Här kommer ett tips på en mumsig pannacotta-cheesecake som är superlätt att göra och svänger ihop den på tio minuter.
Jag har använt mig av björnbär och hallon (men det går ju att slänga i något annat oxå så klart) och det ger en härlig brytning mot den söta pannacottan.
Inredningsfruns godaste pannacotta-cheesecake
Till botten:
- 24 st oliv-digistivekex (jag gillar MYCKET botten, ta halva mängden annars. De digistivekexen som bakas med olivolja är supergoda, men ta vanliga om du har det hemma)
- 100 gr smält smör
- 200 gr Philadelphiaost naturell
- 3 dl grädde (jag tar Mildas 20% grädde, funkar lika bra som den 40%)
- 3 st gelatinblad
- 2 msk vaniljsocker (beror på hur söta bär du använder)
- 1 dl socker
- ca 250 gram bär (jag tog hälften björnbär och hälften hallon) + några till garnering (jag fick inga över för de stoppade jag direkt i munnen!!!)
* Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Sjud grädde, socker och vanlijsocker i en kastrull tills sockret löst sig. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i kastrullen med grädden. Vispelivispa lite grand.
* Mixa bären och blanda ner philadelphiaosten, mixa igen! Blanda ned grädden i bär-röran (provsmaka!!) och kasta ner i pajformen.
* Ställ kallt i ca tre timmar (vi åt vår efter två timmar och det funkar oxå). KLART!!!
Ät och njut och tänk på att vi snart kan dölja vårt lekamen i stora bylsiga tröjor och termobrallor igen!!!
Lyckat till!!
Kramar från mig till Er!!
// Inredningsfrun
Pssssst...... Grundreceptet har jag hittat i en tidning, men som vanligt så har jag tagit bort, lag till och modifierat efter min smak. Så Ni kan ju självklart göra likadant. Hittar ni på någon rolig smak-kombination så maila den gärna till mig, så blir jag ( å maken) glad!!!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar