onsdag 13 april 2011

Ha! Vem är det som är lökig nu!?!Alla dessa lökväxter (hyacinter till jul, pärlhyacinter/påskliljor/tulpaner till vår m.m) som jag släpar hem och dekorerar med under året ser jag till att återvinna. Å vad jag menar med att återvinna är att jag sparar alla lökarna som blommat över i en stor papperskasse inne i tvättstugan under hela året. Å det blir en del lökar vill jag lova! Jag vet inte HUR många gånger min käre make propsat på att vi ska slänga s**ten och han menar på att jag är en riktig liten hamster som ska samla på mig en massa grejor (helt ute och cyklar är han ju faktiskt inte på just den punkten, min käre make). Men jag envisas med att köpa nya lökar (ja, jag är ju lite LÖKIG) och fortsätter att spara dem. Å så när våren kommer tar jag fram min lilla spade och gräver ner dem längst med vår lilla öländska stenmur och de som jag inte orkar gräva ner slänger jag bara på vår lilla kompos/jodhög borta vid planteringshörnan.

Å i år har det kommit extra mycket vackra blommor. En del har jag låtit vara kvar där de står, en del klipper jag av och plockar in och en del har jag gräva upp och planterat ut i krukor och spann. Iallafall.

Härom dagen hördes följande kommentar här på the Island;

" - Så himla mysigt det är med blommorna som växer längst med stenmuren. Å har du sett att det växer en massa blommor på "skithögen" oxå?!?"

Ha!! Vem är det som är LÖKIG nu va :D!!!

KRAM

// Inredningsfrun med lika lökig make som hon själv :)

Psssssssssss...... Små skira mini-påskliljor pryder nu den lilla avsatsen på kakelugnen. Så nätta och vackra!

2 kommentarer :

Livet på landet sa...

Ha ha..jag är likadan, har en kasse i källartrappen där jag sparar alla lökar!;)

Kram Helena

White sa...

Smart, så gör jag med. Så himla kul att både kunna köpa, senare plantera ut plocka "egna". Här utanför är nu ett hav av vackra vårblommor som fröjdar både själ och hjärta.