.... att slippa kladda så mycket när man bakar!!! Det tycker jag iallafall!!! Så detta brödet är en klar favorit hemma hos oss. Bara till att kladda ihop, jäsa, kladda ut på plåt, jäsa och sedan in i ugnen - klart!!! Här får ni receptet på godaste franskbrödet;
Inredningsfruns mumsiga franskbröd
- 50 gr jäst
- 7 dl lummet vatten
- 1 ½ msk flingsalt (ta vanligt om du bara har det hemma)
- 1 msk socker ( honung funkar oxå bra!)
- 2 ägg + 1 ägg till pensling
- 5 msk olivolja (eller annan om du tycker om det bättre)
- 18 dl mjöl - blanda hur du vill ( jag tar 10 dl vetemjöl, 5 dl rågsikt och 3 dl grovt rågmjöl)
- Solroskärnor ( efter smak, jag tar ca 1 - 2 dl)
Häll degen på en smord stor plåt. Jäs i ytterligare 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg. Strö på vallmofrö och sesamfrö. Skjuts in i ugnen i allt mellan 35 -45 minuter. Brödet är klart när det är lite lagom gyllenbrunt (brödet blir dock inte speciellt högt)! Serveras nybakat (även supergott att rosta) - MUMS!!!
Lycka till!!
// Inredningsfrun
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar