söndag 28 november 2010

Som en dröm!

Ströget
Bebis lyckades att sova sig igenom hela Tivoli-visiten.

Tivoli by night

Julgran på Illum
Ljuvligt mysig julmarknad i Nyhavn
Å så var den efterlängtade mini-trippen till Köpenhamn redan över. Hade gärna stannat ett par dagar till!! Vi har haft det helt ljuvligt mysigt!

Köpenhamn var vitt som i en dröm (och KALLT) och snön dalade ner och gjorde den redan vackra så vackra staden, om möjligt, ännu vackrare!!! Igår kväll strosade vi längst med julmarknaden i Nyhavn, till dofterna av glögg och brända mandlar och tonerna från stämningsfulla julpsalmer. Det såg ut som om hela stråket var belagt med bomull. Ja, snön höjer verkligen julstämningen med hur mycket som helst!!!

Idag har vi hunnit med både lite shopping på Ströget och julmarknad på Tivoli. Så nu är vi sådär skönt julmarinerade :)!! Bebis lyckades dock med bragden att sova sig igenom hela Tivoli-visiten (å missade tomten). Men om han någon gång undrar om han varit på Tivoli så har vi iallafall bildbevis :)!!

Nu ska jag hångla kudden!! Natti natti!

KRAM

// Inredningsfrun å TRÖTT men lycklig

Psssssssssst........ Från Köpenhamn till Kalmar hade vi "tågresan-from-hell-and-back-again". Vi blev förvarnade och utslängda (bokstavligen talat) med två minuters varsel för att byta tåg (alla med bara vet hur lätt det är att få på en tvååring overall + full minusgrader-utstyrsel på under två minuter) och lyckas få med all packning och påsar och dessutom få leta upp det nya tåget som stod och väntade på att köra ifrån oss. Tåget var så smockat att det knappt gick att komma på (vi hade tur som kom på, många han inte det innan tåget gick!!). Sedan fick vi veta att vagnarna längst bak skulle kopplas från då skulle alla människor på ett redan fullt tåg bli ännu fler. Ingen information, inga skyltar, ingen som visste något, bara dörrar som stängdes igen när folk fortfarande stod med hälften av packningen på perrongen. Vilket annat företag som behandlar sina kunder med sådan orespekt skulle gått i putten för länge sedan!! Say no more!!! Grrrrrr............

4 kommentarer :

Trivsamma förändringar sa...

Vilken härlig Danmarksvisit ni verkat ha haft! Synd att tågresan hem blev en sån tråkig upplevelse, synd att detta bolag kan få sköta sin verksamhet på detta usla sätt!
Ha det så bra, kram Maria

Det Ljuvliga i Livet sa...

Fy f*n vilken pärs med tåget! Så himla dåligt. Men ni hade i alla fall er underbara tripp att minnas! Härliga bilder från er minisemester! Blir inte ett dugg avundsjuk jag inte! Heheh!
Ha det gott i veckan vännen! Kram Anna-Maria och Isaac

Jen sa...

Halloj
Såg i ditt tidigare inlägg hur fint du gjort inför julen. Gillade verkligen dina stjärnor som du har i fönstret, vart kan man köpa dessa? Lampfötterna var ju så fina.

Önskar dig en mysig måndag. Kram jen

Hille sa...

Åh vad mysigt det såg ut med jultrip till köpenhamn. Jag har också varit o gått på Ströget och julmyst på Tivoli några år, men var länge sen, men vet att jag vill dit igen. Och det ska vara kallt och snö så den äkta julkänslan infinner sig. Fina bilder från ert hem.