tisdag 24 juli 2012

Jag minns den tiden!Jag minns den tiden då man endast hade med sig en brasse-stol med sig ner till stranden (på sin höjd en handduk). Definitivt ingen picnick-korg eller något annat ätbart. Det var ju liksom lite för krångligt. Man satt där med sin lilla ändalykt i brassestolen och näsan mot solen. Slumrade kanske till en stund till sorlet av glada semesterfirare, musik och vågskvalp och vaknar till ljudet av sina egna snarkningar.

Idag tog jag kidsen med mig till stranden och när jag stod där mitt i smeten, med Lillebror på armen och Bebis i släptåg, med en vagn fullpackade med hink, spade, bollar, matsäck, filtar, brassestol (oh, yes!!) och en massa andra livsnödvändiga bra-å-ha-saker som en mama med två kids måste ha med sig till stranden, fick jag den där "brassestols-deluxe-flashbacken". H-E-R-R-E-G-U-D vad har jag gett mig in på var första tanken när jag stod där i folkmassorna. Men lite pannsvett, bröstsvett och "huuuur-jobbigt-kan-det-egentligen-vara-att-dra-en-vagn-genom-sanden"-svett senare, så blev dagen den bästa möjliga ändå. För tänk vad lite lek i vattenbrynet och en massa sol kan göra för två kids och en mama!!! Ljuvligt!

Nu, förbereda picnick-korgen inför morgondagen. Snart, natti natti.

KRAM

// Inredningsfrun

8 kommentarer :

Anonym sa...

Hahahaha, älskar ditt sett och skriva! :-D Upplyftande varje gång man läser din blogg. Kram!

VivanDivanGoesFashion sa...

Hi hi, ååå vad jag känner igen det där. Kan också få de där flash-backsen när man står där med all packning. Helst ska ju badleksakerna vara uppblåsta innan man åker också :). Jag provade på detta med en syskonvagn en gång i sanden. Oh my vad jobbigt det var :)

Kram
/Vivvi

Lena - gott för själen sa...

Jag minns hur jobbigt det var. Själv har jag passerat småbarnsperioden. Men herregud vad med prylar man måste ha. Skönt när den är över.

Men vad roligt att det blev en bra dag och värt mödan.

Kram Lena

Anonym sa...

Njut! För innan du hinner blinka är de finniga tonåringar i målbrottet som tror man är dum i huvet' när man frågar om de ska med till stranden... Ja inte med mamma iallafall. Ha det bra!

Anonym sa...

Påminner om när vi, för länge sen, inhandlade all mat och jag helt plötsligt såg mig själv med barnvagn, överfull kundvagn och mkt stor gravidmage och tänkte: Hur hamnade jag här?
Lena

FruSol sa...

Hahahahaha hade exakt samma tanke idag och då var ändå maken med, familjen taikon på rull liksom.
Det är ju helt galet hur mycket saker man "måste" ha med sig. Fast brasse stolen är ju ett måste. Man måste faktiskt sitta värdigt på stranden......
Hoppas ni får en mysig dag i morgon också på stranden, här (Sthlm) pratas det om regn igen. Vad ovanlligt....

Ha det gott!!

Lilla gumman glömsk sa...

Ja, det där var igenkänning så det heter duga! :) Ibland är man glad över att man har en altan att hänga på när man bara inte orkar med att dra den där vagnen i sanden... Men ibland så är det ju precis som du skriver, så väl värt det! :)

Sommarkramar!!

Jenny

smile sa...

Haha! Maken och jag tänkte tvärtom häromdagen. Barnen var hos mormor och han och jag åkte till stranden själv. Gissa om vi njöt av att knappt ha nån packning med sig. Och att höra och se alla barnfamiljer runt omkring oss. Med barn som var gnälliga, hungriga, skrek och behövde uppmärksamhet på stranden och i vattnet. Och där låg vi. På varsin handduk och med varsin bok och bara slappade. Hur ljuvligt som helst.

Om bara inte alla människor skulle placera sig så himla tätt inpå en...