)!!!

I alla fall. Tänkte nu klumpa ihop frågor kring både tapeten och köksbänken;

Tapeten kommer från Boråstapeter men har dessvärre utgått från sortimentet. Jag har för mig att Sandberg har liknande tapet fast inte riktigt i samma nyans.

Köksbänken är vanliga standard-köksskåp från Ikea som vi har lagt horisontellt. Skåpen är uppmonterade på en sockel som också den är köpt på Ikea. Sockeln är av samma slag som man monterar upp vanliga köksskåp på. Fråga på Ikea, de vet!!! Jag har monterat beslag (från Claes Olsson) mitt på skåpen så att det ser ut som lådor, fastän det är vanliga skåp.

Fler bilder på köksbänken och vårt lilla kök hittar du här!!

Har Ni fler frågor så vet ni vart jag finns!!

Söndagskramar till Er!!

// Inredningsfrun

5 kommentarer :

Vitaboet sa...

Så märkligt. Jag visste, nu när jag läste ditt inlägg här, att jag sett de bilderna en annan gång, men vart? haha, så kom ja på att jag sett dem på styleroom eller nåt sånnt,kan det stämma? haha. Men alltså herregud, det där är det finaste jag sett. Blir så avis. Förstår att ni stormtrivs.

Ha en underbar kväll. Kram Camilla.

Nattmia sa...

Mycket fint kök har ni..

Kram
Mia

Suzanne sa...

Hej hej!

Jag är en ny och helt trollbunden läsare av din blogg =)

Måste berätta att din strålande idé med att sätta köksskåp längs med väggen som sittytor - det är faktiskt en idé som jag oxå vill införa i vårat hem. Har tänkt på det länge och nu när jag ser dessa foton så känner jag bara att "Yes!!! Det blir ju skitfint!!" =)

Så TACK för en helt underbart mysig blogg!

Kramar från Suzanne i Sundsvall

Om mig sa...

Hej hej!
Vilket underbart kök ni har. Och vilken specietll idé att använda köksskåpen på,jätte fint. Ha en fin vecka!
kram/L

Ida sa...

Hej!

Jag hittade en liknande tapet i Boråstapeters kollection New classic. Inte exakt samma rutor dock, men också mycket fina! De pryder våra köksväggar nu iallafall =)Kram