tisdag 30 augusti 2011

Bröllopstårta kontra kaffe och Toblerone

" - Ska de smälla i sig en hel bröllopstårta till kaffet ikväll", kanske Ni sitter och tänker nu. Det skulle i och för sig inte varit en omöjlighet (eftersom det mer än ofta slinker ner en och annan kolhydrat här på the Island till kvällsfikat....) men icke sa nicke! Den här ljuvligt vackra tårtan har jag bara fått låna för att fota och bör inte heller ätas (som ni snart kommer att förstå om ni fortsätter att läsa). Å eftersom jag hade sådant himla problem med att välja ut vilka bilder som jag skulle visa på denna ljuuuuvligt vackra tårta (som fantastiskt begåvade Fröken St Heaven Street har gjort) så får det helt enkelt bli en tårt-kavalkad idag. Iallafall.

Tårtan är en så kallad cake-dummie (typ en tårt-prototyp som man visar upp vid mässor etc) som man bygger upp med frigolit och sedan klär med (dock ätbar) sugarpaste. Så hur gärna jag än skulle vilja sätta tänderna i denna tårta (jag tänker mig att den är fylld med len hallonmousse på en chokladbotten) så tror jag att frigoliten är liiite för hårdsmält även för mig (som äter det mesta). Nåja.

Kaffe och Toblerone är inte ju fy skam det heller.

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst....... Fröken St heaven Street hälsar att hon tar emot beställningar på både bröllopstårtor, tårtor, tårtdekorationer, cupcakes och macarons efter önskemål (det var hon som gjorde de gulliga Converse-skorna till Lillebrors dop). Kika gärna in hos henne för mer härlig inspiration.

6 kommentarer :

Smultron på ett strå sa...

MEn gud! Så god den ser ut... och helt riktig ser den också ut... Är du SÄKER på att den inte går att äta? :-) //kram maria

Himlavit sa...

Åå vilken underbar tårta.. Ska absolut kika in hos henne =)
Trevlig kväll
Kram Tessan

Caroline Dourén sa...

Som alltid har du tagit helt underbara bilder Marika! Jag hoppas verkligen att du tar alla bilderna till min kommande lokal, för vad bättre att pryda dem med än dina mästerverk! Tack snälla söta rara du för att du tog bilderna på tårtan!!! Snart blir en av dem till en tavla hemma hos oss :D.

Smultron på ett strå; Tack :D! Den går säkert att äta men jag tror inte man mår så bra efteråt *s*. Frigolit är nog inte så gott! Hihi

Himlavit; Du är välkommen in till mig när som helst!! :D

Kram!
Caroline- St Heaven Street

Familjen R sa...

Vilken underbar tårta, nu kliar det i fingrarna att prova göra en liknande själv. Brukar ju var slagsmål om rosen på princess tårtan. Tänk va bra att ha en hel tårta full med rosor haha.
Längtar till jag får min nya kamera så jag kan ta lika fina foton som du ;)
Krya på er!

jennys dockhus sa...

den är otroligt vacker. det borde vara mer rosor på tårtorna, inte bara den i mitten :P

Caroline Dourén sa...

Familjen R; Tack snälla :D. Det är bara till att sätta igång, det är så kul att göra både riktiga och fejktårtor (även om de riktiga är roligare, de går ju trots allt att äta ;)).

Jennys dockhus: Tack :D. Håller med om att fler rosor gör det hela lite godare ;).

/Caroline- St Heaven Street (dvs hon som gjort tårtan hihi)