söndag 24 oktober 2010

Vila!VILA!! Japp, det är vad jag uppenbarligen ska tillbringa de nästkommande dagarna med att göra. Vila!! Å jag som är uuuuuuuuuuuuurdålig på att vila. Iallafall på kommando.

Läget är som följer; Jag har haft förvärkar/sammandragningar i ett par dagar nu (jag har inte ont eller så men jag känner dem tydligt). Men idag har jag haft dem i princip bara av att stå upp och gör allt vardaglig som man gör. Jag vet ju att det är en helt naturlig del av att vara gravid, MEN det är alldeles för tidigt för min del. Jag är ju bara i vecka 19. Så lite ring ring senare (sjukvårdsrådgivningen), meddelade tantiluran i telefonen att jag inte ska göra ett dugg förutom att vila. Å med vila menas citat; "Du ska sitta i sängen med båda benen uppe och inte göre ETT ENDASTE DUGG - punkt slut!!!". Ja, det var ord och inga visor och by erfarenhet så vet jag att man inte ska säga emot en tantilura som säger punkt slut! Så nu sitter jag här med benen i soffan (sorry tantiluran men soffan är mycket mysigare) och tar det softisch. Thank God för internet säger jag bara!!! Vad skulle jag annars hitta på???

Imorgon ska jag ta och besöka min barnmorska för en kontroll, men tills dess; Är det någon som har erfarenhet kring detta med tidiga förvärkar? Både personligt eller professionellt, blir jag jätteglad om ni vill dela med er av det till mig.

Nu ska jag softa med en kopp thé.

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst....... Innan jag blev beordrad att inte göra någonting, så fyndade jag söta orkidéer (tre för 150 kr= BILLIGT) i den lokala blomsterhandeln. De blev supersöta tillsammans i en zink-hink som nu får stå bredvid korgstolen under trappen. Här ska jag nog sitta och vila imorgon :)!! För visst blev det lite mysigt??

15 kommentarer :

Anonym sa...

Hej!
Det blev jättemysigt. Vackert med vita orkidéer.
När jag väntade min yngste kille fick jag sammandragningar i september och han var väntad i januari. Det blev mycket vila för mig. Jag skulle helst inte städa, till min mans förtret. När vår son var född upptäckte jag hur vår dammsugare var tejpad kors och tvärs. Men vad gör det när vi fick en go och gla grabb.
Nu rekommenderar jag att du vilar så mycket du kan. Lycka till.
Kramen/ Lena

Loo sa...

Godkväll frun.
Trist att behöva "gå i vila" av anledningen - sammandragningar. Men självklart vill jag lugna dig helt o-professionellt men med en massa värme!
Jag hade väldigt mycket känningar att - nu kommer bebisen här och nu när jag var gravid för andra gången (ungefär hela graviditeten?). Kunde inte jobba på förskolan då jag väldigt ofta var tvungen att bara stanna och leka förstenad..... Vilket var det ända som hjälpte mig så vila är nog det bästa. Men jag vill också tala om att den andra graviditeten är nu tolv så det gick superbra trots alla förförlossnings-atacker???
Hoppas det går bra för dig i morgon hos barnmorskan och du - take a loooooooong rest!
Många kramr från Loo

White sa...

Underbart med vita blommor! Så fint du har det! Låt resterande familjen "jobba" på och ta det lugnt! Jag har inte några erfarenheter av ditt problem men hoppas det blir positivt hos barnmorskan imorgon! Kram!

Camilla sa...

Nu ser du till att få hem massor med inredningstidningar (julnummer), en stor godispåse och kanske några bra böcker. Se till att vila ordentligt nu så det inte blir något knas. Kramar ifrån bloggvärlden
Camilla

Annika sa...

Ta hand om dig! Kram Annika

Anonym sa...

Jag har inga erfarenheter av för tidiga sammandragningar. Men jag vill sända tusen kramar och stor förhoppning om att allt ska gå bra för dig. Jag har två "små" (14 o 21 år) juveler och vet ju vilken glädje det ger.
Take care! Liselott

Jeanette sa...

Lyssna verkligen på "tantiluran" nu och vila, så det inte blir nåt tok! Ta hand om er!!!
Kram Jeanette

Hilles sa...

Du gör helt rätt som vilar nu. Hoppas allt går bra hos barnmorskan imorgon! Ni har ett jättefint hem, kul att du delar med dig och lägger ut bilder. Jag undrar är det målade väggar där vid trappen eller tapet? Vi har köpt ett hus som vi väntat på att få tillgång till och rusta och om några veckor är det dags, så jag samlar all inspiration jag kan och tycker du har en härlig blogg!

sara sa...

Det är inte ovanligt att flergångsföderskor känner sammandragningar tidigt. det gjorde jag också i vecka 19. jobbat på som vanligt dock och är idag i vecka 41+3 så..

Anna i Hallsberg sa...

Skickar varma tankar till dig och lycka till imorgon hos barnmorskan! Kram Anna

Anonym sa...

Hej!

Först vill jag tacka för en underbar blogg! Här är en av dem som följer dig varje dag, men som inte lämnar några spår (förrän nu). Du har ett underbart hem och en ljuvlig familj!

