... när det vankas kräftskiva är ju Västerbottenost-pajen!!! Ljuvligt god!!!! Har precis tagit ut en väldoftande gyllengul sådan ur ugnen och en härlig doft börjar sprida sig i huset ....... mmmmmmmm!!!!
Eftersom Ni kära bloggläsare verkar vara lika stora livsnjutare som jag så måste Ni ju bara testa denna ljuvliga paj:
Inredningsfruns Västerbottenost-paj
Pajdeg:
- 3 dl mjöl ( jag tog hälften vetemjöl och hälften grovt rågmjöl, men ta vad ni vill i mjöl-väg)
- 150 gr smör (äkta smör!!)
- 2 msk iskallt vatten
- En nypa havssalt
- Liten skvätt olivolja (degen blir smidig och fin)
- Har du någon kall kokt potatis, mosa och släng i degen (det blir superspröd botten!!)
- 200 gr Västerbottenost
- ½ msk Dijonsenapeller efter smak (skånsksenap blir oxå god)
- 1 liten rödlök (eller ta vilken lök du har hemma)
- 3 ägg
- 2 dl vätska (jag tar alltid mellanmjölk för det har vi hemma, men ta grädde av något slag om du vill ha extra krämig)
- salt efter behag
- svartpeppar efter behag
Släng allt till degen i en bunke och blanda. Om du låter smöret vara lite klumpigt så blir degen spröd och härlig. Ställ kallt (har du inte tid så förgrädda i ugnen på en gång, det brukar jag göra om det inte finns tid) i ca 30 min. Förgrädda sedan.
Fräs rödlöken på svag värme i lite olivolja och dra ett par varv med svartpepparkvarnen, allt efter tycke och smak. Lägg i det förgräddade pajskalet.
Blanda samman allt till fyllningen och häll över rödlöken.
Vips in i ugnen tills den fått en gyllenbrun färg, ca 20 minuter. KLART!!
Mumma för magen hela dagen!!!
Lycka till!!
Kram kram
// Inredningsfrun
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar