fredag 29 oktober 2010

Johooodå....
.... gräset ÄR alltid grönare hos grannen!!! För grannen har alltid liiiite finare gräsmatta, liiiite mer nytvättad bil, liiiite mysigare i fönsterna när man går förbi och kikar in å framför allt liiiiiiiiite finare julpyntat. Japp, så är det!!! Man ska vara nöjd och tacksam med det man har och bla bla bla och det är ju klart att man ÄR det också. Fast är det så farligt med "gräset-är-mycket-grönare"-syndromet, egentligen?!? Jag menar, är det inte det som driver en framåt att få en att tänka steget längre bortom sitt egna och våga prova något nytt?!? Längtan efter att också få en fluffig gräsmatta eller ett magiskt julpyntat drömhem a la Fanny och Alexander?

Så är det iallafall för mig! För varje år när jag sitter med Drömhem & Trädgårds Julspecial så trånar jag, drömmer jag och ÖNSKAR att jag också kan det lika fint som julhemmen i tidningen. Maken himlar med ögonen när jag för femtioelfte gången trycker upp tidningen i ansiktet på honom och med längtan i rösten säger "åååååå det är så hääääääääär jag vill ha det. PRECIS så!! Å kolla här,,,,, så vill jag oxå ha det...... du MÅSTE se det här..... så kan vi oxå göra... blablablabla.... å kolla på det här huset..... jag bara döööööör så fiiiiiiint....."!

Å så börjar jag fixa, pilla, dona och fejja så svetten lackar. "Grannen" å hans julpynt är för länge sedan glömd, men det är tack vare "honom-och-hans-gröna-gräs" som gör mig fullproppad av idéer och supermotiverad att skapa vårt dröm-julhem. För det där glittriga, drömlika julhemmet som jag trånar och suktar efter i tidningen finns där som en motor i mitt eget julpiffande!!!

Idéer föder nya idéer och vårt julhem blir aldrig riktigt som i tidningarna. Men vad tusan,,, det är VÅRT hem!! Å dessutom kan jag ju alltid skapa det där dröm-julhemmet, som ser EXAKT ut som i tidningen, nästa år. Ja,,,,,, så får det bli........

// Inredningsfrun å ständig drömmare

Pssssssst....... By the way så heter vår granne Stig, är över 60 bast, kör traktor, har panelgardiner från Ö&B, adventsljusstaken framme året om och skiter fullständigt i sin gräsmatta. Men you got the point....... :)
Alla bilder har jag fotat på Sigfrid Rudbergs diversehandel i Gårdby.

3 kommentarer :

helena sa...

Vad fint skrivet! Så man vill att det ska vara ju.Kram!

Jeanette sa...

Jag vet precis vad du menar... I senaste numret av Drömhem och trädgård så finns ett hem med från min stad. Huset kör jag förbi varje dag när jag skjutsar sonen till skolan, och varje gång tittar jag på huset för att se hur de har det.... Snart kommer man väl krocka bara just därför!
Ha det bra! Kram Jeanette

White sa...

:)