Mina två småttingar (som idag är 13 och 16) har haft lite brått ut i världen, ville komma och hälsa på 3 månader för tidigt, men med vila, vila och åter vila gick det hela vägen. Vissa dagar kunde jag ta sakta, sakta, sakta promenader på ca 200 meter. Gick hela väntetiden ut och förlossningarna gick snabbt!!! Lyft inte Bebis längre! Du sitter och han klättrar, fungerar alldeles utmärkt!

Sköt om er allihopa! Hälsningar, Maria från Finland

Elle sa...

Jag har inga erfarenheter av förvärkar, mina fyra barn var alla tvärtom - de kom försent. Vissa av dem fick vi "tvinga" ut med diverse värkframkallande medel.
Jag hoppas att det går bra hos barnmorskan. Försök att verkligen ta det lugnt nu!!
Kram Elle

Millan sa...

Så fint det blev med orkideerna...Allt du gör och fixar ihop blir så himla fint tycker jag.
Jag har ingen erfarenhet av förvärkar, men tycker att du ska lyda tantiluran och vila så mycket det bara går, så inget går fel. Hoppas det gått bra hos barnmorskan idag!
Kram Millan

Kristin sa...

Hej du! Det var inga goda nyheter, sånt där tjafseri med oroligheter innan det är dags vill man ju helst undvika. Jag hade dock detsamma med Matilda, det började med förvärkar när jag var bil nr i en älgolycka i december och i v 23-24 tror jag. Inget hände med mig, men kroppen blev nog chockad och sedan började det bli rejäla sammandragningar som var regelbundna och höll i sig. Åkte in på BB som gav mig bricanyl i spruta och jag fick ligga kvar där i ett par timmar, det hävdes till slut. Efter det blev det att så fort jag ansträngde mig så började det med sammandragningarna igen.

Det gick hyffsat fram till mitten av januari att härda ut (och vila och ta det försiktigt men jag kunde ändå jobba då jag har kontorsjobb), sedan var det som förgjort. Den här gången fick jag ligga kvar 2 dygn på BB för att det skulle vända och jag fick med mig bricanyltabletter hem. Hela tiden var det dock inget fel på bebisens (Matildas) tillvaro i magen och jag öppnade mig inte något heller, tack gode gud. Blev då sjukskriven och fick göra nada!!!!

Sista gången jag var inne på BB en sväng för att det var för illa med sammandragningar igen var i v 34 och då sa de att om det sätter igång mer och härjar så skulle de inte försöka häva det med då utan låta allting ha sin gång då jag var så långt gången.

Ja, så jag vilade och tog det lugnt ännu mer... fast det var jättejobbigt. Jag typ åt praliner i soffan och om jag sedan ville gå och hämta ett glas vatten i köket så började det hugga i magen. SUCK! Men nu var det ju på upphällningen så jag bara bet ihop...

... och så gick vattnet en kväll i v 37 och det var ganska skönt, faktiskt, tänke yippee, nu äntligen kommer bebisen! Då hade jag ju kämpat med sammandragningarna dec-feb. Men tro nu inte att Matilda hade någon brådska när hon väl skulle ut... nähä... inget hände på hela natten och nästa dag fick jag värkstimulerande dropp utan resultat mer än att jag var dötrött av att ha g-å-t-t och s-t-å-t-t hela den dagen (det hade jag ju inte kunnat göra på nästan tre månader). Dagen därpå fick jag frågan om de skulle köra på lite tuffare, och jag menar - man är ju på BB bara för en sak så vad 17, ut med henne... fick gel och på 2 h var hon ute då, det gick nästan lite väl fort men skönt att få det avklarat och äntligen kunna få hålla henne i famnen!

Summa summarum av detta svamliga inlägg... mina erfarenheter (jag jämför mig och de andra jag hört om) så är det att det är lättare att få för tidiga sammandragningar när man är omföderska, typ magen vet vad som komma skall... och har man väl hamnat där i den där karusellen, är det inte troligt att man tar sig ur den. Dvs har du nu en gång fått detta så MÅSTE du ta det försiktigt, för det kommer så lätt tillbaka och går liksom inte riktigt "över"!

Sköt nu om dig och ta väl hand om dig och magen och LYD RÅDEN OM ATT VILA, det är ju en skatt du har där inne!

Kram från Kristin

Anonym sa...

Hej vännen!
Så tråkigt med viloläge. Men som sagt var, du har ju familjen, goa vänner o internet.Det är alltid så kul o kika in i din blogg. Du är flitig. Så underbart vackert m orkideerna i zinkkrukan o korgstolen bredvid mm.Var får du alla ideér ifrån? Bakade som sagt dina chokladknäckkakor till jobbet för ett par veckor sedan. De blev succé. Jag berättade att jag fick det av "lilla koppen". Fick berätta att du är en underbar super duper häftig glad pigg idérik kvinna på nätet.Ska strax tillbaka till skolan, har utvecklingssamtal ikväll m några föräldrar. Ha det gott, vila o njut om du kan. Dröm om tiden som väntar....Kram Magda =)